• BIST 9679.8
  • Altın 2487.627
  • Dolar 32.4195
  • Euro 34.4489
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

Bakana komplo mu kuruldu?

RECEP CANPOLAT

1 Temmuz 2013 tarihinde yapılan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, öğrenci aileleri ve katılımcılar tarafından protesto edildi. Katılımcıların yuh sesleri ve ıslıklar ile protesto edilmesi Bakan Yıldırım’ın moralini bozdu. Protesto sonrası kürsüye gelen Bakan Yıldırım konuşmasında, “Bu fakültenin her taşında emeğim var. Teşekkürünüz bu ise bende size teşekkür ediyorum” diyerek tepkisini gösterdi.

Gelelim, bu tepkiye neden olan protestoların perde arkasında yatan operasyona...

İTÜ Denizcilik Fakültesi Basın Sorumlusu Muhsin Kadıoğlu’nun basın mensuplarına gönderdiği davetiyede, mezuniyet töreni programın 16.00’da başlayacağını ifade edilirken, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler imzalı davetiyelerde ise, programın 17.30’da başlayacağı belirtiliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 17.45’de Mezuniyet Töreni programına katıldı. Bakan Yıldırım, resmi davetiyeye göre, mezuniyet törenine sadece 15 dakika geç geldi. Ancak öğrenci ailelerinin Bakan Yıldırım’a tepkisi 16.30’da başladı. Hatta Türkiye gündemini meşgul eden Gezi Olayları, mezuniyet töreninde tepki gösteren öğrenci aileleri tarafından “Hepimiz Çapulcuyuz” diyerek protestonun bir anlamda yön değiştirilmesine neden oldu.

Hatta, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin eski öğretim üyesi Nejat Koçar tarafından organize edildiği öğrenilen olayda, birkaç öğrencinin Bakan Yıldırım’ın tören alanına girdiği anda, işaret flamaları ile #direngezi yazarak protesto ettiği görüldü.

Bu olayla birlikte, öğrenci aileleri ve katılımcıların, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı protestonun ana sebebinin, Bakan Yıldırım’ın törene geç gelmesi değil, AK Parti iktidarının politikaları olduğu ortaya çıktı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yapılan protestolar esnasında, sunucu olarak görev yapan Nejat Koçar’ın “Hepimiz Çapulcuyuz” sloganında tribünler ile birlikte alkışlı tempo tutması, bu olayın bir komplo olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Diğer taraftan, öğrenci ailelerinin protestolarına ve Nejat Koçar’in ayak oyununa, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nil Güler’in seyirci kalması ise düşündürücüydü. Bununla beraber, Denizclik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler'in ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bakan Yıldırım'a gönderilen davetiyede, Törenin 17.30'da başlayacağını söylemesi gerekirken, konuya hiç bir şekilde değinmemesi ve sessiz kalması da manidar bulundu.

Demokratik ülkelerde eleştiri veya protestolar normal karşılanır. Buna hiç bir itirazım yok. Ancak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, gözü gibi baktığı, öğrenci yurdunun inşasını bizzat kendi organizasyonunda yaptırdığı, her türlü sorununa çözüm ürettiği, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde ıslıklar ve yuhalamalar ile protesto edilmesi, öğrencilere, öğrenci ailelerine ve fakülte yönetimine yakışmadı.

Kısacası, İTÜ Denizcilik Fakültesi Yönetimi ve Fakültenin öğrencileri, Bakan Yıldırım’a büyük ayıp ettiler.

ÖĞRENCİLER İŞARET FLAMALARI İLE #direngezi YAZDILAR

diren_gezi_denizcilik_fakultesi.jpg

BASIN MENSUPLARINA GÖNDERİLEN DAVETİYE

toren_mail.20130703161434.jpg

BİNALİ YILDIRIM'A GÖNDERİLEN DAVETİYE

fakulte_0.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Galatasaray Uzmanı
21 Temmuz 2013 Pazar 12:46
Hak-Hukuk mu? Hak Getire
İdare, GS Uzmanlarını çoktan gözden çıkarmış durumda.Ne haliniz varsa görün deniyor. İşinize gelirse şartlarımız bunlar deniyor. Haksızlığın ve hukuksuzluğun standart haline geldiği bir ülkede haktan bahsetmek abesle iştigaldir.
217.131.242.11
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
20 Temmuz 2013 Cumartesi 11:02
GSU'larının hali pürmelali
Salla başını al maaşını.Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.Ben araziye uyarım gözlerini oyarım, Devekuşu gibi sok başını kuma ne sorun kalır ne morun! İşte böyle Memed ağa, evin evime bitişik, Tavuklarım tavuklarınla gezer, benim kocam oldü senin de karın. İşte böyle Memed ağa...
Allah yardımcınız olsun. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
idare ediverici
19 Temmuz 2013 Cuma 15:48
ses yok
Bu kadar yorum var idarecilerden hicbir aciklama yok bukadar mi umrunuzda degil bu insanlarin çığlıkları, bir armatorun biraz başı sıkışsa gece gunduz demez orayi burayi ararsiniz mevzu çalışanlarımız olunca cit yok...biraz vicdanli olun lutfen
188.57.61.37
GS uzmanı
19 Temmuz 2013 Cuma 14:49
GS UZMANI
Gemi Sürvey Uzmanlarının Görev alanı içerisinde sadece Ulusal Mevzuatımız olmayıp, Uluslar arası ve ulusal mevzuatlar çerçevesinde genel hatlarıyla ;
1. Türk Bayraklı gemilerin seyir, can, mal ve çevre emniyeti, güvenlik ve benzer teknik konularda her türlü programlı veya program dışı denetimlerini yapmak, gemiler için başlangıç, yenileme ve yıllık vize denetimleri yaparak sertifika düzenlemektedirler.
2. Bakanlığın liman ve kıyı devleti görevleri kapsamında, PSCO olarak Liman Devleti denetimi yapmak,
3. Gemilerin ve firmaların emniyetli yönetim sistemi (ISM) bakımından denetimlerini yapmakta ve belgelendirmektedirler.
4. Gemilerin veya kıyı tesislerinin kullandığı can kurtarma araçları ile yangın söndürme donanımlarının üretimi/servisi hizmeti veren tüm firmaların/şirketlerin denetimlerini yapmaktadırlar.
5. Deniz kazalarını incelemek, kanıt, belge ve bilgi toplayarak, kazanın oluşum nedenleri ve benzer kazaların oluşmasının önlenmesine yönelik alınabilecek tedbirlerle ilgili olarak inceleme yapmakta, rapor hazırlamaktadırlar. Ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olması ve boğazlarımızdan geçen gemi trafiğinin azımsanmayacak kadar çok olması denetimin önemini bir kat daha arttırmaktadır.
6. Bakanlığımızın tersane, liman, çekek yeri, iskele, rıhtım yanaşma yeri, su ürünleri tesisi/balık çiftlikleri gibi kıyı ve deniz tesislerine ilişkin teknik mevzuatı kapsamında gerekli incelemeleri ve denetimleri yapmakta olup, tüm kıyı yapıları işletme izni kapsamında denetlenmektedir.
7. Kıyı tesislerinin faaliyetine başlamadan önce veya revize durumlarda imar planı onayına yönelik görüş verilmektedir.
8. Gemi ve Liman tesisleri güvenliği ile ilgili ISPS denetimleri yapmak, tatbikatlara katılmaktadırlar.
9. Ürün güvenliği konularında piyasa gözetimi ve denetimi yapmaktadırlar.
10. Çevre kanunu, acil müdahale ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde deniz çevresi ile ilgili denetimler yapmak, eğitim seminerlerini ve tatbikatları denetleyerek rapor hazırlamaktadırlar.
11. Denizcilik eğitim kurumlarının, Üniversite/Denizcilik Liseleri/ kursların başlangıç ve periyodik denetlenmesini yapmaktadırlar.
12. Kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla, Denetim yapılan alanlarda çalışan personellerin SGK kayıtlarını/sözleşmelerini kontrol etmek, gerekirse ilgili kuruma bildirmektedirler.
13. ÖTV siz yakıt uygulaması kapsamında gemileri denetlemek, uygunsuzluklar hakkında rapor hazırlamaktadırlar.
14. Profesyonel ve amatör gemi adamları, kılavuz kaptanlar ve sualtı adamları sınavları ve belgelendirmeleri ile ilgili mevzuat uyarınca görev almak, görevli olarak sınavlara katılmaktadırlar.
15. İlgili mevzuat gereğince sualtı dalış takım muayeneleri ile ilgili olarak firmaları denetlemektedirler.
16. Denizcilik tekniğini ilgilendiren hususlarda Mahkemelerce görev verildiğinde bilirkişi olarak görev yapmaktadırlar.
17. Bakanlığın ihtiyacı olan teknik denizcilik konularında ve eğitim faaliyetlerinde ulusal ve uluslar arası çalışmalara katılmak, inceleme yapmak, rapor hazırlamak, görüş bildirmek, toplantı ve komisyonlara katılmak, eğitim vermek, sunum yapmak gibi denizcilikle ilgili, kısacası bakanlığın denizcilikle ilgili tüm alanlarında denetim/hizmet faaliyeti yürütmektedir.

Çoğu GS uzmanı arkadaşlarımız hemen hemen tüm bu faaliyetlerin beraber yürütmesine vesile olmaktadır. Görüleceği üzere denizciliğin akla gelen tüm alanlarında görev alınmaktadır. Bu insanlar mağdur edilmeden önce biraz vicdana sormak gerekmezmiydi. Vesselam.
78.187.79.161
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim