• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Adalar Festivali 17 Temmuz'da

Adalar Festivali 17 Temmuz'da
"Adalar Festivali" 17-24 Temmuz tarihleri arasında Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'da gerçekleştirilecek.
ADALAR FESTİVALİ 17 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK"Adalar Festivali" 17-24 Temmuz tarihleri arasında Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'da gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, açılış günü Büyükada Pasifiko Kilisesi'nde Vartanans Korosu, Aya Yorgi Kilisesi önünde de Erkan Oğur ve İsmail Demircioğlu konser verecek. Ayrıca, 21 Temmuz'da Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde İstanbul Filarmoni Orkestrası, 22 Temmuz'da da Büyükada Amfitiyatro'da Genco Erkal'ın tek kişilik gösterisi izlenebilecek.

İKSV'nin düzenlediği "12. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" kapsamında yarın "DMC Caz Sanatçıları Gecesi" adlı konser gerçekleştirilecek.

"Kahvaltıda Caz" konserleri kapsamında, 17 Temmuz'da Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde The Rooot Digger Jazz Band ve DJ Tunçel Gürsoy müzikseverlerle buluşacak.

"Rumelihisarı Konserleri", ünlü Fransız şarkıcı Enrico Macias'ın 18 Temmuz'da vereceği konserle başlayacak. Adnan Şenses ve Muazzez Abacı 19 Temmuz'da, Sertab Erener 20 Temmuz'da, 22 Temmuz'da da Zülfü Livaneli Rumelihisarı'nda sahne alacak.

"16. Most Açıkhava Konserleri" de, 20 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Candan Erçetin konseriyle başlayacak. Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil 22 Temmuz'da, Yalın 23 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sanatseverlere seslenecek.

"Mimarlığın Aktörleri: Türkiye 1900-2000" sergisi 30 Temmuz, Osmanlı Sarayı'nda Avrupa Porselenleri" sergisi Sakıp Sabancı Müzesi'nde 28 Ağustos, Ahmet Polat'ın "Değişim Yönünde..." başlıklı fotoğraf sergisi Galeri x-ist'de 23 Temmuz, "Cityrama" başlıklı karma fotoğraf sergisi İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi'nde 28 Ağustos tarihlerine kadar görülebilir.

Genç grafik sanatçılarının "seni seviyorum" ifadesini farklı çeşitlemelerle ele aldıkları "Aşk Mektupları" başlıklı sergi, 20 Temmuz 2005 tarihine kadar Teşvikiye Sanat Galerisi'nde açık kalacak.

"24. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi" Akbank Kültür ve Sanat Merkezi Galerisi'nde 18 Temmuz, "Fikret Mualla Retrospektif" başlıklı sergi İstanbul Modern'de 31 Temmuz, "Kutsal Dumandan Sihirli Damlaya: Parfüm" sergisi Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde 30 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Çağdaş Türk ressamların eserlerinden oluşan Garage of Art'ın "Seçki" sergisi, "Genç Bakış - Siyah-Beyaz Türkiye" başlıklı fotoğraf sergisi İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde 30 Temmuz'a kadar izlenime açık.

Belkıs Balpınar'ın "Göreceli Düzlemler" başlıklı sergisi G-Art Sanat Galerisi'nde 1 Ağustos, Yunus Tonkuş'un "Eskiz Defterleri" başlıklı sergisi Asmalımescid Balıkçısı'nda 30 Temmuz, Bora Baysal'ın "Çiçeklerin Gizemli Dünyası" başlıklı sergisi Fototrek Fotoğraf Merkezi'nde 5 Ağustos, "Elçin Poyraz Resim Sergisi" de Club Academia'da 16 Temmuz 2005 tarihine kadar görülebilir.

Robert Rodriquez'in yönettiği, Mickey Rouke ve Josh Hartnett'in rol aldığı "Günah Şehri", Cecile Telerman'ın yönettiği, Mathilde Seigner ve Anne Parillaud'un rol aldığı "Eyvah! Yaş 35", Gilles-Paquet Brenner'in yönettiği, Stomy Buggsy ve Titof'un rol aldığı "Ödeşme" ile Frank Landron'un yönettiği, Barbara Schultz ve Alexandre Brasseur'un rol aldığı "Çıplak Tatil" adlı filmler vizyona girdi.

Bu arada Klemens Peterhoff'un "Hannibal", Elif Ekin Akşit'in "Kızların Sessizliği / Kız Enstitülerinin Uzun Tarihi", Olcay Kolçak'ın "Adile Sultan", Abbas Vali'nin "Kürt Milliyetçiliğinin Kökenleri", Kaan Arslanoğlu'nun "Politik Psikiyatri", Jacques Derida'nın "Bağışlama ve Kozmopolitizm", Metin Soylu'nun "Piri Reis Haritasının Şifresi", Stuart Woods'un "Beverly Hills Prensi", Osman Selim Kocahanoğlu'nun "Ali Fuat Cebesoy'un Albümünden Askeri ve Siyasi Belgeler" adlı kitapları okuyucuların beğenisine sunuldu.
Kaynak:A.ADenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim