• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Kaptanoğlu ile Kalkavan çam devirmede yarışıyor

RECEP CANPOLAT

İtalya'nın en büyük medya kuruluşlarından bir olan IL SECOLO XIX ve 1882 yılında kurulan İtalya'nın en eski denizcilik gazetesi L'AVVISATORE MARITTIMO ile partnerlik görüşmeleri yapmak amacıyla Cenova'da olmamdan dolayı İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısına katılamadım.

Ancak, İMEAK DTO Meclis toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve  Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun çam devirmelerine, DenizHaber.TV internet sitesinden, canlı olarak izleme imkanı buldum.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında, Metin Kalkavan'ın adeta misafirine İNCE AYAR çekmesi, Cengiz Kaptanoğlu'nun ise ruhsatsız tersanesine işletme iznini aldığını ve bu konuda da Bakan Elvan'ın verdiği destekten dolayı TEŞEKKÜR ETMESİ tam anlamıyla skandal olarak nitelendirilecek, olaylar olarak önümüze çıktı.

Allah'ını seven bir adım öne çıksın. Bu ne lakayt bir meclis toplantısı, anlamakta zorluk çektim. Metin Kalkavan'ın kürsüye çıkmasının ardından espri yapacağım diye Bakan Elvan'a "Sayın Bakan rahat olun! Size çalışmadığınız yerden soru sormayacağım. Çalıştığınız yerden soru soracağım" demesi YUH dedirtecek boyutta.

Metin Kalkavan'ın devirdiği çamlar, bununla olsa şükredeceğim. O yetmiyormuş gibi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı 23 Nisan Müsamere Çocuğu gibi, "Kanun gereği 6 ay sonra Bakanlık koltuğundan ineceksiniz. Kanun gereği seçimlerden 3 ay önce ayrılacaksınız. Bu kısa sürede sektörün sorunlarını beraber çözelim" demesi, tam anlamıyla AYIP'ın en büyüğü oldu.

Denizcilik sektörü ile ilk kez buluşan ve İMEAK DTO Meclisi'ne katılarak, sektöre verdiği değeri ortaya koyan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a yapılan bu tavır "İyi niyetli de olunsa" hiç ŞIK olmadı. Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin ve Denizcilik sektörünü, kılcal damarlarına kadar bilen Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz'ı yanına alarak İMEAK DTO Meclisi'ne katılan Bakan Lütfi Elvan'ın, toplantıdan hayal kırıklığı ile ayrıldığını söylememiz "müneccimlik" olmasa gerek.

Türk denizcilik sektöründe "mavra yapma" konusunda kimsenin eline su dökemeyeceği Cengiz Kaptanoğlu'nun Bakan Lütfi Elvan'ın talimatı ile ruhsatsız tersanesine "İşletme İzni" almasını İMEAK DTO Meclis Başkanlık kürsüsünden "AİLEM ADINA SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM" diye dillendirmesi ise tam anlamıyla SKANDAL TOPLANTININ açılan kilidi oldu.

İMEAK DTO Meclis salonunda bulunan onlarca tersane sahibi, aylardır işletme izni alamazken, Cengiz Kaptanoğlu'nun BEN İZNİ ALDIM diye HAYKIRMASI, toplantının BOMBASI olarak tarihe not düştü. Bu kelimenin neresinden tutarsanız tutun, hepsi elinizde kalıyor.  O salonda bulunan tersane sahipleri Cengiz Kaptanoğlu gibi Bakan Elvan ile direk görüşemiyor. Tersanelerine işletme izni almak isteyen tersane sahipleri, Cengiz Kaptanoğlu gibi şahsi işi için İMEAK DTO Meclis Başkanlığı titrini kullanamıyor.

ARTIK BUNA BİR SON VERİN

Bir çok konuda kendisini takdir ettiğim İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'a, haddim olmayarak, bir kaç tavsiyede bulunacağım. 

Sayın Kalkavan; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 3 gün önce Ankara'da yapılan TOBB Sektör Meclis Toplantısında yaptığınız konuşmada, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı söylediğiniz TAPEDAŞ sözü, hala kulaklarda çınlıyor.

Sayın Kalkavan, lütfen İrticalen konuşmayın. İMEAK Deniz Ticaret Odası kadrosuna bir basın danışmanı alın, konuşmalarınızı ona yazdırın ve kağıttan okuyun. Hele ki hiç espri yapmayın. Bırakın o işi Cem Yılmaz yapsın.

Cengiz Kaptanoğlu için haddime düşse de tavsiyede bulunmayacağım. Onu kendisi ile baş başa bırakıyorum.

BİNALİ YILDIRIM'I ÇABUK UNUTTUNUZ

Türk Denizcilik sektörünün son 11 yılına damgasını vuran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın, Yeni Bakan Lütfi Elvan'ın katıldığı toplantıda anılmaması ise tam bir vefasızlık örneği oldu.

Cengiz Kaptanoğlu ve Metin Kalkavan'ın her aradığı zaman telefonuna çıkan Binali Yıldırım'a, İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında "ah de vefa gösterilmemesi" "Kral öldü, Yaşasın Yeni Kral" sözünü hatırlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, "Denizcilik sektörü ölmüş durumdayken 2003 yılından 2008 yılına kadar ayağı kaldıran AK Parti hükümetleri olmuştur" söylemi ile Binali Yıldırım dönemini anması ise bir kesim tarafından takdir edildi.

BAKAN ELVAN SEKTÖRÜ TANIMIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan sektörü tanımaya çalışıyor. Eğer denizcilik sektörünü tam anlamıyla tanısaydı, yaptığı bir kaç atamada yanlışlık yapmazdı. Göreve geldiği ilk aylarda, çevresinin verdiği yanlış bilgiler sonucu yaptığı hatadan dolayı kendisini eleştirdim. Bu eleştirilerin en büyük sebebi, çevresindeki bir kaç danışman guruhunun kraldan çok kralcı olmasından dolayıydı. Müsteşar Feridun Bilgin'in, göreve gelmesi ile birlikte, Bakanın sırtından mavra yapanların önü kesildi ve Bakanlıkta yapı oturmaya başladı.

Ayrıca Lütfi Elvan'ın Bakanlığının ilk aylarında Türk Denizcilik Sektörüne karşı önyargılı bir tutum içinde olması, eleştirimin mihenk taşı olmuştu. Hatta bir toplantıda denizcilik sektörü için söylediği "Samimi ve Dürüst Olma" sözü, kırılmanın başlangıcıdır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın başarılı olması, Türk denizcilik sektörü için en önemli kazanç olacaktır.

Sevgi ile Kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Duran ERCAN
23 Ekim 2014 Perşembe 10:15
10:15
Sn. Müsteşarımız Feridun Bilgin'in örnek bir devlet adamı olduğu olduğu fikrine içtenlikle katılmakla sn. Bakanımız Lütfi Elvan'ın dirayetini sorgulama tutumunuza kesinlikle katılmıyorum.
saygılarımla.
212.98.208.105
Duran ERCAN
22 Ekim 2014 Çarşamba 12:46
12:46
sn. Müsteşarımız Feridun Bilgin'in örnek bir devlet olduğu olduğu fikrine içtenlikle katılmakla sn. Bakanımız Lütfi Elvan'ın dirayetini sorgulama tutumunuza kesinlikle katılmıyorum.
saygılarımla
212.98.208.105
gsu
13 Ekim 2014 Pazartesi 12:26
12:26
denizcilik personel açısından altın dönemini 2000-2002 arası yaşadı, şuan ise en kara dönemdeyiz, tüik'in yeni devreye soktuğu değer kaybı hesaplamasında ki bu devletin resmi sitesidir, benim 2011 kasımından bu yana kaybım 1.000 TL. Sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum, yeni bakanımız ve yeni müsteşar yardımcımız Özkan beyden de bu konuyu çözmelerini istiyorum.
212.174.131.15
MUSTAFA TURMUŞ
13 Ekim 2014 Pazartesi 09:31
09:31
SAYIN RECEP CAN POLAT ,

AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK ,
BİRDE DTO BABA MİRASI GİBİ YÖNETİLMESE NE OLUR, EMİNİM Kİ ZAMANI GELİNCE BUNLARA DEĞİNİÇEKSİNİZDİR.


NEDEN DENİZ TİCARETİNİN ANA LOKOMOTİFİ ARMATÖRLERDİR , ARMATÖR GEMİSİNİ TERSANEYE SOKAR TAMİR ETTİRİR VEYA YENİ İNŞAA ETTİRİR, AMA HER NEDENSE SAYIN BEYLER ÖNCE TERSANELER DESDEKLENMELEİ DENİYO , GĞLESİM GELİSYO BU KADAR AYYUKA VURULMAZKİ AMA BEYLERİN TERSANELERİ VAR ÖNCE CAN,

NEYSE KALIN SAĞLIÇAKLA.
BAŞARILARINIZIN DEVAMININ DİLİYORUM,
88.253.44.5
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim