• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Manavgat'ta yeni tekne yapım yeri

Manavgat'ta yeni tekne yapım yeri
Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, Manavgat'ın doğusunda 440 dönümlük alanın tekne yapımı ve çekek yeri olarak belirlendiğini açıkladı.
Tekne yapım ve çekek yerleri konusunda Antalya Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, Ulaştırma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı temsilcileri, Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Liman Başkanlığı yetkilileri, Deniz Ticaret Odası (DTO) başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle, sektör temsilcileri katıldı. Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, yaptığı konuşmada, Antalya denizcilik sektörünün her geçen gün daha da geliştiğini, buna bağlı olarak tersane ve liman yapımı ihtiyacının arttığını kaydetti. Tarihi ve doğal sit alanları nedeniyle marina yapımında sorunlar yaşandığına dikkati çeken Kabaş, DTO Antalya Şubesi'nin girişimleriyle, Manavgat Irmağı'nın doğu kısmında 440 dönümlük alanın 'Tekne Yapım ve Çekek Yeri' olarak belirlendiğini söyledi. Kabaş, bu bölgenin tekne yapım ve çekek yeri yapılması konusunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve çevreci kuruluşların da görüşlerinin dikkate alınmasının daha sağlıklı sonuç vereceğini anlattı.

CARETTA-CARETTALAR KORUNACAK

Çevre ve Orman İl Müdürü Mine Kara, tekne yapım ve çekek yeri olarak belirlenen alanın bir kısmının Caretta-Caretta üreme bölgesi olduğunu, bunun da çevre açısından sakıncalar yaratabileceğini bildirdi. Bunun üzerine Kabaş, planda değişiklik yapacaklarını ve Caretta-Carettaların koruma altına alınacağını belirtti. Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de, Manavgat Irmağı'nın doğusunda kalan 440 dönüm alanın tekne yapım ve çekek yeri olarak belirlenmesinde sakınca olmadığını bildirdiler.

SEKTÖR DAHA DA GELİŞECEK

DTO Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü, Manavgat'ın tekne yapım ve çekek yeri olarak belirlenmesinden sonra, Antalya denizcilik sektörünün daha da gelişeceğini söyledi. Antalya Serbest Bölgesi'nin mega yat üretiminde dünyada üçüncü sırada bulunduğuna işaret eden Çöllü, şöyle konuştu:

'DTO tarafından daha önce belirlenen ve Deniz Müsteşarlığı'nca geliştirilen projenin hayata geçirilmesi için ilk adımlar atıldı. Mega yat üretiminde dünyada üçüncü sırada bulunan Antalya'nın bu başarısı, şimdi daha da pekişecek. 440 dönüm alanın tekne yapım ve çekek yeri olarak belirlenmesiyle, bu bölgede 400-500 yat karaya çıkarılacak, bakım ve onarımı yapılacak. Antalya, denizcilik sektörü de ülke ekonomisine büyük katkı yaratacak.'
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim