NUSRAT'IN MAYINI İMHA EDİLDİÇanakkale Savaşlarında önemli bir rol oynayan ve düşman gemilerine geçit vermeyen Nusrat mayın gemisinin mayınlarından patlamamış bir tanesi balıkadamlar tarafından bulundu.Bölgeye gelen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAS komandoları, mayının bulunduğu yere dalış yaparak, patlayıcı madde yerleştirdi. Daha sonra, mayın, uzaktan kumandayla patlatılarak imha edildi.90 yıl önce Çanakkale Savaşlarında denize döktüğü mayınlar ile Çanakkale Geçilmez dedirten Nusrat mayın gemisinin Sarısığlar Mevkii’nde, 20 metre derinlikte patlamamış bir mayını belirlendi.
Çanakkale Sualtı Cankurtarma İhtisas Kulübünden Mehmet Canaydın, “Fırtına nedeniyle video ve fotoğraf makinesi kullanamadık. Çünkü dipte ve yüzeyde şiddetli bir akıntı mevcuttu ancak dibe indiğimizde daha önceden zaten bildiğimiz gördüğümüz askeri mayın kitaplarından da incelediğimize göre bu bir deniz mayını. Patlamamış bir mayın. Ancak farklı bir özelliği var. ” dedi.
Mayının, Çanakkale Boğazı gemi geçiş güzergahında bulunmasını ve gemiler için tehlike oluşturabileceğini dikkate alan yetkililer, mayının bulunduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Bölgeye gelen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAS komandoları, mayının bulunduğu yere dalış yaparak, patlayıcı madde yerleştirdi. Daha sonra, mayın, uzaktan kumandayla patlatılarak imha edildi. Kaynak:Gökhan Kökçak-NTVMSNBCDenizHaber.Com
Nusrat’ın mayını imha edildi

Çanakkale Savaşlarında düşman gemilerine geçit vermeyen Nusrat mayın gemisinin mayınlarından patlamamış bir tanesi balıkadamlar tarafından bulundu.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
AB’den Türk gemi söküm tesislerini Avrupa listesinden çıkarın çağrısıRecycling Europe, EUROFER ve STK Shipbreaking Platform Türk sivil toplum örgütleriyle birlikte, gerekli iyileştirmeler uygulanana kadar Türk gemi söküm tesislerinin AB Listesi'nden çıkarılması çağrısı yaptı.
Bodrum'da kaçak motor yat iddiası: Kayıt dışı çalışıyorlarBodrum Kumbahçe Deniz Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Abdul Vahap Özkan, ticari belgesi olmadan faaliyet gösteren bazı özel motor yatların Bodrum'daki teknecileri mağdur ettiğini iddia ediyor.
Rüzgar enerjisiyle çalışan dünyanın ilk su altı veri merkezi açıldıÇin, dünyanın ilk açık deniz rüzgar enerjili su altı veri merkezini hizmete aldı. Tesis, hem deniz suyuyla pasif soğutma yapıyor, hem de enerjisini offshore rüzgar türbinlerinden sağlıyor.
Sinop Üniveritesi öğrencileri 'Butimar İDA' ile Güney Kore'de yarışacakSinop Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı 'Butimar İDA', 28-29 Kasım'da Güney Kore'de düzenlenecek 'Robotex International 2026' yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim






















