• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Geza Dologh kıvırmaya başladı

RECEP CANPOLAT

Deniz Ticaret Odası İzmir seçimleri, denizcilik gündemini meşgul etmeye devam ediyor. “Geza Dologh’dan hiçbir cacık olmaz” anlamı taşıyan köşe yazılarımızın haklılığını yine kendisi yani Geza Dologh ispat etti. Şu anda koltuğun altından kaymaya başladığını hisseden Geza Efendi, yoğun bir şekilde çirkin iftiralar ile rakibine karşı bel altı vuruşları ile puan almaya çalışıyor.

Geza Dologh’un en son icraatı ise DTO İzmir personeline karşı, “Hakkı Toros seçimi kazanırsa hepinizi işten atacak” diye çirkin ve bir o kadarda ahlaki değerlerden uzak propaganda yapması insanı üzüyor.

Geza Dologh’un bu tür yaklaşımları, “DTO İzmir Şubesi neden bu kadar başarısız?” Sorusunun cevabını net bir şekilde açıklıyor.

GEZA DOLOGH'UN SÖZÜNE GÜVENİLİR Mİ?

Tarih: 18 Mart 2005

Yeni Asır Gazetesi’nde, Devrim İnce imzası ile “Dologh: Bir daha aday olmam” başlığı ile bir haber yayınlanıyor. Muhabir Devrim İnce yaptığı haberde dönemin Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh’un açıklamalarını sayfa manşetine taşıyarak, 2005 yılında yapılan Şube başkanlığı seçimlerinden sonra bir daha aday olmayacağı sözlerini başlığa taşıyarak “Dürüst Başkan” mesajını kamuoyu ile paylaşıyor.

Sözünün eri (!) Şube Başkanı Geza Dologh haberde muhabir Devrim İnce’ye, 2005 yılında seçimi almasından sonra bir daha hiçbir seçimde DTO Şube Başkanlığına aday olmayacağını ve bu dönemin kendisi için son dönemi olduğunu dile getiriyor.

Bununla da yetinmeyen Geza Dologh, bir daha aday olmayacağını kamuoyuna ikna etmek için, bu konuda sözünün eri (!) bir başkan olduğunu denizcilere duyuruyor.

Geza Dologh; 18 Mart 2005 tarihinde Yeni Asır Gazetesi’ne verdiği beyanatta öyle bir ifade kullanıyor ki yenilir yutulur türden değil. Buyurun Dürüst Başkan Geza Dologh’un o sözlerini kendi ağzından okuyalım;

"Ben açık konuşan bir insanım. Önümüzdeki yıllarda da yapacağımız işler var. Bu yüzden yeniden aday olmam gerekiyor. DTO'nun kaderini değiştirecek işlerle uğraşıyoruz. Bunlara büyük bir dikkatle eğilmemiz lazım. Ama bir sonraki dönem kimse beni aday olarak göremez. Bazen politikacılar 'aday olmayacağım' der ama daha sonra 'Arkadaşlardan çok baskı geldi aday olmak zorunda kaldım' diye KIVIRANLAR olabilir. Benim öyle biri olmadığımı herkes bilir. O nedenle kesin olarak söylüyorum... Bu benim son dönemim" diyor.

Hele Geza Dolog’un “Ama bir sonraki dönem kimse beni aday olarak göremez. Bazen politikacılar 'aday olmayacağım' der ama daha sonra 'Arkadaşlardan çok baskı geldi aday olmak zorunda kaldım' diye kıvıranlar olabilir. Benim öyle biri olmadığımı herkes bilir. O nedenle kesin olarak söylüyorum... Bu benim son dönemim" diyerek, bugün nasıl sözünün arkasında olduğunu gösteriyor.

Şimdi politikacılar gibi (Dologh’un ifadesi ile) kıvırarak İzmir DTO Şube Başkanlığına aday olan Geza Dologh, bundan sonra hangi sözüne güven duyulacağını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Hiçbir İzmirli denizci içine sindirip, böyle bir şahsı Deniz Ticaret Odası’nın İzmir Şube Başkanı olarak göreceğini tahmin etmiyorum.

DENİZCİ MERT OLUR...

Türk denizcilerinin içinde bir kaç çürük çıksa da genelinde mert ve delikanlı olur. Deniz Ticaret Odası Türk denizciliğinin çatı örgütüdür. Bu çatı örgüte başkan olacak insanın sözüne güvenilir, dürüst, kabiliyetli, bir o kadar da mert olması gerekir.

İzmir DTO Şube Başkanlığına aday olan Geza Dologh ve Hakkı Toros’un arasında tercih yapacak olan İzmirli denizciler, bu iki aday arasında farkı anlamak için iki adayı da tartıp karar verecektir. Bunun en önemli göstergesi olarak, denizi bilen denize sevdası olan bir o kadar da denizci olan şahıs, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı olacaktır.

Sevgi ile Kalın...

İŞTE O BELGE...

GEZA DOLOGH'UN 15 MART 2005'DE YENİ ASIR GAZETESİ'NE VERDİĞİ BEYANATIN KUPÜRÜ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
GENC DENIZCILER
06 Şubat 2009 Cuma 21:36
ÖRNEK BAŞKAN
BİZİM MERAK ETTİĞİMİZ ARKAS'I TEMSİL EDEN SAYIN GEZA'NIN KIVIRMALARINA LUCIEN ARKAS'IN NE DİYECEĞİ
81.214.113.113
TURGUT REİS
06 Şubat 2009 Cuma 17:14
ROTA DEĞİŞTİ,
VİRA BİSMİLLAH,GEMİ DEMİR ALDI,KAPTAN ROTAYI ÇİZDİ,GELECEK LİMANDA AYRILIYORUM SÖZÜ VERDİ.O DA NE ? GEMİNİN ROTASI DEĞİŞTİ BELLİ Kİ KONTROL KAPTANDAN ÇIKTI.ARTIK VARIŞ LİMANI BELLİ DEĞİL.KAYAYA MI ÇARPAR,KARAYA MI OTURUR GÖRECEĞİZ.
85.108.152.14
Bülend TEMUR
06 Şubat 2009 Cuma 15:42
Kutluyorum
Sn Recep Canpolat
Araştırmacılık, takip budur. Yaptığınız çok öemli bir kamu görevi . Kutlarım.
Kimse sözünü unutmamalı
Bir yerlere kazık çakmamalı
85.102.154.182
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim