• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

DenizHaber kimseden talimat almaz

RECEP CANPOLAT

Gemi Sörvey Kurulu Uzmanları ile ilgili yaptığımız haber okuyucular tarafından büyük ilgi gördü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka’nın açıklamalarını, müjde olarak duyurmamıza rağmen, GSK uzmanları tarafından mesafeli karşılandı.

Habere gönderilen yorumların büyük çoğunluğunu yayınladık. Ancak gelen yorumlardan bazılarını yayına sokmadık. Çünkü eleştiri sınırlarının dışında hakaret düzeyinde ifadelerin olması bizi böyle bir yola girmemizi sağladı. Ayrıca aynı IP üzerinden değişik isimlerle gönderilen yorumları, yine aynı gerekçeler ile yayınlamadık.

Deniz Haber Ajansı’nın resmi haber portalı www.denizhaber.net forum sitesi değil, güncel bir haber sitesidir. Aynı IP’lerden gelen yoğun yorumlar, sitenin haber sitesinden çıkarak, forum sitesi haline gelmesine yol açıyor. Deniz Haber Yayın Kurulu’nun aldığı bir karar doğrultusunda, konuyu ilgilendirmeyen ve kurumsal kimliği zan altında tutan yorumlar, Deniz Haber Ajansı'na bağlı sitelerde yayınlanmayacaktır.

Diğer taraftan, herkesi kendi gibi bilen densiz ve zavallı olarak nitelediğimiz yorumcuların "Ankara'dan talimat mı aldınız, Bakanlık sizi tehdit mi etti?" gibi ipe-sapa gelmez, iftira içeren yorumlar karşısında, sadece güldüğümüzü ve bizi tanımadıklarını belirtmek istiyoruz.

KEGK-7 Bot Kazası ve Kıyı Emniyeti

4 Aralık 2012 tarihinde Şile Limanı’nda meydana gelen ve 3’ü Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği KEGM-7 deniz kazası ile ilgili haberlerin yayınlanması ile ilgili Deniz Haber Ajansı hakkında yayın yasağı gelmişti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün, İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne, açtığı davada, Recep Canpolat imzasıyla yayınlanan 18 haberle ilgili olarak, Deniz Haber Ajansı ve Recep Canpolat hakkında 50 bin TL’lik manevi tazminat, isteminde bulunuldu. Dava hala devam ediyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü avukatlarının, İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, KEGM-7 kazasında hakkında yapılan haberlerin, yoruma dayandığı, iddia edilerek, KEGM-7 kazası ile ilgili ceza soruşturmasının devam etmesi ve ceza davasının henüz açılmadığı gerekçelerinden dolayı, Deniz Haber Ajansı’nın kaza ile ilgili yayın yapmasının, HMK 389 ve diğer maddelerini uyarınca TEDBİREN DURDURULMASINA karar vermişti.

Bu TEDBİR kararının 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, itirazlarımıza rağmen hala kaldırılmamasından dolayı, KEGK-7 bot kazası ile ilgili, yayın yapamayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Zaman Gazetesi'nde yayınlanan ve sevgili kardeşim Kazım Pıynar'ın kaleme aldığı haber, bu yüzden Deniz Haber Ajansı'na bağlı sitelerde yayınlanmamıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ADİL
22 Ağustos 2013 Perşembe 10:15
ÖZDEMİR 71
TOPRAĞIM SONUNA KADAR ARKANDAYIZ HAK BİLDİĞİN YOLDA YÜRÜ İSTERSE KAR BORAN OLSUN
194.27.8.58
MAZLUM
21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:51
ZALİM
Zalimin rişte-i ikbalini bir ah keser,
Mani*i rızk olanın rızkını Allah keser.
La Edri
151.46.254.38
Taşra
20 Ağustos 2013 Salı 10:30
Sn. Recep CANPOLAT
Sn. CANPOLAT, Gemi Sürvey Uzmanlarının 655 sayılı KHK ile elinden alınan haklarıyla ilgili yapmış olduğunuz haberden dolayı teşekkür ederiz. Sizin de bizim gibi konunun olumlu sonuç alınana kadar takipçisi olacağınızı ümit ediyoruz. Taşrada sayısı 200'ü geçmeyen Gemi Sürvey Uzmanlarına KHK'DA sehven yapılmış bir hatanın kolaylıkla düzeltilebileceğinin bilincinde olarak, Denizcilik Alanında DETAYLI TEKNİK/ULUSLARARASI MEVZUAT BİLGİSİNE HAİZ, ÜLKE BÜTÇESİNE MAAŞINDAN KAT KAT FAZLA DEĞER GETİREN İŞLERE İMZA ATAN UZMANLARIMIZA, 2 YILDIR ENFLASYON KARŞISINDA ERİYEN MAAŞLARI VE ÖZLÜK HAKLARININ İADESİNİN ÇOK DOĞAL BİR HAK ARAMA OLDUĞU AŞİKARDIR.
SİTEDE YAYIMLANAN SİTEMKAR YORUMLAR, ASLINDA UZMANLARIMIZIN NE KADAR BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR OLDUĞUNU, MÜSTEŞARI İLE BAKANINDAN BU İŞİN SONUÇLANMASINI İSTEDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR. SAYGLARIMLA
85.105.51.153
Turgay
20 Ağustos 2013 Salı 08:49
Demek ki
Sayın Canpolat, anlaşılan o ki KEGM Allahtan başka herşeyden korkuyor. Korkusu olmasaydı genel müdür bizzat kendisinin soruşturulmasını ve aklanmasını isterdi.
188.58.18.153
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim