• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 7 °C

Moskova'dan Bakü'ye lüks kruvaziyer seferi başlıyor

Moskova'dan Bakü'ye lüks kruvaziyer seferi başlıyor
Moskova ile Bakü arasında nehirler ve Hazar Denizi üzerinden lüks kruvaziyer seferleri başlatılması gündemde. Rusya’nın Azerbaycan Ticaret Temsilcisi Adam Hakimov’un açıkladığı projeye göre, tek yönlü yolculuk ortalama yedi gün sürecek.

Moskova ile Bakü arasında Moskova, Oka ve Volga nehirleri ile Hazar Denizi üzerinden geçecek lüks kruvaziyer seferleri planlanıyor. Tek yönü ortalama yedi gün sürecek hat için ilk gemi hazır olurken, iki geminin daha projeye katılması bekleniyor.

Rusya’nın Azerbaycan Ticaret Temsilcisi Adam Hakimov, ilk geminin hazır olduğunu, iki geminin daha sefere katılmak üzere yolda bulunduğunu belirtti. Projenin başarılı olması hâlinde yeni gemilerin de Bakü hattında hizmete alınması hedefleniyor.

İlave iki kruvaziyerin inşası için Rus hükümetinin, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sübvansiyonları da dahil olmak üzere mali destek sağlaması gündemde. Seferlerin Moskova Nehri, Oka Nehri, Volga Nehri ve Hazar Denizi üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim