• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Mısır ve Suudi Arabistan'a Ro-Ro seferi

Mısır ve Suudi Arabistan'a Ro-Ro seferi
U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. ve Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) tarafından ortak yürütülecek olan Türkiye – Mısır – Suudi Arabistan Ro-Ro seferleri dün UND ATILIM gemisi ile başladı.

U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. ve Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) tarafından ortak yürütülecek olan Türkiye – Mısır – Suudi Arabistan Ro-Ro seferleri 7 Haziran 2013 Cuma günü Mersin’den kalkan olan UND ATILIM gemisi başladı.

1994 yılından bugüne kadar Türkiye ile Avrupa arasında Ro-Ro hatları işletmekte olan U.N. Ro-Ro’nun uluslararası nakliyeciler ile olan güçlü bağı, deneyimi ve sağlam altyapısı sayesinde, Türkiye’nin artan ihracat pazarları olan Kuzey Afrika’ya tarifeli Ro-Ro hattı açması büyük bir memnuniyet ile karşılandı.

Türkiye ile Mısır arasındaki ikili ticaretin gelişmesine ve ayrıca Mısır üzerinden gerçekleşmekte olan transit taşımalara hizmet verecek olan Ro-Ro seferleri, ihracatçıların ve uluslararası karayolu nakliyecilerinin düzenli ve kaliteli bir taşımacılık hizmeti almasını sağlayacak ve rekabet güçlerini arttıracak.

Özellikle Suriye karayolu hattının kapanmasından dolayı Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine erişmekte zorluk çeken uluslararası nakliye firmalarına öncelikli olarak hizmet verecek olan hattımız, sürekliliği, maliyet odaklı yapısı ve tarifeli Ro-Ro seferleri ile vazgeçilmez olacak.

Mersin – Damietta arasında sefer yapacak olan UND ATILIM gemisi 176 komple araç kapasiteli ve sefer süresi 20 saat. Seferler başlangıçta bir gemi ile her hafta salı ve cuma akşamları Mersin Limanı’ndan Damietta Limanı’na ve her perşembe ve pazar akşamı Damietta Limanı’ndan direkt Mersin Limanı’na yapılacak.

Araç şoförleri U.N. Ro-Ro tarafından charter edilen THY tarafından işletilen Adana – Alexandria Borg El Arab arasında gerçekleştirilecek havayolu seferleri ile seyahat edecekler. Uçuşlar Boeing 737-700 tipi 149 yolcu kapasiteli uçaklarla gerçekleştirilecek. Adana’dan kalkan gidiş uçuşları perşembe (çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısından sonra) ve pazar (cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından sonra) günleri saat 01:10’da, dönüş uçuşları ise cuma (perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından sonra) ve pazartesi (pazarı pazartesiye bağlayan gece yarısından sonra) günleri saat 02:55’de olacak. Şoförlerin İskenderiye Borg El Arab havaalanı ile Damietta Limanı arasındaki otobüs transferleri, U.N. Ro-Ro gemi acentesi Worms tarafından sağlanacaktır. Şoförlerin Mısır için gerekli olan vizelerin temini, kendilerine ait olacak.

U.N. Ro-Ro’nun Mersin-Damietta arasında işletmekte olduğu gemiler 12 yolcu kapasiteli olup, özellikle yaş meyve sebze taşıması yapan ve frigo araç yükleyen firmalardan bir adet yolcu olacak şekilde gemide seyahat etmesi mümkün olacak. Buna ilaveten gemilerde yüklenmiş olan frigo araçlarla ilgilenmek üzere iki elektrik zabiti sürekli hazır bulunacak.
Damietta Limanı ile Adabiya Limanı arasında verilecek olan konvoy hizmeti, halihazırda çalışmakta olan Polaris Acentesi tarafından sağlanacak. Konvoy ücretleri mevcut tarifeden değişmemiş olup, Türkiye’den gidiş esnasında 100.- $ peşin olarak, dönüşte boş gelen araçlar için ilave 100.- $, dönüşte dolu gelen araçlar için ise ilave 350.- $ olup, firmalar tarafından peşin olarak Polaris Acentesi’ne ödenecek. Müşterilerin Polaris Acentesi’ne yapacağı konvoy ücretleri, gemi navlununa dahil değil.

Mısır’ın Adabiya ve Suudi Arabistan’ın Duba Limanları arasında hizmet verecek olan SAMC’nin bu hatta işleteceği gemiler Rüzgar ve Salmi 6 olacak. Rüzgar gemisinin araç kapasitesi 115 komple araç, Salmi 6 gemisinin araç kapasitesi ise 85 komple araçtır ve gemiler sürekli olarak Adabiya ve Duba Limanları’nda araç bırakmayacak şekilde sefer alacaklardır.


Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine gidiş-dönüş bilet alan, TR plakalı ve ihracat yükü taşıyan, ruhsatında “çekici+yarı römork” yazan tüm araçlara 500.- $ tutarında devlet teşviği uygulanacak olup fiyat 3000.- $ olarak uygulanacak. Müşterilerin teşvik indiriminden faydalanabilmesi için 14 Ağustos 2013 Çarşamba gününe kadar Türkiye’ye giriş yapması ve giden araçla dönen aracın plakalarının aynı olması (çekici+dorse) olması gerekiyor. 14 Ağustos 2013 Çarşamba gününe kadar dönüş yapmayan ve sonrasında dönüş yapan araçların teşvik indirimleri iptal edilecek.

Bugüne kadarki olan taşımalarından dolayı müşterilerin elinde bulunan SAMC Mısır dönüş biletleri, U.N. Ro-Ro’nun Damietta-Mersin hattında geçerli olacak.

Türkiye ile Mısır Hükümetleri arasında imzalanan konvoy sözleşmesinden oluşan 500.- $ vergileri, müşterilerden tahsil edilen navlunların içerisinde yer almaktadır ve U.N. Ro-Ro tarafından ödenecek.

Navlun ödemelerinin Mersin’deki gemi acentesine peşin olarak veya U.N. Ro-Ro hesabına banka havalesiyle önceden yapılması ve ödeme dekontunun araç gemiye yüklenmeden önce Mersin Limanı’ndaki U.N. Ro-Ro’nun Catoni acentesinee ibraz edilmesi gerekiyor.

Bu arada haziran ayı için geçerli olan navlun fiyatları aşağıdaki şekilde düzenlendi.

roroliste.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim