• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Cengiz Kaptanoğlu istifa etmeli

RECEP CANPOLAT

Haksızlığa uğrayan her kim olursa olsun, onun hakkını savunmak, benim inancımın gereğidir. Salih Zeki Çakır'ın demokratlığını ve hoşgörü anlayışını tartışırım. Hatta, hoşgörülükte sınıfta kaldığını bile iddia ederim. Ancak, son Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında, Meclis Başkanı Kaptanoğlu'nun kendisine yaptığı muameleyi, demokrat kimliğim ve insani bakış anlayışımdan dolayı kabul etmem mümkün değildir.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun, DTO Başkan Adayı Salih Zeki Çakır'a söz hakkı vermemesi, demokrat olan her insanın tepkisini çekti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclisi'nin, "Demokrasi Meydanı" olması gerekirken, Kaptanoğlu'nun anlaşılmaz tavrı yüzünden yara aldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası denizcilik sektörünün çatı örgütüdür. Bu örgütün tüzel kişiliğini korumak ve itibarını yükseltmek, sektördeki herkesin birinci vazifesi olması gerekir. Eğer bu örgüte zarar veriliyorsa, zarar veren her kim olursa olsun, bu örgütteki görevinden ayrılmak zorundadır.

Cengiz Kaptanoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası kurulduğundan beri, Oda'ya büyük katkıları olan bir insandır. İnsani olarak, rahatlıkla sohbet ettiğin, her zaman diyaloğa açık, samimi bir kişiliktir. Ancak 7 Mart 2013 günü yönettiği Deniz Ticaret Odası Meclisi'nde yaptığı antidemokratik tavrı, kendisinden çok, Oda'nın tüzel kişiliğine zarar vermiştir.

Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanlığına aday olan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, rakibi Salih Zeki Çakır'ın kendisi hakkında söylediklerine cevap vermiş, hatta Çakır'a dönerek, "Salih bey buraya çıkıp, bir kere değil, iki kere konuşacaksın. Bende sana cevap vereceğim" demişken, Meclis Başkanı Kaptanoğlu'nun anlaşılmaz ve yakışık olmayan tavrı, demokratik seçim atmosferine darbe vurmuştur.

Cengiz Kaptanoğlu'nun özellikle, Salih Zeki Çakır'ın Deniz Haber Ajansı'na verdiği "Kaptanoğlu Suflorlük yapıyordu" beyanatını gündeme getirerek, "Gelecek ay gelip Paşa Paşa konuşacaksın. Suflorlük gizli konuşma demek Salih Bey sana söz yok" demesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanlığı makamında olan bir insana yakışmamıştır.

Bu makanda oturan insan, şahsi husumetini gündeme getiremez. Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanlığı koltuğunda oturan makam sahibi, demokrat ve bir o kadarda tarafsız olması gerekir.

Cengiz Kaptanoğlu'nun antidemokratik tavrından dolayı, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın kurumsal kimliği zarar görmüştür. Cengiz Kaptanoğlu'nun yarından itibaren o koltuğu boşaltması gerekir. Çünkü Cengiz Kaptanoğlu "Tarafsızlığını" yitirmiştir.

Gerektiğinde istifa etmekte, demokrasiye katkı sağlamanın bir enstrümanıdır.

Allah herkese selamet versin...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Editör
10 Mart 2013 Pazar 23:57
Yorumlar Yayınlanmayacaktır
Sayın okuyucular, bu yazıya gönderilen yorumlarınız yayınlanmayacaktır.
78.172.217.82
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim