• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Herkes “Zeki” olamaz!

JURNAL

Size 50 doları, 500 milyon dolar yapan zeki bir arkadaş ve saz arkadaşlarının, gerçek hikâyesini anlatacağım.

Bu hikâyenin kahramanları, sektörün önemli oyuncuları olmakla birlikte, kurdukları şirketler ile günümüzde yaklaşık 1 milyon DWT’luk bir filoyu yönetiyor. Kurdukları ve hissedarı oldukları şirketlerin toplam sermayesi, birkaç milyar dolarlık bir iş hacmini kapsıyor.

Bundan yıllar önce, hikâyemizin kahramanlarından olan zeki, becerikli ve aynı zamanda cin fikirli, birkaç girişimci arkadaş, ABD’nin Delaware Eyaleti'nin Wilmington bölgesinde 50 dolar sermaye ile sonu HOLDING INC ile biten bir şirket (BOX COMPANY) kuruyor. Bu şirketin sermayesi yaklaşık olarak 50 dolar. Yanlış okumadınız, Amerika’nın Delaware Eyaleti’nde kurulan ismi HOLDING olan şirketin sermayesi sadece 50 dolar. Bugünkü kur ile 100 TL bile değil…

İsminin sonunda HOLDING INC olan 50 dolarlık şirket, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bir üst kuruyor. Bu üst sayesinde, 50 dolarlık HOLDING’e, gurbetçilerimizi ortak etmek için çalışmalar başlatılıyor. Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin güven duyacağı birkaç AKİL ADAMI, birkaç bin dolar maaş ile bu şirketin yöneticisi yapılıyor. Bu Akil Adamları, gurbetçilerimize 50 dolarlık HOLDING’in marifetlerini ve yatırımlarını (!) anlatarak, ortak olmaları konusunda tavsiyede bulunuyor.

Anadolu’dan kalkıp, geleceklerini kurmak için, acı vatan Almanya’da, tuvalet temizleyen, çöpçülük yapan ve Alman’ın ağız kokusunu soluyan gurbetçilerimiz, sonu HOLDING INC ile biten bu şirkete ortak olmak için birikimlerini, AKİLLİ ADAMLARIN tavsiyeleri ile bu zeki ve bir o kadar da becerikli arkadaşların hesabına yatırıyor. Birkaç aylık çalışma sonunda 50 dolarlık Çakma Holdinge, birkaç milyon dolar para toplanıyor.

Bu zeki arkadaşlar, bastırdığı şatafatlı hisse senetlerini, gurbetçilerimize vererek, 50 dolarlık HOLDINGLERINE ortak ediyorlar. Almanya ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçilerimiz, Amerika’da kurulan, bir kolu Türkiye’de bulunan ÇAKMA HOLDİNG’E ortak olmanın mutluluğu ile sermayesi 50 dolar olan “şirkete” para aktarmaya devam ediyorlar. Bu zeki arkadaşlar toplanan paralar ile Türkiye’de kendi adlarına kurdukları şirkete sermaye yaparak, Ro-Pax türü, iki gemi satın alıyorlar.

Bu süreç içinde aldıkları gemiler, Avrupa-Türkiye arasında sefer yapmaya başlıyor. Bu cin fikirli, zeki arkadaşlar, kazandıkları paraları, gurbette bulunan “Sözde Ortaklarına” kar payı olarak dağıtacaklarına, Türkiye’de kurdukları paravan şirketlerine aktarmaya devam ediyor.

Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalışan gurbetçilerimiz, ortak oldukları şirketin “Çakma Holding” olduğunu öğrendiklerinde ise, tavşan yamacı aşmış, iş işten geçmiş oluyor. Çakma Holding, iki sene sonra Delaware Eyaletindeki posta kutusunu kapatarak, ticari hayatına son veriyor. Ancak bu zeki arkadaşların şahsi şirketleri halen ticari hayatlarına devam ediyor. Gurbetçilerden topladıkları paralar ile kendilerine sermaye ve mal varlığı oluşturan bu arkadaşlar, bugün ülkemizde itibarlı işadamı olarak hayatlarına sürdürüyor.

&           &             &

Yukarıda kaleme aldığım hikâye, Almanya’da yaşayan birkaç gurbetçinin anlattığı, belgeli bir ibretlik ticaret öyküsü… Almanya’da meydana gelen Deniz Feneri E.V davası ne kadar gerçek ise, bu HOLDING olayı da o kadar gerçek. Deniz Feneri E.V davasında mahkûm olanlar, HOLDING olayında da başrol oyuncusu konumunda bulunuyor. Hatta mahkûm olanlardan birinin en yakın akrabası, bu zeki arkadaşlarımızın şirketlerinde halen yönetim kurulu üyesi…

Bugün bu insanlar; dünyanın değişik ülkelerinde kurdukları şirketler ile gurbetçilerden topladıkları parayla oluşturdukları servetlerinin, bereketini (!) yaşıyorlar.

Bu zeki ve becerikli arkadaşlar, aynaya baktıkları zaman kendilerinden utanıyorlar mı? Bilemiyorum... Ancak bir gerçek var ki, çocuklarına yedirdikleri her lokmanın, HARAM olduğunu biliyorum.

Sevgiyle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
JURNAL
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:37
YUSUF KOÇALİ'YE CEVAP
Yusuf Koçali isimli Sayın okuyucu; Çakma Holding ile ilgili bilgi ve belgeler bize yaklaşık15-20 gün önce maille geldi. Bu süre içerisinde bu belgelerin doğruluğu konusunda araştırmalarımızı tamamladıktan sonra, haberi yayınlama kararı aldık. Hukuki alt yapının oluşması halinde belgeleri yayınlamayı planlıyoruz. İftira taşıyan iddialarınızı şiddetle kınıyor VE SİZİ PROTESTO EDİYORUM. Bize hiç bir Allah'ın kulu talimat veremez. Sayın Yusuf Koçali; Talimatla haber yapacak insanları bu ajansta bulamazsınız. Bizim ajansı talimatla haber yapanlar ile karıştırmayınız.
85.96.84.226
yusuf koçali
16 Nisan 2013 Salı 22:47
şimdi mi farkettiniz
ya kardeşim siz bu olylrın yenimi farkına vardınız yoksa bir yerlerdenmi dügmeye basıldı. işn içinde dto başkanlık secimleri var diye. sizin amacınız herhalde kamoyunu bilğilendirmek herhalde ben size hafızanızı tazeleyecek bir başka başlıkta vereyim emlak bankasının denizçilere verdiği kredilerin akıbetinide merak edenler var bu konuda da kamuoyunu bilğilendirirseniz cok seviniriz kim ne kadar kredi almış ne kadarını geri ödemiş .koskoca devlet bankasına ne olmuş merak ettikde ............ makina mühendisi Yusuf koçali
88.244.56.187
Mehmet PAK
16 Nisan 2013 Salı 14:16
Elinize Sağlık
Çok güzel bir yazı olmuş...
78.188.240.207
bende
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:21
biliyorum
utanma duygusu ve allah korkusu olan adam zaten yapmaz ....geçin bunları
79.123.155.136
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim