• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Geza Dologh Nereye Koşuyor?

RECEP CANPOLAT

Bugün bana bir basın bülteni geldi. Bu bültende Konak Belediyesi, DTO İzmir Şubesi, Ege İhracatçı Birlikleri Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği tarafından desteklenen “Minik Denizciler Şenliği”, Alsancak-Dominik Caddesi’nde öğrenciler tarafından coşku içerisinde kutlandı” haberi bulunuyordu.

Haberin devamında “DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, DTO İzmir Şubesi olarak en büyük hedeflerinden birisinin “DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE” kavramının toplum tarafından benimsenmesini sağlamak olduğunu,  hedef olarak belirledikleri bu sloganı, öncelikle çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalıştıklarını söyledi” ifadesi yer alıyordu. Haberin görselinde ise 5 resim, bu resimlerin hepsinde de Geza Dologh ile CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın boy boy resimleri bulunuyordu.

Bildiğiniz gibi Bay Geza, İzmir Deniz Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Bu adam İzmir’de denizcilik sivil toplum örgütünün çatısı konumunda bulunan Deniz Ticaret Odası’nın kurumsal ismi. Ancak; İzmir’de denizcilik denince akla bu adamın ismi maalesef gelmiyor.

Neden mi? Açıklayım…

Geçen gün Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’da katıldığı dünyanın en büyük 10. limanı, Kuzey Ege Çandarlı'nın temel atma töreni yapılırken, Geza efendi piyasada yoktu.

Yine, Binali Yıldırım’ın katıldığı Doğu ve Güneydoğu’da bulunan göllerde hizmet verecek teknelerin İzmir'de yapılan teslim töreninde Geza efendiyi maalesef göremedik.

Hafta sonu, İzmirli denizcilerinin Konvoy Country’de düzenlediği Binali Yıldırım’ın onur konuğu olarak katıldığı “Yaza Merhaba Denizcilik Şenliği’nde” Geza yine yoktu.

Sadece Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği “Denizcilikte İzmir’in Geleceği” toplantısına da konuşmacı olarak zorla (!) katıldı. Çünkü Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ile çok işi var.

Adama sormazlar mı? “Kardeşim CHP’li Hakan Tartan’ın organize ettiği toplantıya koşarak gidiyorsun da, Türk denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayan, partili partisiz her kesim tarafından takdir edilen Binali Yıldırım’ın toplantılarına neden katılmıyorsun” demezler mi?

Derler Geza Efendi (!) derler… Demezlerse biz hatırlatırız…

Sevgiyle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kpt. Ufuk AKSU
01 Haziran 2011 Çarşamba 14:28
BAĞIMSIZLIK ŞART
Ağzınıza sağlık Aydın ŞALCI hocam.Duygularımıza tercüman olmuşsunuz vallahi.Önce bağısızlık.Geza Delog İzmir DTO yönetim kurulu başkanıymış.Neyin başkanı allahaşkına.yetkisi yok, bütçesi yok, topladığın bütün gelirleri anında İstanbul DTO ya gönderiyorsun ardından kalem silgi almak için İstanbuldan para istiyorsun başkan olsan ne yazar. Ağzına bir parmak bal çalınmış her şubeye ayrı yönetim verilmiş ama ipi başkasının elinde.
20 senedir İzmire ne yapılmış denizcilik adına.Mersin kendisini kurtardı, bağımsızlığını kaptı.Son zamanlardaki faaliyetlerine baksınlarda Mersinin ders alsınlar.Sebebi nedir?Çünkü Mersinde toplanan gelir Mersine harcanıyor.TCDD limanlarının gelirinin trenlere harcandığı gibi İzmirde toplanan çok büyük miktardaki gelir izmire harcanmayıp istanbula göndriliyor başka yerlere harcanıyor.Limanlar anormal kazanıyor ama dökülüytor.neden?Çünkü toplanan bütün gelirler anında TCDD ye aktarılıyor.Onun için İzmir DTO başkanı Geza olsa ne fark eder feza olsa ne fark eder.Sen önce bağısızlığını kazan izmir olarak ondan sonra yönetim mücadeleni yap. Nedir bu İzmirin şanssızlığı allahaşkına.Denizcilikte lider olması geren güzelim izmirin düştüğü duruma bakın.
Bağımsızlık hareketinin başladığı İzmirimiz denizcilikte göbeğinden bağımlı.Sayın bakanımız bu sorunuda çözebilirse ben o zaman helal olsun derim işte.
95.9.159.32
KAPTAN
31 Mayıs 2011 Salı 13:55
SAMİMİYET
TÜRK DENİZCİLİĞİNE VE DENİZCİSİNE BÜTÜN SAMİMİYETİ İLE BUKADAR SAHİP ÇIKAN VE ADALETİNDEN ŞÜPHE DUYULMAYACAK BİR İNSAN OLAN SN.YILDIRIMA DESTEK OLMAMAK VE YANINDA YER ALMAMAK SİYASİ BAKIŞ VE SAMİMİYETSİZLİKTİR.
88.254.115.148
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
28 Mayıs 2011 Cumartesi 23:21
İzmir DTO.
İzmir DTO, her yönüyle İzmir'lilere hizmet vermeli ve onların sözü geçmelidir. IMEAK DTO'nın değil ! Aynen Mersin'de olduğu gibi, İzmir DTO da İstanbul'un hegemonyasından kurtarılmalıdır. İzmir'in gelirleri tamamiyle İzmir'e geri dönmelidir. Deniz Ticaret Odaları; artık belli ailelerin yıllardır süren saltanatından kurtulmalı ve bu sivil toplum kuruluşlarına gerçek demokrasi hakim olmalıdır.
Saygılarımla.
85.102.156.207
Nuri Durak
27 Mayıs 2011 Cuma 21:14
Bana ne sayın dologh'un siyasi görüşünden
Geza bey'in o partili veya bu partili olması İzmir'lileri ilgilendirmiyor. İzmir'li "İzmir DTO izmir şubesi kanalıyla DTO'ya ne kadar maddi katkıda bulunmaktadır ve bunun ne kadarı İzmir'e geri dönmektedir? neler yapılmıştır?" sorularını soruyor. Yıllardan beri bir şey duyan varsa yazsın da öğrenelim.
88.245.105.253
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim