• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 19 °C

İçinde ihanet barındıran 15 Temmuz Darbe Girişimi

RECEP CANPOLAT

Allah Korudu.

Bir büyük hainliği, milletimizin ferasetiyle birlikte, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin dirayeti ve sivil toplum örgütleri ve meclis dışı siyasilerin demokrasiden yana tavırları, içinde ihanet barındıran kirli bir darbe girişimini püskürttü.

TSK içinde örgütlenen Fethullahçı Terör Örgütünün başını çektiği Askeri Cuntanın, 15 Temmuz akşamı yapmaya çalıştığı darbe girişimi başarılı olsaydı, ülkemiz bir bilinmez doğru yol alacaktı.

Rabbime şükürler olsun, içinde ihanetin zirve yaptığı, dış mihraklı cunta girişimi başarılı olamadı ve ülkemiz bir uçuruma düşmekten kurtuldu.

15 TEMMUZ DARBE GECESİ

Darbe gecesi yaşadıklarım, hayatım boyunca unutamayacağım kötü bir anı olarak kalacak.

15 Temmuz gecesi Deniz Haber Ajansı'nda Tarkan Biricik ile birlikte bir gün sonra DenizHaber.TV'den canlı olarak yayınlayacağımız ADİK Tersanesi'nde denize indirilecek TCG SANCAKTAR isimli anfibi gemisi ile ilgili hazırlık yapıyorduk.

Saat 21.00'de yarının manşetlerini siteye yüklerken, "Darbe oluyor" haberleri 21.20'da sosyal medyada yavaş yavaş yer almaya başladı. 21.48'de Haberdar.Com sitesinin "Ordu Darbe Girişimine Başladı" haberiyle zirve yaptı. Hele Boğaziçi Köprüsü'nde personel taşıyıcı araçlar ve tankların trafiği kapatması ilk önce "Terör Önlemi" olarak sosyal medyaya yansımasına rağmen, köprüden aldığımız haber ile bunun bir "Kanunsuz bir kalkışma - Darbe" olduğunu ortaya koydu

Saat 22.00 sularında tankların Gaziosmanpaşa ve Bağcılara doğru gittiği görüntüler bize ulaşmasıyla birlikte 22.13'de Deniz Haber Ajansı'nın resmi haber portalı www.DenizHaber.Com.tr internet sitesi başta olmak üzere 8 internet sitemizin üst manşetine siyah bir bantla "DARBE KABUL EDİLEMEZ" banneri ile tavrımızı netleştirdik.

Hemen akabinde Başbakan Binali Yıldırım'a ulaşmaya çalıştık. Tanıdığımız Başbakanlık Danışmanlarına mesaj atarak "Ordu darbe girişiminde bulunuyor" bilgisini paylaştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili tedirginliğimiz had safhaya ulaşmıştı.

Allah'tan korktuğumuz başımız gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seversiniz, sevmezsiniz; politikalarını beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına bir şey gelseydi veya hayati tehlike yaşasaydı, ülkemizde iç savaşın kıvılcımı olurdu.

Saat 22.30'da CNN Türk Haber Koordinatörü Ali Güven arayarak "Ağabey darbe oluyor" bilgisini paylaştım ve meslektaşlarımıza haber vermeye başladım.

Saat 23.10 sularında Başbakan Binali Yıldırım'ın "Bu bir kalkışmadır. Bu kahpe kalkışmaya misliyle cevap verilecek" sözünün arkasından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Darbeye Karşı" açıklamaları bizi rahatlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Facetime üzerinden CNN Türk canlı yayınına bağlanması "Bu Darbe Girişimi Engellenecek" düşüncesinin beynimize kazınmasına neden oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın "BU BİR KALKIŞMADIR" açıklamasını tüm sitelerimizde manşete taşıyarak, okuyucularımıza duyurmaya başladık.

Artık halk sokağa çıkarak, askeri cuntaya karşı direnmeye başladı.

İlerleyen saatlerde, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin, F-240 borda numaralı TCG YAVUZ fırkateyninde rehin alındığı bilgisi üzerine, haberi manşete çekerken bilgisini ise Başbakanlık danışmanlarına bildirdik.

Üst düzey komutanların CANLI YAYINLARA bağlanarak "Bu darbe girişimi, emir-komuta içinde değildir" açıklamaları yüreklerimize su serpti.

O korku gecesi ve sonrası devam eden 35 saatlik süreçte bir gram uyumadan aralıksız yayınlarımızla, tarihe not düştük.

Allah Korudu ve bir büyük ihanet, milletimizin feraseti, dirençi ve vatanseverliğiyle atlatıldı.

Rabbime şükürler olsun. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim