• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

İMEAK DTO seçimleri çok renkli geçecek...

RECEP CANPOLAT

İMEAK Deniz Ticaret Odası Olağan Genel Kurulu yaklaşırken, sektörde hareketlilik yoğunlaştı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın aday olup olmayacağı konusunda tartışmalar yaşanırken, adaylığa namzet isimler nabız yoklama başladı. Bana göre, Metin Kalkavan en güçlü aday olarak yeniden sahne alacak gibi görünüyor. Buna paralel mevcut aday adaylarını da unutmamak gerekir.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, kızı Şadan Kaptanoğlu'nu İMEAK DTO Başkanlığı'na aday yapmak için gemileri bordolarından tutuşturmaya başladı bile. Çünkü Baba Kaptanoğlu, kendisiyle hareket eden İMEAK DTO şubelerindeki üyeleri şimdiden harekete geçirdi. Diğer taraftan, kızının adaylığı noktasında hiç bir kırmızı çizgi tanımayan Baba Kaptanoğlu, her kesime mavi boncuk dağıtarak yürümeye çalıştığı, gelen haberler arasında. Şadan Kaptanoğlu'nun en büyük destekçisi olan Cengiz Kaptanoğlu, aynı zamanda Şadan Kaptanoğlu'nun en büyük handikabı...

Cengiz Kaptanoğlu, hedefe ulaşmak için her şeyi mubah sayan bir kişiliğe sahip. Geçen dönem kızı Şadan Kaptanoğlu'nu aday yapmak ve sektördeki FETÖ'cülerden destek almak adına, Pensilvanya yollarına düştüğünü bilmeyen yok gibi... Hatta Fethullah Gülen ile görüşerek, Şadan Kaptanoğlu'nun adaylığı konusunda destek istediği biliniyor.

Eğer Cengiz Kaptanoğlu, bu dönem kızı Şadan Kaptanoğlu'nu İMEAK DTO Başkanlığı'na seçtirememesi  halinde, sektörün başına bela olmaya devam edeceği gün gibi aşikar. İnsanın aklına "Baba Kaptanoğlu'ndan kurtulmak için, Kızı Kaptanoğlu'nu bir dönem Başkan yapsak mı?" diye düşünmeden edemiyoruz.

Unutmadan, Kaptanoğlu ailesinin STX Tersanesi sabıkasını da bir kenara yazalım...

Gelelim ikinci namzet adayımız Salih Zeki Çakır'a...

Salih Zeki Çakır'ın FETÖ aşkını bilmeyen yok gibi! Geçen dönem Metin Kalkavan'ın karşısına FETÖ'cülerin desteğiyle aday olan Salih Zeki Çakır, bu dönemde siyasi iktidarın desteğini arkasına almak için işaret beklediği bilinen bir gerçek. Tabi bu konuda, yeni internet siteleri kurarak bir adım öne geçmenin hesabını yaptığını da biliyoruz.

Cengiz Kaptanoğlu gibi FETÖ sabıkası bulunan Salih Zeki Çakır'ın, aday olmak için ilk önceliği Ankara'yı arkasına alması gerekiyor. Onun için Başbakan Binali Yıldırım ile fotoğraf karelerine girmeye özen gösteren Salih Zeki Çakır, diğer taraftan da FETÖ yapılanması dışında olan isimleri yanına çekmek için Siyasi İktidar avantajını kullanmaya çalışıyor. Tabi bunu yiyecek isimleri ikna edebilirse, adımlarını hızlandıracağını düşünüyorum.

Şadan Kaptanoğlu'nun adaylığı halinde, Sualp Ürkmez ve Tamer Kıran'ın da adaylık yarışına girmek isteyeceği ancak Metin Kalkavan'ın aday olması halinde, Sualp Ürkmez ve Tamer Kıran'ın adaylık yarışında yer almayacağını söylememiz müneccimlik olmasa gerek...

CENGİZ KAPTANOĞLU NEREYE KOŞUYOR?

Emin Çölaşan'ın minik kuşu, bu aralar bizim bahçeye fena dadandı. Minik Kuşun anlattıklarına bakılınca, Cengiz Kaptanoğlu'nun Nereye Koştuğunu merak etmiyor da değiliz?

Cengiz Kaptanoğlu, bu aralar Ankara ziyaretlerini sıklaştırmaya başladığını ifade eden Minik Kuş, Metin Kalkavan'a yaptığı teklifin karşılık bulmaması üzerine yeni ittifaklara yöneldiğini belirtti.

Tabiri caizse menfaati için "Şeytanla bile yatağa girmekten çekinmeyen" Cengiz Kaptanoğlu, geçen dönem seçimlerde düşmanı olan Salih Zeki Çakır'a İMEAK DTO Meclis Başkanlığı'nı teklif ettiği ve Metin Kalkavan'ın karşısında Şadan Kaptanoğlu'nu aday yapmaya çalışacağı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Hatta İMEAK DTO Olağan Kongresi'nde güç birliği oluşturarak, Salih Zeki Çakır ile ortak bir liste hazırlamaya çalışacağı iddia ediliyor.

Bunun en bariz örneği geçen aylarda Antalya'da gerçekleşti. Cengiz Kaptanoğlu, CHP eski Milletvekili ve Antalya eski İMEAK DTO Şube Başkanı Hüsnü Çöllü'ye "Şadan Hanım bu seçimde aday. Çalışmalara başlayınız" dediği ve Hüsnü Çöllü'nün ise Antalya bölgesinde düğmeye bastığı gelen haberler arasında...

Cengiz Kaptanoğlu'nun yaptıkları bunlarla da sınırlı değil... Şadan Kaptanoğlu'nun adaylığını meşrulaştırmak için adaylığa namzet Sualp Ürkmez ve Tamer Kıran gibi yeni nesil armatörlerin İMEAK DTO seçimlerinde aday olması için "Artık Gençlerin Önünü Açmalıyız" söylemini geliştirdiği biliniyor.

Cengiz Kaptanoğlu'nun "Artık Gençlerin Önünü Açmalıyız" ifadesinin altında, Metin Kalkavan'a karşı Şadan Kaptanoğlu ile birlikte aday olacak yeni nesil genç armatörler sayesinde, tepki oklarının üzerine yönelmesini önlemeyi planlıyor. Öte yandan Cengiz Kaptanoğlu "Gençler" söyleminin sonuna "Şadan Hanımın, BIMCO Başkan adaylığına İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı olarak gitmesi daha iyi olur" ifadesini de eklemeyi ihmal etmiyor.

Diğer taraftan siyasi iktidarın İMEAK DTO seçimlerinde kimden yana tavır koyacağı çok önemli olmasına rağmen "Kaptanoğlu" soyadına karşı tutumu net bir şekilde ortada. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın, Cengiz Kaptanoğlu'na karşı muhabbetini (!) sağır sultan bile biliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Cengiz Kaptanoğlu hakkındaki düşüncelerine şahit olmuş biri olarak, Kaptanoğlu'nun seçim dönemindeki manevralarını, bu köşeden yazmaya devam edeceğiz.

Sevgi ve muhabbetle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim