• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Kıyı Emniyeti'nde ufuksuz ve çapsız yönetim!

RECEP CANPOLAT

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Deniz Trafik Operatörleri Derneği'nin birlikteliği ile organize edilen 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi, 8-9 Aralık tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıldı.

DenizHaber.TV'den canlı olarak yayınlanan kongreye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı başta olmak üzere, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Üniversite temsilcileri, akademisyenler, deniz hukukçuları, sektör temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlar üst düzeyde katılırken, Gemi Trafik Hizmetleri konusunda otorite olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurumsal kimliği, 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'ni protesto ederek katılmadı.

Türk Boğazları ve GTH konusunda 17 farklı sunumun yapıldığı 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'nde; emniyetli gemi seyri, Gemi Trafik Hizmetleri, ve gemi kurtarma konuları akademisyenler ve uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün anlı-şanlı Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "Bu kongrenin eski Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı döneminde hazırlandığını" ifade ederek katılmadığı iddiaları, kongreye damgasını vururken, Yaşar Duran Aytaş'ın talimatıyla Kıyı Emniyeti adına kimsenin katılmasını istemediği öğrenildi.

Yaşar Duran Aytaş'ın, 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'ne katılmayınca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına hiç bir üst düzey yönetici, bu çok önemli toplantıya katılmadı, katılamadı.

Birileri, bu ufuksuzluğu kamuoyuna açıklaması lazım. "Devlette Devamlılık" prensibini ayaklar altına alınan bu çapsızlığı, birilerinin izah etmesi gerekir.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü olarak "Gemi Trafik Hizmetler konusunda otoriteyim" diye sağda-solda çaka satacaksın, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetlerinin konuşulduğu bir organizasyona "Yalova'da bir tersanede işim var" diyerek katılmayacaksın?

Sana birileri, "Yaşar sen artık Tersaneler Genel Müdürü değilsin? Sen Kıyı Emniyeti Genel Müdürüsün" diye uyarması, uyandırması lazım...

Ey Yaşar Duran Aytaş; İzaha muhtaç bu tavırla yöneticilik yapacaksın, Öyle mi? Yemezler bunu Yaşar Duran Aytaş, YEMEZLER...

VAHİM İDDİALAR KONGRENİN ÖNÜNE GEÇTİ

Yaşar Duran Aytaş'ın 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'ne neden katılmadığı ile ilgili organizasyonu düzenleyen DTOD Başkanı Hazan Terzi'ye sorduğumuz her soru, cevapsız kaldı. Kongrede konuştuğum Deniz Trafik Operatörleri, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde çalışıyoruz. Bu konuda yorum yapamayız" dediler.

Hele bir iddia ise kongrenin önüne geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan adına katılan Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz'ın 1. Ulusal Gemi Trafik Hizmetleri Kongresi'nin açılış konuşmasını yapması "Yaşar Duran Aytaş" tarafından protesto edildiği ifade edildi.

Yaşar Duran Aytaş'ın "Özkan Poyraz, benden sonra nasıl konuşur?" demesi, cehalet mi? yoksa kıskançlık mı? Varın bu konuyu, siz değerli okuyucular karar verin...

LÜTFİ ELVAN'A ZARAR VEREN BÜROKRAT TİPİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın atadığı veya çalışmak zorunda kaldığı bu tip bürokratlar, idarenin hizmet kalitesini düşürüyor. "Kavun değil ki koklayasın" sözü, ufuksuz ve çapsız bürokratların üzerine, bir elbise gibi oturuyor.

Bürokratın biri, sosyal medyada "Lütfi Elvan Paralelciler ile İşbirliği yapıyor" iftirası ile gündem oluştururken, bir diğer bürokrat ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan adına kongrede konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz için "Benden sonra nasıl konuşur?" diye protesto ediyor.

Bakan Elvan adına toplantıya katılan ve konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz'ı protesto eden Yaşar Duran Aytaş, dolaylı olarak bağlı bulunduğu Bakan Lütfi Elvan'ı protesto ettiğinin farkına bile varamıyor.

Türk Boğazları'nda emniyetli gemi trafiği, Türk Boğazları'nda gemi kurtarma, maalesef bu kafaya emanet.

&           &           &

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, bu yazıdan sonra "Kimlerin günahına girecek", "Kimlerin ipini çekmeye çalışacak" bakıp göreceğiz...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
serdar kaptan
14 Aralık 2014 Pazar 16:18
16:18
Sayın Canbolat devlet kurumlarını karaladığının farkındamısın yönetim kurulu yetkisini kullanıyor buna müdahale edecek haber yapılması hiç doğru değil çekişmeyi bırak daha ciddi meselellerle uğraş
46.196.106.18
Nasıl olsa yayınlamıyorsunuz
14 Aralık 2014 Pazar 15:11
15:11
Ne o kontenjan mı doldu, kaç gündür yorum almıyorsunuz. Usulsüz atama haberin kaldırdınız mı, ben mi göremedim.
88.240.42.2
Yağlama böreği.
11 Aralık 2014 Perşembe 16:27
16:27
bakanlık müşavirleri ne dir bu ya tüm kurumlarda bu, işe yaramıyorsa işten çıkartılsınlar,devlet memurluğundan çıkartılsınlar. bişe yapmayacaklar yan yatıp maaaş alacaklar. verilen para helal değil, verenlerinde aldıkları maaşlar hel değil. boş boş masalarda koltuklarda oturmak ne demek. bitin bu israflığı. onun adamı bunun adamı. çalışanı koyun.yapamadı atın devlet memrluğundan. sahip çıkacak yerine, varlığını emeğini gösterecek.
81.214.71.174
okuyucu
11 Aralık 2014 Perşembe 16:16
16:16
Sayın recep canpolat bir önceki yapmış olduğum yorumu yayınlamamanız yorumumda belirtmiş olduğum şüpheleri doğrular nitelikte bir hareket oldu beni haksız çıkartmadığınız için size çok teşekkür eder çabalarınızda başarılar dilerim.
78.171.99.25
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim