• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Binali Yıldırım’a haksızlık yapıldı!

RECEP CANPOLAT

TBMM Başkanlık seçimi yaklaşırken, adaylık noktasında tercihe sokulması, en hafif tabirle siyasette Binali Yıldırım’a ayıp edildi.

AK Parti iktidarında, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında değil, hep yanıbaşında oldu. Kendisini, seversiniz veya sevmezsiniz ancak son günlerde siyasi noktada Binali Yıldırım’a haksızlık yapıldı.

AKP Grubu’nda, TBMM Başkanlığı için Milletvekili teamülüne girmesinin istenmesi, şık olmadı. Milletvekillerin tercihe sokulmasına rıza göstermedi ve TBMM Başkanlığı’na aday olmayacağını açıkladı.

Binali Yıldırım’ı tanımak gerekir. Bu yazdıklarımın için belki bana kızacak ama kendisini, benim penceremden anlatmamda fayda var.

&               &               &

Başkanlık sisteminin hayata geçmeden önceki, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı. Hakkını vermek gerekir, 14 yıla yakın başarıyla sürdürdüğü, bir çok altyapı hizmetinde imzası olan Ulaştırma Bakanı.

Kendisiyle yaklaşık 3 seneye yakın mesaim oldu. Babacan bir tavrı olmasına rağmen, bir çok konuda işi suyuna bırakırdı. Heyecanlı olmasına rağmen, kararlarda sakinliğini korurdu. Bürokratlarının çapına veya kalibresine bakmazdı. Kurallara uyup, uymadığını denetlerdi.

En büyük hatası, yakın çalışma arkadaşlarına sorumluluklar vermesiydi. Bu sorumluluk verdiği ve bürokrat olarak atadığı kimi isimlerin tek özelliği, sivil hayatta Binali Yıldırım’a yakın olmasıydı.

Bu konuda başarılı bürokratlardan ve yakın arkadaşları arasında yer alan İsmet Yılmaz gibi bir ismi, siyaset sahnesine kazandırdı.

Binali Yıldırım, aynı zamanda ekibine vefalı bir isimdir.

Sadece Müsteşarı Mehmet Habib Soluk değil, Özel Kalem Müdürü Selim Dursun, Avukatı Serkan Bayram, Deniz Ticareti Genel Müdürü Ahmet Arslan, TCDD Genel Müdürü ve hemşerisi Süleyman Karaman gibi yakın çalışma arkadaşlarının, TBMM çatısı altına girmesini sağladı.

Çalışma arkadaşlarını bu köşeden çok eleştirdim. Kendisiyle değil ama bürokratlarıyla çok kavga ettim. Binali Yıldırım’ın yaptığı hatalarının en büyük sebebinin bürokratları olduğunu ifade ettim.

Binali Yıldırım, hesap yapmayı pek bilmezdi!

Ülkemize kazandırdığı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü, Üçüncü Havalimanı gibi onlarca gerekli altyapı projelerini hayata geçirip altına imza atarken, geçiş ve yolcu garantili hesap hatası nedeniyle, ülke ekonomisine ağır zararlar veren, bilançolar oluşmasına da katkı sağladı.

&               &               &

Başbakanlığı dönemine şöyle bir bakarsan, 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasında, ilk sahne alan isimdi. Kamuoyuna yaptığı açıklamayla, darbecilere karşı ilk tepkiyi Başbakan Binali Yıldırım koydu. Eskişehir’de havacı generale verdiği emrin yerine getirilmediğini öğrendiği anda, “Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksin” diyerek, kararlığını gösterdi.

15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı krizi iyi yönetti. Eğer bugün FETÖ yapılanmasının darbe kalkışması, başarılı olamadıysa, burada en büyük paylardan biri, darbe gecesi ve sonrası krizi iyi yöneten Başbakan Binali Yıldırım’dır.

Artıları ve eksileriyle siyaset sahnesinde yer alan Binali Yıldırım’ın sevaplarının, günahlarından daha çok olduğunu düşündüğümden dolayı, bu yazıyı kaleme aldım.

&               &               &

Bir denizci deyimiyle "Allah Selamet Versin" diyerek, bu yazıyı sonlandırıyorum.

Sevgiyle Kalın…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim