• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım!

RECEP CANPOLAT

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında nasıl konuşurdum ve ne yapardım? Can alıcı soru burada başlıyor!

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım, dersime çalışır, Metin Kalkavan'ın yaptıklarını alt alta sıralar, yapamadıkları değil, ortada olan sorunlara neden eğilmediğini sorardım.

Metin Kalkavan'a "İki konu olumlu şekilde sonuçlandı" diyerek, yapılanları küçültmez, aksine son bir sene içinde sektöre katkı sağladığı olumlu konuları tek tek sıralar, sonrada kendisini ve yönetim kurulunu tebrik eder, kutlardım.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; Gemi yakıt ikmalcileri ve Sualtı limancıların barınma sorunu neden çözülemedi? diye sorardım. İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı olarak bu iki alt sektörün barınma sorunu konusunda kaç kez Ankara'ya gidildiğini ve bu konuda ne yapıldığını? çözüm önerileri getirilip, getirilmediğini sorardım.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; Türk Uluslararası Gemi Sicili'nde bulunan gemilerin TUGS'un dışına çıkarılmasıyla ilgili ne yapıldığını? sorardım. Maliye bürokrasisin Türk Uluslararası Gemi Sicili Yönetmeliğini kevgire çevirmesiyle ilgili nasıl bir tavır konulduğunu? sorardım.

Kurumlar ve gelir vergisinden muaf olmasına rağmen TUGS'a kayıtlı gemileri bulunan armatör ve gemi işletmecilerine geçmiş 5 yıla dönük olarak kesilen cezalar ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından hukuki bir çalışma yapılıp yapılmadığını? sorardım. Maliye'nin denizcilik şirketlerini cezalandırma politikası karşısında, nasıl bir strateji çizildiğini? sorardım.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; M/F ANKARA Feribotu'nun eğitim gemisi olarak Piri Reis Üniversitesi'ne alınması ile ilgili DATİ Holding'in 2 milyon dolara yakın katkısından dolayı teşekkür eder, Ancak İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın DATİ Holding'te olan yüzde 2,09 hissesi hissesinin TÜDEV'e bağışlanması ve TÜDEV'in bu hisseleri yine DATİ Holding'e satmasının doğru olmadığını belirtirdim. Eğer bağışlanan bu hisseler satılacaksa, ilk önce İMEAK Deniz Ticaret Odası Üyelerine satılması gerektiğini ifade ederdim.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın geliriyle alınan DATİ Holding hisseleri yine İMEAK DTO Üyelerine çağrıda bulunup, DATİ HOLDİNG'in ödediği para karşılığı üyelere satılmasının, daha doğru olacağını söylerdim.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın yüzde 60 gelirinin Piri Reis Üniversitesi'ne bağışlanması ile ilgili olarak, ne kadar borcu olduğunu, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Piri Reis Üniversitesi ile ilgili finans kuruluşlarına ne kadar taahhüdü kaldığını? sorardım. Eğer Metin Kalkavan, "Burası Piri Reis Üniversitesi değil? TÜDEV Genel Kurulu'na gelin bu soruları orada sorun derse"  Kürsüye yeniden çıkar, "Üniversitenin paraları İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın gelirlerinden ödeniyor. Bu soruların muhatabı, finans kuruluşlarına borcu ödeyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetimidir. Ve bu soruların cevabı İMEAK DTO Meclisinde verilmelidir" derdim.

Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım; Anadolu yakasına Denizcilik Külliyesi yapılmasını isteyeceğime, önce dünya denizcilik sektörünün çatısı konumunda bulunan ve aldığı bağlayıcı kararlar ile tüm sektörü ilgilendiren Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) daha etkili olmak için İMEAK Deniz Ticaret Odası'na bağlı merkezi Londra'da olan Uluslararası Denizcilik Stratejileri ve Araştırmaları Merkezi kurulmasını isterdim. Bu merkez sayesinde ülkeler arasında PR ve kulis çalışmalarına katkı sağlayacak projelere imza atılması gerektiğini ifade ederdim.

&           &            &

"Ben Salih Zeki Çakır'ın yerinde olsaydım" başlığıyla onlarca soruyu sıralayabilirim. Şöyle çevreme bakıp alt sektörlerde olan sorunları alt alta sıralayarak bu soruları çoğaltabilirim.

Salih Zeki Çakır'a karşı eleştirim, çevresine bakmaması, kendisini yenilememesi ve stratejiler belirlememesinden kaynaklanıyor. Bütçeye hayır derken, ne için dediğini bile izah edemiyor. Temcit Pilavı gibi "Bütçe Piri Reis Üniversitesi'ne aktarılıyor ve Onun için HAYIR diyorum" mantığıyla hareket ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın bütçesinin Piri Reis Üniversitesi'ne aktarılması ile ilgili konu iki sene önce konuşuldu ve kapatıldı. Bu bütçenin ölçüsüz bir şekilde Piri Reis Üniversitesi'ne aktarılmasının doğru olmadığını düşünenlerdenim. Ancak İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyeleri, bu paranın aktarılmasına olumlu oy kullanarak bu kararı verdi.

Artık yeni stratejiler ve yeni projeler gündeme gelmeli...

Sevgi ile kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Can Kaptan
11 Ocak 2016 Pazartesi 16:43
16:43
Lider adam yukarıda ifade edildiği gibi sorgular. Salih Zeki Çakır'dan lider olmaz.
88.244.247.57
ufuk çende
11 Ocak 2016 Pazartesi 08:58
08:58
Gemi su alıp batar mı yoksa karaya mı oturur orası bilinmez ama bir gerçek var geminin selamete ! çıkması, sizler tarafından hain ilan edilenlerin dik ve onurlu durmasına bağlı. Siz rüzgara göre değil doğrulara yönünüzü çevirmeniz gerektiğini düşünüyorum.Muhalefet eden tek kişi olan Salih Zeki Çakır ı itibarsızlaştırma çabası' olarak nitelendiriyorum.
212.174.131.15
Yusuf
10 Ocak 2016 Pazar 21:34
21:34
Cesaretinize, herkeze karşı eşit mesafede duruşunuza, hakkaniyetinize, insanlığınıza hayranım. Bu yazınızla bir kez daha büyüdünüz gözümde.
85.107.168.31
orhan ak
10 Ocak 2016 Pazar 10:35
10:35
Paralı kalem olduğunuz belli yazılarınızdan. Tarafsız olarak izliyorum da kim kalkavana , alev tunca karşı çıksa aslan kesiliyorsunuz. Zamanı geliyor hükümete saldırıyorsunuz i bir bakıyoruz fethullahın firmalarını savunuyorsunuz. Helikopter gemisi ihalesinde devleti zarara uğratanlara neden bişey demiyorsunuz? 2 adet mistral gemisi eşittir 1 tane bile kalkavanın gemisi etmiyor , 2 geminin karşılığı ancak yarım gemi ediyor. Armatörlerin kuklası olacağınıza , bakın kaptanoğlunun turkon kalkavananın gemileri neden tutuklanıp satılıyor bir onları araştırın adamlar nasıl bir usulsüzlük yapmış araştır. Bizim armatörlerimiz Allah düşman başına . Yabancı armatörler kendini geliştirir bunlarda devleti soymaya çalışır.
85.107.210.14
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim