• BIST 9701.55
  • Altın 3915.454
  • Dolar 38.7583
  • Euro 43.4765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 7 °C

Kırım'ın üç deniz altı müzesi olacak

Kırım'ın üç deniz altı müzesi olacak
Karadeniz Deniz Altı Araştırmalar Merkezi Sergey Voronov, Kırım"da üç objenin "deniz altı müzesi" unvanına sahip olabileceğini açıkladı.

Karadeniz Deniz Altı Araştırmalar Merkezi Sergey Voronov, Kırım Özerk Cumhuriyeti Kültür Mirası Koruma Komitesi toplantısında yakında Kırım"da üç objenin "deniz altı müzesi" unvanına sahip olabileceğini açıkladı.

Voronov, deniz altı müzelerin oluşturulması için Kerç yarımadası kıyısında su altına çöken antik Akra kenti; 1941 yılında Akyar (Sivastopol) bölgesine bağlı Sarıç burnu yakınlarında batan Lenin gemisi; 1919 yılında Çarlık Rusyasına ait Akyar kıyı açıklarında batırılan Skat denizaltısının en uygun su altı objeleri olduğunu söyledi.

Voronov, “Tüm deniz altı objeleri çok derinde olmayıp, dalgıçlık ve deniz altı turizm ile ilgilenenler için kolay ulaşılabilecek yerlerdedir” diye konuştu.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim