• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Erdoğan ile Davutoğlu arasında ipler iyice gerildi

RECEP CANPOLAT

Tarih: 19 Ocak 2015. 

Yer: Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. 

Bakanlar Kurulu, saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. 

Bakanlar Kurulu üyeleri, Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda, hazır ve nazır bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu bekliyor.

Saat 12.00, olmasına rağmen Bakanlar Kurulu hala toplanamadı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu izole edilmiş bir odada görüşme yapıyor. Yaklaşık bir saat süren Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından, Bakanların beklediği salonda uğultu bir anda kesiliyor ve kapı açılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu saat 12:15'de salona giriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ile tek tek tokalaşırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzü asık bir şekilde Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda bulunan oval masadaki koltuğuna oturuyor.

19 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Başkanlığı'nda Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, yaklaşık 9,5 saat sürüyor.

"ARKADAŞ, PORTAKAL SUYUNU DA İÇMEMİŞ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nda verdiği fotoğraf, Türk basınında ve sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışılmasına rağmen, Ahmet Davutoğlu'nun yüzünün neden asıldığı, bir türlü açığa çıkmadı.

Ankara'da kulislerden aldığım bilgi ve AKP kulislerinde konuşulan iddia, Ahmet Davutoğlu'nun yüzünün asılmasının sebebinin, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında yapılan görüşme olduğu iddia edildi.

19 Ocak tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, Aralık - 2014'de basına yansıyan "Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda 5 Ocak 2015'de toplanacak" açıklamasının ardından, Başbakan Davutoğlu'nun Binali Yıldırım'ı eleştirmesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Binali Yıldırım'ı kastederek "Hiçbir sıfat taşımayan birinin, Hükümet 5 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlış” sözü yüzünden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu sert bir şekilde uyardığı öğrenildi.

Dokuz buçuk saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu Salonu'nda Mücahit Aslan'a dönerek, yüksek sesle Başbakan Davutoğlu'nu kastederek, "Arkadaş portakal suyunu da içmemiş" demesi, Erdoğan-Davutoğlu arasında iplerin iyice gerildiğinin işareti olarak yorumlandı.

portakal_suyu_buyuk.jpg

"DAVUTOĞLU'NU İŞBAŞINA GETİRDİK, GÖREV VERDİK!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında iplerin gerilmesinde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın AKP İzmir Karabağlar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada "Yeni Türkiye’nin yeni yol güzergahında nöbet değişiminde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu iş başına getirdik, görev verdik. İlk etapta 2015 seçimlerinde Ak Parti’yi bir adım öteye taşımak, ikinci hedefimiz 2023 hedefini yerine getirmek" diye konuşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım üzerinden Başbakan Davutoğlu'na, aba altından sopa göstermesinin en önemli göstergesi olduğu, Ankara'da yoğun bir şekilde konuşulmaya devam ediyor.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin, Ahmet Davutoğlu'nun rüştünü ispat edeceği seçim olması beklenirken, AKP Milletvekili aday listesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanacağı iddiası ise Ahmet Davutoğlu'nun en büyük çıkmazı olarak önümüzde duracak gibi...

Bakıp, göreceğiz...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Tayyar Güllü
02 Mart 2015 Pazartesi 15:18
15:18
Ne alakası var Recep bey.Gayet uyumlu çalışıyorlar.paralel basın gibi konuşmayın.Bu iki Büyük lider en az 15 sene beraber ülkemizi yönetecek.buna paralel yapı dahil kimse engel olamayacak.2023 yılında süper güç olacağız.
176.41.75.57
MEHMET DOĞAR
26 Şubat 2015 Perşembe 20:51
20:51
Sayın yazar senide benide yakında polis karakola çağırır.Türkiyede daha senin gibi yürekli insanlar
varmış sevindirici Mehmet
5.25.247.208
Celal Kazdağlı
25 Şubat 2015 Çarşamba 08:19
08:19
Recep Canpolat, bugün yine dinleme adı altında bir operasyon daha Yapılıyor.. Dikkat et seni de bu operasyonların birinde içeri almasınlar. Seni takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Gerçekten Yürekli bir adammışın.
94.123.236.42
Tanju Yürükoğlu
25 Şubat 2015 Çarşamba 02:38
02:38
Davutoğlu ne bekliyordu ki? Başbakan olacağını mı?
96.241.134.214
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim