• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

İran uçak gemisi yapmamıza tepkili!

İran uçak gemisi yapmamıza tepkili!
İran Meclisi Savunma Komitesi Başkanı İsmail Kevseri, Türkiye’nin savaş gemisi yaparak bölgesel bir güç haline gelemeyeceğini söyledi.

İran  Meclisi Savunma Komitesi Başkanı İsmail Kevseri, Türkiye’nin savaş gemisi yaparak bölgesel bir güç haline gelemeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin uçak gemisi yapımına yönelik çalışmalarını değerlendiren Kevseri, Ankara’nın yeni bir Osmanlı İmparatorluğunu ihya etmeye çalıştığını ileri sürdü. Eski bir Devrim Muhafızları komutanı da olan Kevseri, "Savaş gemisi yapmak Türkiye’yi bölgesel bir güce dönüştürmeyecek.

Savaş gemileri olan ABD, Afganistan ve Irak savaşlarında başarı elde edebildi mi?" diye sordu. Türkiye’nin bölgesel bir güç olmak için yanlış bir politika izlediğini öne süren İranlı milletvekili, "Türk devlet adamları kamuoyunda bir yer edinmek istiyorlarsa bakış açılarını değiştirmeliler. Savaş gemisi yaparak asla güç olunmaz. Türkiye, bölgede gerginlik yaratacak girişimlerden uzak durmalı" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
17 Ocak 2013 Perşembe 10:21
Uçak gemisi
Sayın arkadaşlar bu konuda defalarca yazdım. Uçak gemisi açık denizlerde, okyanuslarda çıkarları olan devletlere gereklidir.Bizim açık denizlerde, okyanuslarda bir çıkarımız olmadığı için uçak gemisi bize gerekli değildir. Şöyle bir haritaya baktığımızda Türkiye Karadeniz, Akdeniz ve Ege denizi tarafından yani küçük denizler tarafınfdan kuşatılan bir ülkedir. Açık denizlerle bir ilgisi yoktur. Kimseye saldırmayacağımza göre bize gerekli değildir. Ayrıca savaş halinde bu gemiyi altılık bir uçak filosu hemenm denizin dibine gönderir. Biz de sarfettğimiz üç milyar dolara yanarız.Unutmayalım ki böyle devesa yatırımlar halka vergi olarak geri döner. Türkiyeyi savunmak amacı için bu uçak gemisi yerine askeri hava alanlarını ve hava filosunu iki katına çıkararak sağlamaliyız. Her yıl bu uçak gemisine yapılacak masraflar da çabası. Bütün hayatı Gölcük de yayarak geçecek. Tıpkı YAVUZ kruvazörü gibi. Allah Kur'an'da aklınızı kullanmayacak mısınız , düşünmeyecek misiniz diye buyuruyor. Boşa harcanak paramız yoktur. Varsa asgari ücret derhal vergi dışı bırakılmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" düsturu sayesinde ülkemiz yüz yıla yakın savaşa girmiyor. Savaş çığlıkları atanlara anladığı dilde Kur'an okumalarını tavsiye ederim. Allah Türk milletini savaş çığlıkları atanlardan korusun. Amin. www.refikakdogan.com
46.196.154.250
Hehe
16 Ocak 2013 Çarşamba 15:29
Sana ne
Uçak gemisine ihtiyacımız var hemide çevreleyen her deniz de bir tane olacak şekilde.Lütfen 50 yıl sonra bile rahatça kullanılabilecek teknolojik alt yapıda olsun
88.247.244.102
SONOSMANLI
05 Ocak 2013 Cumartesi 18:21
sonosmanlı
TÜRKİYE HEM BÖLGESEL HEMDE BİR DÜNYA GÜCÜDÜR.SASANİLERDEN BERİ TÜRKLERLE HER ZAMAN DİDİŞMİŞ SAVAŞMIŞ BİR MİLLET İRAN;
ONUN İÇİN.......KERVAN YÜRÜÜR.
78.178.38.34
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim