• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Haberi haberciler yapar...

RECEP CANPOLAT

Haberi haberciler, haberi gazeteciler yapar.

Deniz Haber Ajansı kuruluşunun beşinci yılına girerken denizcilik sektöründe lider haber portalı olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Güçlü editoryal yapısı ile örnek gazetecilik yapan Deniz Haber Ajansı, başarısında geriye bakmadan ileriye devamlı ileriye hedef belirleyerek yürümesinden kaynaklanıyor. Ancak bazı korsan ve nemalanmış sitelerin, Deniz Haber Ajansı ve onun editoryal kadrosuna karşın başlattıkları kutsal ittifak ise bozacı-şıracı söylemini dile getirtiyor.

En son Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan YASA NESLİHAN isimli Marshall bayraklı dökme yük gemisinin kaçırılma haberini ilk kamuoyuna duyuran Deniz Haber Ajansı'nın resmi haber portalı www.denizhaber.net  , yine bir ilki gerçekleştirerek, geminin sahibi YASA Denizcilik’ten önce gemide bulunan korsanlarla ilk diyaloga geçmeyi başardı.

Deniz Haber Ajansı, tüm basın mensuplarını atlatarak, rehin durumda bulunan YASA NESLİHAN’ın kaptanı İbrahim Örnekoğlu ile uydu telefonu kanalıyla ilk görüşmeyi yaparak resmi haber portalında yayınlama başarısını gösterdi.

Diğer taraftan, YASA NESLİHAN’ın korsanların eline geçmesinden 24 saat sonra korsanların gemi ve personel karşılığı 5 milyon dolar fidye istedikleri haberi AKŞAM Gazetesi’ne sürmanşet oldu. Haberimiz şirket avukatı Fehmi Ülgener tarafından yalanlanması üzerine, bu bozacı ve şıracılar Avukat Ülgener’in beyanatına iki elle sarılarak “uydurma-yalan haber” diye akıları sıra bize yüklenmeye, kendilerinin büyük bir başarısı gibi utanmadan teneke ve naylon sitelerine haber haline getirdiler.

Tabii ki korsanlar YASA NESLİHAN’ı kaçırmalarını sebebi, “şu dökme yük gemisini alalımda, Aden Körfezi’nden Somali açıklarına kadar şöyle bir seyir yapalım” demişlerdir. Bu bozacı ve şıracı beni çok güldürüyor.

İyi ki varsınız!

Cahit İstikbal’in GOOGLE yalanı

Türk denizciliğinin lider haber portalı Deniz Haber Ajansı arama motorlarında da liderliğini perçinlerken, bazı korsan siteler yalan haberlerle okuyucuları kandırmaya devam ediyor.

Okuyucu profilinde son iki ay içinde % yüz artış sağlayan www.denizhaber.net  internet portalı, denizcilik sektörünün tek ve rakipsiz haber portalı olmayı sürdürüyor. Lider olmamızı hazmedemeyen ve kamuoyu tarafından Cahit İstikbal'in kontrolünde olduğu bilinen sözde haber siteleri yalan ve uydurma haberlerle okuyucu kitlelerini kandırmaya ve bitişlerini zamana yaymaya çalışması komiklikten öte gitmiyor.

En son Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan YASA NESLİHAN isimli Marshall bayraklı dökme yük gemisinin kaçırılma haberini ilk kamuoyuna duyuran Deniz Haber Ajansı'nın resmi haber portalı oldu. Birçok televizyon ve gazete geminin kaçırılması ile ilgili detay haberleri, Deniz Haber Ajansı’nı kaynak göstererek yayınladı. Hatta tüm gazete ve televizyonlar, gemide bulunan Türk denizcilerinin isimlerini Deniz Haber Ajansı’nda aldı.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği’nin son olağan kongresinde aday bile olamadan koltuğu terk etmek zorunda kalan çakma gazeteci Cahit İstikbal, bundan sonra kılavuz kaptanlıkta elde edemediği kariyeri, basın sektöründe sürdürmeye karar verdiği anlaşılıyor.

En son marifeti ise akıllara zarar veren bir haber ile komiklik yapması YUH (!) dedirten türden…

Yasa Neslihan’ın kaçırılması haberinin GOOGLE arama motorunda kendi sitesinin birinci çıktığı yalanını sitesinde manşet olarak yayınlayan Cahit İstikbal, onunla da yetinmeyerek “DenizHaber’in gücüne yetişmek imkânsız” başlığı ile yeni bir komiklik yaptı.

Bizde bu olayı merak edip arama motorlarında YASA NESLİHAN ismini girerek tarama yaptık. Ancak sonuçlar Cahit İstikbal’in başlığını doğrularken, kastettiği DenizHaber’leri karıştırdığı ortaya çıktı.

Bay İstikbal’in yaptığı haberin başlığı doğru, ancak kastettiği DenizHaber başkaydı. Arama motorlarında lider sektörel haber sitesi olarak korsan site değil, gerçek Deniz Haber Ajansı’nın resmi haber portalı olan www.denizhaber.net ‘ydi.

Biz burada, Cahit İstikbal’in yaptığı gibi arama motorlarında birinci çıktık lafını manşete taşımak gibi sonradan görme bir mantıkla böyle iddialı bir laf etme taraftarı değiliz. Bay İstikbal’in arama motorları ile kendini kandırmasını ve kendisini tedavi etmesini salık veriyoruz. Elindeki oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlamasını da istemeyiz. Ancak Cahit istikbal’in daha düzgün arama motorlarında kelime aramasını tavsiye ederiz.

Arama motorlarında YASA NESLİHAN yazdıktan sonra sitemizin birinci çıkması o kadar önemli değil. Arama motorlarında kelime taraması bazen değişkenlik gösterebilir. Önemli olan okuyucu kitlesindeki istikrarlı bir yükselişin yakalanmasıdır.

İşte Deniz Haber Ajansı bu istikrarı yakalayarak, 2 bin ile 3 bin arasında ziyaretçi profili olan rakiplerinin, üç katını yakalamanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Okuyucularımıza sonsuz teşekkürler.

İŞTE ARAMA MOTORLARINDA ("YASA NESLİHAN" VE "İBRAHİM ÖRNEKOĞLU" YAZDIKTAN SONRA) ÇIKAN SONUÇLAR

MOZİLLA VE EXPLORER'DA YAPILAN ARAMA

"İBRAHİM ÖRNEKOĞLU" ARAMASI

CAHİT İSTİKBAL'İN KORSAN OLARAK DENİZHABER AJANSI İSMİNİ KULLANDIĞI SÖZDE SİTEYE MANŞET YAPILAN YALAN HABERİN BAŞLIĞI...

NOT: Köşe yazımızın yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Bay İstikbal utandığından mıdır? bilinmez haberi kaldırıp, yeni bir komiklik yaparak "GOOGLE haberlerinde biz varız" deme cehaletini yine gösterdi. Allah kimseyi şaşırtmasın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ümit gözüküçük
13 Kasım 2008 Perşembe 18:38
büyük adamsın vessalam
dünyayı ilgilendiren bir konuda ,başarılı bir gazetecilik örneği gösterip. korsanların teslim aldığı gemide kaptanla bağlantı kurup her kesin önüne geçmen ülkemizde gazetecilik magazinden ibaret olmadıgının isbatı gibiydi manken avcıları,ve satılmış köşe yazarlarına selam olsun isterlerse kapak olsun....
88.226.126.254
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim