• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Altın Çıpa'da tarihe not düştük!

RECEP CANPOLAT

5 Kıta, 71 ülke ve 600 denizci Altın Çıpa’da buluştu. 12 sene önce başladığımız yolculuk, Eylül ayında zirve yaptı.

Türk denizcilik sektörünün yurtdışına açılan tek penceresi olan Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’ne 70 ülkeden 110 yabancı konuk katıldı.

Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty’nin onur konuğu olarak iştirak ettiği törene, İtalya, İspanya, Danimarka, Fransa, İngiltere, Malta, Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Kenya, Nijerya, Namibya, Güney Afrika gibi IMO’da aktif olan Afrika ülkelerinin üst düzey yöneticileri törende hazır bulundu.

Öte yandan bölge ülkelerinden İran, Gürcistan, Bulgaristan ve Rusya’dan temsilciler katılırken, Amerika kıtasından ise Şili, Honduras, Brezilya, Panama, Kanada ve Meksika temsilcileri Büyükelçi ve Amiral düzeyinde törende yerini aldı.

Uluslararası denizcilik örgütlerinin tam kadro katıldığı törende, IMO, IALA, IMSO, IOPC Funds, ITOPF, IMHA, Riyath MoU, AFOS Direktörleri, Genel Sekreterleri ve Konsey Başkanları, Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’ni onurlandırdılar.

Türk denizcilik sektörünün tüm paydaşları, Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nde yerini alırken; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını temsilen ise Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz katıldı.

GÖZLER AHMET ARSLAN’I ARADI!

12. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nde 70 ülkeden 110 yabancı konuk katılırken, törende gözler; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı aradı. Bakan düzeyinde katılım olmasına rağmen, hiç bir devlet görevlisinin bırak törene katılmayı, Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty’i karşılamaya bile gelmemesi, diplomatik nezaketsizlik olarak nitelendirildi.

Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nin Türk denizcilik sektörüne katkısını burada sayfaları dolduracak şekilde kaleme alabilirim. Bunu en iyi bilen ise Ankara bürokrasisidir. Türkiye’nin aday olduğu IMO Konsey seçimlerinde ve Avrupa limanlarında Türk bayraklı gemiler tutuklanırken, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizlerden yardım isterken, yaptığımız törene telgraf bile göndermemeleri, ibretlik vesika olarak tarihe geçti.

SUAT HAYRİ AKA, SENİN AKLINI SEVEYİM!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ile ilgili bir parantez açmakta fayda var. Geçen sene yapılan törene kendi danışmanını gönderen Suat Hayri Aka, bu sene ise utandığından mıdır? Nedir? Genel Müdür düzeyinde katılımın olmasını lütfetmiş...

Geçen sene “SİZİN MUHATABINIZ BENİM DANIŞMANIM” mesajı veren, Suat Hayri Aka, bu sene de “BAKAN DEĞİL BAŞBAKAN GETİRSEN, YANIMDA HÜKMÜNÜZ YOK” demeye çalışmış!!!

Altın Çıpa Organizasyonu ile ilgili başımızdan geçen bir olayı anlatarak, Suat Hayri Aka’nın denizcilik sektörüne nasıl katkı (!) sağladığını gözler önüne sermeye çalışacağım.

Panama Denizcilik Bakanı Jorge Barakat Pitty’nin, 5 kişilik bir heyetle Altın Çıpa Töreni’ne katılacağının bildirilmesinden sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a bizzat bilgi verdim. Ayrıca 3 ülkeden daha Bakan düzeyinde katılım olacağını ifade ederek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından diplomatik bir yazı istedim. Sayın Ahmet Arslan, isteğimize olumlu bakarak, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert’e talimat verdi. Konu, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’ne havale edildi. Uluslararası Kuruluşlar ve Anlaşmalar Daire Başkanlığında bir yazı hazırlandı. Ancak bu yazı, Bakanlık Müsteşarımız Suat Hayri Aka’nın sumen altından çıkıp, bize bir türlü ulaşamadı.

Bu yazı ile ilgili Müsteşar Suat Hayri Aka’yı aramama rağmen “Recep bey konu ile ilgili haberim yok. Ama bakıp sana döneyim” demesine rağmen 4 aydır, bana hala dönmedi.

Suat Hayri Aka’nın ortağı, (Bu söz bana ait değil. Bizzat Vehbi Koç tarafından dile getirilmiştir.) şimdi de kardeşi Selçuk Fırat Aka’nın mesai arkadaşı Vehbi Koç’un kirli ilişkilerini ortaya çıkardığımdan dolayı mıdır? Yoksa yine ticari yol arkadaşı Salih Zeki Çakır’la ilgili kaleme aldığım yazılardan dolayı mıdır? Bilemiyorum! Devletin gücünün kendi çıkarları için kullanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlık koltuğunu işgal eden bu arkadaşın, denizcilik sektörüne katkısını ve ilişkilerini masaya yatırmanın zamanının geldiğini düşünüyorum.

Bu çirkin tavrı bize reva gören ve Altın Çıpa Töreni’nin baltalamaya çalışan Suat Hayri Aka’nın, Kasım - 2016’da organize ettiği IMO - Dünya Denizcilik Günü Yan (Paralel) Etkinliğine katılan ülke temsilcileri ve katılımcı ülke sayılarına bakınca, kıskançlıktan mıdır? Yoksa beceriksizliklerinin ortaya çıkacağından mıdır? Yorumunu siz okuyucularımızın zekasına bırakıyorum.

Son olarak uluslararası platformlarda Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) tüm dünyada “Türkiye’ye gitmeyin. Türkiye’de diktatörlük var” propagandasına alet olan Suat Hayri Aka, olağanüstü durumlarda geçtiğimiz ve ülkemize gelmekten imtina eden ülke temsilcilerini, İstanbul’a getirmemize engel olmasından dolayı, ülkem adına şiddetle kınıyor ve telin ediyorum.

CNN TÜRK VE NTV TÖRENE CANLI BAĞLANDI

Türk ulusal basınının yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nde CNNTÜRK ve NTV Ana Haber Bültenlerine bağlanarak Töreni CANLI yayınladı. Öte yandan İHA Türksat üzerinden 5 saatlik töreni uyduya çıkarak CANLI olarak abonelerine logosuz olarak geçti.

BU ONUR HEPİMİZİN... SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nin hayata geçirilmesinde büyük katkı sağlayan ve müthiş tercihlerle hakkını teslim eden ALTIN ÇIPA JÜRİ HEYETİ, organizasyonun en önemli mimarları olarak öne çıktı. Başta Erol Yücel olmak üzere 19 kişilik Jüri Heyetimize ayrı bir teşekkürü borç bilirim.

Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni’nde yanımızda olan, başta İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Türk Armatörler Birliği, Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetimi, maddi ve manevi destekleriyle katkı sağladılar.

Öte yandan Altın Sponsorlarımız, Beşiktaş Tersanesi, Ekol Lojistik, İtalya EMT Terminali, Global Yatırım Holding, Med Marine Holding, Palmarina, Safi Derince Limanı, Türk P&I Sigorta, Uzmar Denizcilik, Uzmar Tersanesi, YILPORT Holding; Ana Sponsorlarımız Asyaport, CYE Petrol, Güven Kepçe, İÇDAŞ, MSC, OMNI Sigorta, Piri Reis Üniversitesi, Sanmar Tersanesi, TIRSAN, VARDAKOSTA, YÜTEK Tersanesi destek olurken, Sponsor olarak destek verenler ise, ADİK Tersanesi, Arkas Petrol, Cemre Tersanesi, ELKON, GANİ Gemi, Güneş Denizcilik, Marin Tug, Global Marine, İDO, İlkfer, İskenderun Denizcilik, Konvoy Denizcilik, Mare Deniz Temizliği, Omur Gemi Kurtarma, ONURSAN, ÖZATA Tersanesi, Pacific Denizcilik, TURYOL, Türk Loydu, Transbos, ÜÇEL Denizcilik, SELAH Tersanesi, Yardımcı Şirketler Grubu ve ZEYPORT Limanı’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Sevgiyle kalın...

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim