• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

GSK Uzmanlarına Müjde!

RECEP CANPOLAT

Gemi Sörvey Kurulu Uzmanları olarak bilinen teknik personelin, Denizcilik uzmanı adı altında İdari kadroya geçmek istemeleri ile ilgili feryatlarını, Deniz Haber Ajansı’nı yakından takip eden, okuyucular tarafından biliniyor. 

Özellikle İdari Kadroda olan Denizcilik Uzmanları, Teknik Kadroda bulunan GSK uzmanlarından daha çok maaş almakla birlikte, kariyer noktasında avantajlı bir konumda bulunuyor.

Barbaros Denizciler Derneği’nin (BADER) önceki gün verdiği iftar yemeğinde, GSK uzmanlarının sorununu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’ya sordum.

Müsteşar Yardımcısı Aka, konuya girmeden önce, Deniz Haber Ajansı’na yorum gönderen GSK uzmanlarına sitem ederek başladığı konuşmasında ortada normalde adaletsizliğin olmadığını kaydetti. Hasan Naiboğlu’nun Denizcilik Müsteşarı olduğu dönemde açılan Denizcilik Uzmanlığı kadrosuna, Başta istatistik, bilgisayar, çevre başlıkları altında, idari kadro tahsis edildiğini ve kadroların o dönemde dolduğunu belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka; GSK uzmanı olarak teknik kadroda işe başlayan personelin Gemi Sörvey Kurulu Uzmanı olarak göreve başladıklarını, işe girişlerinin bu kadro çerçevesinde olduğunu söyledi. Denizcilik Uzmanı kadrosunda bulunan idari personelin ise yüksek lisans, hatta doktora imtihanı gibi sınav ve aşamalardan geçtiğini, başarılı olanların bu kadroya girişinin yapıldığını kaydetti. Bu konuda en son yapılan imtihanda, Denizcilik Uzmanı olmak için imtihana giren 10 personelden, 6’sının imtihanı geçemediğini sözlerine ekledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’ya GSK uzmanlarının bir defaya mahsus, Denizcilik Uzmanı kadrosunun tahsis edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya ise, “Bu konuda Sayın Bakanımızla görüşme yaptık. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, GSK Uzmanı Kadrosunda bulunan arkadaşların, bir sefere mahsus Denizcilik Uzmanı kadrosuna geçmeleri noktasında talimatı bulunuyor. Aslında böyle bir kadroyu tahsis ettiğimiz zaman GSK Uzman kadrosunu kaldırarak, tüm personelin Denizcilik Uzmanı Kadrosuna geçirmiş olacağız. Bu sayede ortada GSK Uzmanı diye bir kadro kalmayacak. Ancak bir kaç kez bu konuyu, Torba Kanunların içine koyarak çözmeye çalıştık. Bazı pürüzleri aşmaya çalışıyoruz. GSK Uzmanlarının, Denizcilik Uzmanı Kadrosuna geçmesi konusunda, ilgili kurumlar ile görüşmelerimiz halen devam ediyor” dedi.

Kısacası, GSK Uzmanı kadrosunda bulunan tüm bakanlık personeli, TBMM’nin Ekim ayında açılması ile birlikte yeni bir torba kanunu marifeti ile Denizcilik Uzmanı Kadrosuna geçecekler.  Bu konuda GSK Uzmanlarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a bir teşekkür borcu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca GSK Uzmanlarının, Denizcilik Uzmanı kadrosuna geçmeleri noktasında gündeme alan ve konuyu Bakan Yıldırım’ın bilgisine sunan, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’ya, Gemi Sörvey Kurulu uzmanlarının ikinci bir teşekkür borcu olduğunu, hatırlatmamızda fayda var.

Bu vesile ile tüm okuyucularımızın Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nın Milletimize, İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce yaratandan diliyorum.

Allah Selamet Versin...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
RECEP CANPOLAT
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:17
YORUM YAYINLANMAYACAKTIR
BU KÖŞE YAZISINA GÖNDERİLEN YORUMLAR ARTIK YAYINLANMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ SİTEMİZ FORUM SİTESİ DEĞİL HABER SİTESİDİR.
85.96.105.7
gsu
13 Ağustos 2013 Salı 12:24
bayram
inşallah kurban bayramına...
85.107.60.32
ramazan
12 Ağustos 2013 Pazartesi 17:22
BAYRAM
gs uzmanlarının bayramı zehir oldu...
95.9.210.88
Derbeder GSU
08 Ağustos 2013 Perşembe 18:14
KOMİK
Benim durumdaki ogretmenin 2014 başında maaşı 3.374 TL ne güzel ben daha 2,5 yıl daha zam bekleyeyim. Şaka mı ? Hiç Komik değil...
5.47.53.186
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim