• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

İzmir DTO'da değişimin zamanı geldi

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) Olağan Genel Kurulu bu ay yapılacak. Metin Kalkavan’ın tek liste halinde seçime girmesi bekleniyor. Ancak büyük heyecanın İzmir’de olacağını söylemek müneccimlik olmasa gerek…

İzmir’in mevcut DTO Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Geza Dologh, 1990 yılından beri Deniz Ticaret Odası’nın yönetimlerinde aktif olarak görev yapıyor. 2001 yılının Aralık ayından itibaren de, Genel Kurul delegeleri tarafından DTO İzmir Şube Başkanlığına getirildi.

Geza Dologh’un karşısında ise, denize bilen denizcilik sektörünün içinden yetişmiş bir emekçi olan Gemi Makineleri İşletme Baş Mühendisi Hakkı Toros aday.

İzmirli denizciler bu iki aday arasında bir tercih yapacak. Benim gönlüm denizi bilen denizcilik sektörünün sorunlarına eğilebilecek, İzmir’i bir denizci şehri yapmak için büyük projelere imza atacak Hakkı Toros’un ipi göğüslemesidir. Tabi ki bu konuda söz Genel Kurul delegelerinin. Ancak İzmir DTO seçimleri konusunda birkaç söz söylemekte fayda olacak.

Geza Dologh, benim bildiğim kadarıyla Arkas Holding kontenjanından üst kurul delegesi olarak seçime giriyor. Ayrıca İstanbul Deniz Ticaret Odası’nın da çok büyük desteği var. Yani armatör kesimi Sayın Dologh’un arkasında. Ancak şu unutulmamalı, Geza Dologh 18 yıldır görev yaptığı ve bunun 7 senesini başkanlık yaptığı İzmir DTO’da ne gibi katkıları olduğunu birilerinin anlatması gerekiyor.

Geza Dologh’un denizcilik sektörüne yaptığı bırakın katkılarını, aksine denizcilik sektörüne yönelik birçok projeye taş koyduğunu bizzat kendim biliyorum.

Bunlardan bir kaçını sizlerle paylaşacağım, Ancak Ziraat Mühendisi Geza Dologh’un “BEN” merkezli yaptığı icraatların denizcilik sektörüne yarar değil, bilakis zararı olduğunu düşünüyorum.

Bundan birkaç ay önce DTO İzmir Şube Başkanlığına aday olmayı düşünmediğini DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanlığına aday olmak istediği tüm denizcilik sektörü tarafından dillendirilirken, ne oldu da yeniden DTO İzmir Şube Başkanlığına aday olduğu kimse tarafından bilinmiyor. Bunu bizim bilmemiz mümkün değil. Ancak bu konuda bize yansıyan ancak teyit edemediğimiz bazı duyumlar biliniyor.

Gelelim Ziraat Mühendisi Geza Dologh’un benim şahit olduğum icraatlarına…

Tarih: 6 Kasım 2007

Yer: İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Deniz Haber Ajansı işbirliği ile "Denizci Ünlülerimiz ve Denizcilik Sorunlarımız" konulu bir panel düzenlendi. EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun moderatörlük yaptığı panele, Radyocu Beysun Gökşin, Yazar Gani Müjde, Rota Programı Genel Yayın Yönetmeni Levent Çelmen, Gazeteci Meriç Köyatası, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Gazeteci Necati Zincirkıran ve sektörün duayenlerinden Teoman Arsay konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını ise Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım yaptı.

Buraya kadar her şey güzeldi. Ancak Geza Dologh’un marifetleri panelin bitmesinden sonra ortaya çıktı. İzmir’de başarılı bir panel düzenlenmiş, İzmir’imizin değerli DTO Şube Başkanı Geza Efendi bu panele katılmadığı gibi, bu paneli sabote etmek için yapmadığı nanenin kalmadığını öğrendik.

Sayın Dologh, panel öncesi telefonun başına oturup, “GMO ve Deniz Haber Ajansı’nın yaptığı panele insanları çekmek için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın geleceğini söylüyorlar, bunlar doğru değil, lütfen katılmayınız” diye İzmirli denizcileri aramış. Bununla da yetinmeyen Geza Efendi Bakan Yıldırım gelmesini sabote etmek için telefona sarılarak “Katılımın düşük olması bekleniyor” diye mesaj göndermiş.

Tarih: Kasım 2006

Yer: Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı

Dünya Gazetesi ve Deniz Haber Ajansı organizasyonu ile “Gemi Söküm” Paneli düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt'un yaptığı panelde, İstanbul Üniversitesi Deniz İşletmeleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Akten, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Enver Küçükgül, Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer, Tehlikeli Gemi Sökümü Önleme Girişimi Sözcüsü ve Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Başkanı Ertuğrul Barka ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Üyesi Akın Kandemir konuşmacı olarak katıldı.

Ancak Geza Efendi piyasada yine yok. Ne panele geliyor, nede sektörün sorunlarına katkı sağlıyor.

Yani kısacası, tek özelliği değerli işadamımız Lucien Arkas’ın danışmanlığını yapmaktan başka hiçbir artı avantajı olmayan birinin, yeniden Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanlığına seçilmesi, denizcilik sektörüne bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum.

Geza Dologh’un 8 yıldır yaptığı başkanlığı döneminde, gözle görülür ne gibi icraatlar yaptığını denizcilik sektörünün bilmesi gerekiyor.

Artık İzmir’de değişimin zamanı geldi. Haydi İzmirli!.. Denize ve denizciliğe katkı sağlayalım.

Sevgi ile Kalın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
SABAHATTİN TURGUT
03 Şubat 2009 Salı 18:03
ESERLERE BAKINIZ
ATALARIMIZ DEMİŞ Kİ"AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ,GÖRÜNÜR ŞAHSIN RÜTBE'İ AKLI ESERİNDE"
İZMİR DENİZCİLİKLE İLGİLİ ESERLERLE DOLDU TAŞTI
GÖRMÜYOR MUSUNUZ ? GERİSİ LAFI GÜZAFTIR.
81.214.116.231
Kazım Kaptan
03 Şubat 2009 Salı 17:48
İşte bu...
Canpolat seni alkışlıyorum. Doğru bir tespit. İzmirli denizciler kimsenin dolgu malzemesi değildir.
85.96.60.5
Bir bilen
03 Şubat 2009 Salı 16:36
Geza zor yıkılır
Sayın Canpolat, İzmirdeki sessiz çoğunluğun sesi olmuşunuz. Geza ile ilgili kimse aleyhte konuşamazken sen direk olarak değişmesi gerektiğini söylemişin. Sizi kutluyorum. Ancak izmir'deki acenteler İstanbuldaki armatörlerle ters düşmemek için Geza'nın karşısında tavır alamazlar. Onun için Hakkı Toros'un cesurca ikili ilişkilere girmesi gerekir. Bu sayede İzmir'de sessiz bir devrim olur.
85.96.60.5
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim