• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

28 Şubat’ta Gülen cemaatinin rolü

RECEP CANPOLAT

28 Şubat’ın mağdurlarından biriyim. Eşim başörtülü olduğu için sıkıntı çekenlerdeniz. Asker akrabalarımızı, lojmanlarda ziyaret edemedik. Ziyaret etmeye çalıştığımız lojmanlardan, “Tavşan Kulağına” itiraz ettiğimiz için, asker zoru ile çıkarıldık. Ailemizde, başörtüsü yüzünden okuyamayan ve disiplinsizlik iddiası ile okuldan atılan insanlar yer aldı. Başörtülü kızlarımızın okula alınması için yaptığımız eylemlerde, Beyazıt Meydanı'nda yediğimiz copların izleri hala sırtımızda…

İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken, JURNAL mahlası ile yazdığımız ve sektörün fotoğrafını çektiğimiz “DTO seçimleri ve Gülen Cemaati” başlıklı köşe yazısı, sektörde bulunan cemaat mensupları tarafından, demokrasi dışı davranış olarak nitelendirildi. Bizleri, 28 Şubat Zihniyeti’nin ürünü olmakla suçlayan cemaat mensupları, isim vermeden gönderilen yorumlarda “28 Şubat’ın Fişleme” mantığını, icra ettiğimiz iddia edildi.

Bu yorumlara, “vay vicdansızlar” demekten başka söz bulamıyorum.

Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak düşen, demokrasiye darbe olarak görülen, 28 Şubat’ı ve Gülen Cemaatinin rolünü, hatırlamakta fayda var.

&                       &                            &

Fethullah Gülen; 28 Şubat’ta, egemen güçlerin karşısında “emrindeyiz komutanım” söylemini geliştirdi.

Fethullah Gülen; 28 Şubat’ta dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a karşı yapılan komplolara sessiz kalarak, askeri cunta mantığına destek verdi. Hatta en kritik dönemde Erbakan’ı istifaya çağırdı.

Fethullah Gülen; 28 Şubat’ta Askerler ile diyalog kurarak “Ben Erbakan gibi değilim, daha hoşgörülüyüm” mesajı gönderdi.

Bu arada Refahyol hükümeti devrilip yerine yeni hükümet kurulduğunda, Fethullah Gülen cemaatinin yayın organı “Zaman Gazetesi” 9 sütuna “Hayırlı olsun. İşte kardeş kavgasına son verecek hükümet” manşetini attı.

Fethullah Gülen, 28 Şubat sonrasında Necmettin Erbakan'ı sert şekilde eleştirenler arasında yer almış ve silahlı kuvvetlerin müdahalesini demokratik bulduğunu ifade etmişti.

Fethullah Gülen; 29 Mart 1997'de Samanyolu Televizyonu’nda katıldığı bir programda silahlı kuvvetleri muhtıra vermekle eleştirenlere seslenerek, "Asker demokratik yollarla sorunların çözümünü istedi" demişti.

Fetullah Gülen, 16 Nisan 1997'de Kanal D Televizyonu’nda Yalçın Doğan'a verdiği röportajda ise askerlerin anayasanın kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını belirtmişti.

“Yine Zaman gazetesi yazarlarından İsmail Ünal’ın, kendisiyle yaptığı söyleşi kitabında da Gülen, '28 Şubat, ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi adına Türkiye’de bazı süreçleri geciktirdi mi?' sorusunu, 'Geciktirmedi; aksine hızlandırdı. Hatta 28 Şubat, Türkiye’de demokrasinin yerleşmesini de hızlandırdı' diye yanıtlıyordu.”

&                        &                          &

Sözün özü; Fethullah Gülen ve cemaati, 28 Şubat döneminde demokrasinin karşısında olup, asker postalına selam durmuştur.

Bizi eleştiren cemaat mensuplarının; ilk önce, demokrasi karşısında, geçmişlerini temizleyip ve özeleştirilerini yaptıktan sonra, bizleri “Demokratik olmamakla” suçlasın.

Tabi buna inanıyorlarsa....

ZAMAN GAZETESİ'NİN 28 ŞUBAT SONRASI MANŞETİ

zaman_28subat_0.jpg

28 ŞUBAT DÖNEMİNDE HÜRRİYET GAZETESİ'NİN MANŞETİ

hurriyet_0.jpg

28 ŞUBAT DÖNEMİNDE AKİT GAZETESİ'NİN MANŞETİ

akit_gazetesi.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mustafa altun altunmustafa571@gmail
06 Mart 2016 Pazar 17:05
17:05
Donanması yakilan Osmanlı 500 yil önce yeniddn bir donanmayi kaç yilda geri yeniden kurdu. Şimdi bir tane uçak gemisi yapmak bu kadar zormu. 2012 yilinda Tübitak yetkilileri 1500kmmenzilli füzeleri 2 yil sonrada 2500km füzeleri yapacaklarını. Soyluyor ve deklareediyordu ne oldu kamuoyunu aydinlatin sdviniriz. Mustafa Altun ; altunmustafa571@gmail. com... cep 530664594 selam ve dualar.
88.224.253.218
orucreis
12 Aralık 2013 Perşembe 14:08
Nabız
Her zaman nabza göre şerbtte üstlerine yok.Ne yaptıklar ve ne yapmak istediklerini düşünmeden çözmek la mümkün.Hedef rabbena hepbana mantığı.Eceviti de iktidar yapmadılar mı?
88.225.189.97
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim