• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

Cengiz Kaptanoğlu'nun çapı, kalibresi ve kalitesi!

RECEP CANPOLAT

Cengiz Kaptanoğlu'nun, İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında yaptığı densizlik, sektörde tepki ile karşılandı. Kaptanoğlu'nun denizcilik sektörünü temsil etme kabiliyetinin olmadığını ve sektörün yüzü olamayacağını ifade ettiğim yazıya ise yüzlerce mail geldi.

Onlarca isim bizzat telefonla beni arayarak, Cengiz Kaptanoğlu'nun Mecliste yaptığı konuşmasını "her zamanki patavatsızlığı" olarak yorumlanırken, "Burnunu karıştırma" eylemini ise ayıpladılar.

Bazı dostlarımız ise başka bir pencereden bizi eleştirerek Cengiz Kaptanoğlu'nun "Burun Karıştırma" resimlerinin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlamanın doğru olmadığını ifade ettiler.

KAPTANOĞLU İTİBAR SUİKASTLIĞI YAPTI

Cengiz Kaptanoğlu'nun İMEAK DTO son meclis toplantısında yaptığı konuşmada ortak iş yaptığımız, Tayf Ajansı hedef alarak "Ortaklığınıza son verin" tehdidi ile "Şantaj Yapmaya", "Reklam verenleri uyaracağız. Buna gücüm de yeter" diyerek, Kurumsal kimliğimize itibar suikastlığına kalkışması, bardağı taşıran damla oldu.

Cengiz Kaptanoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belagatini kopyalayarak, "Çakma Tayyip" forsu ile itibar suikastlığı yapmaya çalışması, acziyetten başka bir şey değildir.

Diğer taraftan resimlerden dolayı bizi eleştiren bir kaç dostuma şu konuyu izah etmem gerektiğini düşünüyorum. Cengiz Kaptanoğlu'nun onlarca Meclis Üyesinin karşısında, "Burun Karıştırma Eylemi" yapması AYIP olmuyor da, bizim bu eylemi yayınlamamız mı AYIP oluyor? İtibar suikastlığı yapan ve Çakma Tayyipliğe özenen Kaptanoğlu'nun, sert bir kayaya çarptığını, çok iyi bilmesi gerekir. 

Kendine saygısı olmayan birinin, topluma saygı göstermesini bekleyemeyiz. İki kelimeyi bir araya getiremeyen, 10 cümlede, 10 çam deviren Cengiz Kaptanoğlu, maalesef Türk denizcilik sektörünün çatısı konumunda olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanlığı'nı yapıyor. Ama bu sektör, kendisine saygı göstermeyen, İMEAK DTO'nun kurumsal kimliğini kendi şirketlerinin menfaati için hoyratça kullanan birini, işgal ettiği koltuktan indirmesini bilecektir.

CENGİZ KAPTANOĞLU'NUN KALİBRESİ

Cengiz Kaptanoğlu'nun çapı, kalibresi ve kalitesini, başımdan geçen bir olayı anlatarak, yorumu sizlere bırakacağım.

Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde,  Eski Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ile bir ortamda sohbet ediyorduk. O esnada Cengiz Kaptanoğlu yanımıza gelerek, sohbete dahil oldu. 

Gemi inşa sektörünün son durumu ile ilgili Köksal Toptan ve Tufan Türenç ile konuşurken, Kaptanoğlu bir anda bana dönerek, celalli bir şekilde "Binali Yıldırım tersane kurdu. Sefine Tersanesi'nden götürüyor. Neden yazmıyorsun?" diye sert çıkışı yapması ile şok geçirdim.

İlk anda ne diyeceğimi bilemedim. "Cengiz Ağbi nasıl konuşuyorsun?" dememe kalmadan, "Yazmazsan Şerefsizsin" diye hakaret etmesi ile birlikte, "O lafları sana aynen iade ediyorum. Binali Yıldırım'ı gördüğün zaman, pabucunu yalıyorsun, bu insanların yanında ahkam kesiyorsun. Sende hiç utanma yok mu?  Sen ahlaksız bir adamsın" diye ayağa kalkınca, Hürriyet Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, kolumdan tutarak, "Yapma Recep" diye, beni sakinleştirmeye çalıştı.

Köksal Toptan, Cengiz Kaptanoğlu'na dönerek "Cengiz Bey ayıp oluyor" demesi üzerine Cengiz Kaptanoğlu, "Ya o benim kardeşim. Ben onu çok severim" diyerek, geleneksel Kaptanoğlu Kıvırmasını yaptı. O gün Cengiz Kaptanoğlu, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım aleyhinde, burada yazamayacağım bir çok ifade kullanması, bende şaşkınlık yaratmıştı.

Bu olaydan yaklaşık bir ay sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası'na ziyarete geldi. Benimde bulunduğum ortamda Cengiz Kaptanoğlu'nun Bakan Yıldırım'a kollarını açarak, ağzı dolarcasına "Sayın Bakanım Şeref duyduk, Onur Verdin" diye takla atması, benim gözümdeki kalitesini ortaya koydu.

O günden bu güne, Cengiz Kaptanoğlu ile yıldızlarımız hiç barışmadı. Kaptanoğlu'nun çapı, kalibresi ve kalitesi ile ilgili yorumu siz değerli okuyucularıma bırakıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ali riza kaptan
10 Ekim 2015 Cumartesi 00:06
00:06
Ne yazik ki yazdiklariniz dogru. Sitenizde bir yorumcunun yazilari vardi. Ama siz itibar etmediniz arastirmadiniz. Bu sahislarin mal varliklari armatorler kooperatifini soymalari sayesinde olmuş. O yorumda haklarinda acilmis davalardan bahsetmisler neden takip etmiyorsunuz? Yeni bir kitap cikacak yakinda. Yazarinida taniriz saygin bir isimdir piyasada. O kitapta gerceklerden uzak ve yalanlarla doludur. Ama yazari " ne yapayim farkli yazamam" dediginede ben sahitim. Duzunun birkere 35 senedir kooperatifin baskani neden ur bir insan. Veya neden dto nun yonetimini artik yeni kanlara birakmaz insan ? Sizce neden ????
95.8.8.25
bir dost
20 Şubat 2015 Cuma 16:18
16:18
cengiz kaptanoğlu hakkında yazabilen insanı tebrik ederim,bir meclis başkanı kendi uyesinin turk bayraklı gemisini haksız yere tutuklatıp izmirde karaya gitmesine sebep olmuş tertemiz insanların canını yakmıştır. kiblir daha ne masumlar var sesi çıkmayan vicdanım sızladı yazmak istedim.
78.191.168.237
Olaya Şahit Vatandaş
17 Ocak 2015 Cumartesi 12:24
12:24
Recep Canpolat'ın anlattığı olayı hatırlıyorum. Bu tartışma Ankara gemisinde gerçekleşti. Gemi Posidonia Fuarı'ndan dönüşte gemi sakız Adası'na yanaştığında Recep Canpolat, gemiyi terk ederek, tekne ile Çeşmeye geçtiğini biliyorum.
Hatta Canpolat için "Helal Olsun, Kaptanoğlu'na tavrını koydu" demiştim. Bu olayın olduğunda Hasan Naiboğlu, Cemalettin Şevli, Mehdi Gönülalçak gibi isimlerde gemideydi.
37.157.247.44
Haydar Alevoğlu
16 Ocak 2015 Cuma 22:53
22:53
Kadir Doğu O Adam'ı ne kadar büyütmüşsün gözünde. Recep Canpolatı tanımadığından laf olsun diye yorum yazmışın. Benim tanıdığım Recep Canpolat, dedim diyorsa demiştir. Unutma deveden büyük fil vardır.
94.123.236.117
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim