• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bir rüşvetçinin ibretlik profili

RECEP CANPOLAT

Rüşvette sınır tanımıyor

Hafta sonu Jurnal’in Minik Kuş’u beni ziyaret etti. Koltuğunun altı, yüklü dosyalarla doluydu. Bana getirdiği belgeler arasında, rüşvette sınır tanımayan bir işadamı ve şirketi hakkında önemli bilgiler içeriyordu. Minik Kuş; bu rüşvetçinin kişiliğini ortaya koyan ve ticarette, ahlak tanımayan belgeleri, benim emanetime bıraktı.

Birkaç gündür belgeleri inceliyorum. Belgelere göre adına işadamı denilen şahsın, rüşvet verme konusunda sınır tanımadığı ortaya çıkıyor. Müdüründen, bürokratına; işçisinden, memuruna her kesimden ve her meslekten akraba olmadığı kimse kalmamış.

Hele devleti dolandırma, vergi kaçakçılığı gibi icraatları ise dudak uçuklatacak türden. Tabi benim emanetime bırakılan bu dosyalar bir üst yazı ile ilgili mercilere bizzat tarafımdan teslim edilecek. Bu konuda karar, Yüce Mahkemenin olacak.

Rüşvetçinin hackerleri

Yukarıda sıraladığım rüşvetçinin yaptığı icraatlar konusunda, kendisi hakkında kararı Türk Adaleti, şirketiyle ilgili vergi kaçakçılığını ise Maliye Müfettişleri verecek.

Yalnız ahlaksızlıkta sınır tanımayan bu şahıs, en son gözünü bizim siteye dikti. Yanında çalıştırdığı Zafer (soyadı bizde saklı) isimli delikanlıyı bizim sitenin çökertilmesi için hacker eğitimi aldırmaya başlamış. Başlamış diyorum çünkü bu vatandaş yaklaşık bir senedir bizim siteyi çökertmek için gecesini gündüzüne katıyormuş.  Zafer isimli şahıs şapkalı mapkalı eğitim merkezinde bilgisini geliştirirken, diğer taraftan “ www.denizhaber.net yi nasıl çökertiriz de sahibimize şirin gözükürüz” diye üstünü başını yırtıp duruyormuş…

Buradan Bahriye’nin yiğeni zavallı Zafer kardeşime şunu hatırlatmak isterim; Eğer o site çökerse, o site ile birlikte seninde çökeceğinin farkında olmanda yarar var.

Rüşvet bir hastalıktır

İsmi ile özdeşleşmiş, rüşvet sahibi şahsın icraatları bununla da bitmiyor. Adam aynı zamanda bazı bürokratlara garsoniyer kiralayıp, kapısında peçete dağıtıyor.

Kendi yanında çalıştığı ve bu konularda güvendiği bir kişi, bizzat bu organizasyonlara imza atıyor. Personeli akçeli işleri koordine ederken, patronu ise bu şahısları, kendi menfaati doğrultusunda hizmet sahibi (!) yapıyor.

Bununlada yetinmeyen rüşvet sahibi, hedefe ulaşmak için ticarette her şeyi mübah sayıyor. Bu rüşvetçinin icraatlarını içeren ibretlik bazı belgeleri yayınlamakta yarar var, diye düşünüyorum.

Bakın 2007 Ağustos ayında işleri koordine eden şahsın patronuna çektiği mail…

(...........................

...........................

...........................

...........................

....,HUKUKİ GEREKÇELERDEN DOLAYI MAİLİ YAYINLAYAMIYORUZ.... Recep Canpolat)

Yorum siz değerli okuyucularımızın…

Altın Çıpa Organizasyonu

Dünya Gazetesi ile bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ALTIN ÇIPA Türk Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni, bu sene geçmiş senelere göre daha yoğun geçecek. IMO Genel Sekreteri Mitropoulos ile birlikte IMSO Başkanı Sayın Pacha Altın Çıpa’ya katılacağını teyit etti. Ayrıca çok sayıda yabancı konuğumuz, bu organizasyonda hazır bulunacak.

Türk Denizciliğinin uluslararası tanınması konusunda başlattığımız ALTIN ÇIPA töreninin, ülkemize çok büyük katkı sağladığını görmek, beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu organizasyonun oluşması, büyümesi ve uluslararası bir isim olmasında katkı sağlayan, Başta Barış Tozar ve İsmet Yılmaz olmak üzere, Bekir Sıtkı Ustaoğlu, Salih Orakcı, Tuncay Çehreli, Cemalettin Şevli, Fikret Hakgüden ve ismini burada zikredemediğim,  tüm denizcilik camiasına, tertip komitesi olarak sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Sevgi Kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim