• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Yunanistanlı turizmcilerin umudu Türkler

Yunanistanlı turizmcilerin umudu Türkler
Marmaris ve Datça'nın karşısındaki Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası, bu yıl turizmde umutlarını yine Türklere bağladı.

Marmaris ve Datça'nın karşısındaki Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Adası, bu yıl turizmde umutlarını yine Türklere bağladı. Yunanistan'da yaşanan ekonomik sıkıntının etkisini hisseden ada halkı ve "Türkiye benim ikinci evim" diyen Belediye Başkanı Elefterias Papakalodoukas, iki ülke arasındaki yakınlaşmanın bu yılda devam edeceğinden emin olduklarını ifade etti.

Ege ile Akdeniz'in buluştuğu bölgedeki Sömbeki Adası, Marmaris ve Datça sahillerine yakınlığıyla biliniyor. Datça'ya 8 mil, Marmaris'in Söğüt Köyü'ne ise 4 mil uzaklıkta bulunan küçük ama tarihi ada, başta yerli ve yabancı yatçılar olmak üzere bölgeye gelen turistlerin gözbebeği haline geldi. 2 bin 500 kişinin yaşadığı adada halk geçimini turizm ve balıkçılıkla sağlıyor. 'Yabancı Damat' adlı televizyon dizisinin bazı bölümlerine ev sahipliği yapmasıyla Türkiye'de popüler olmaya başlayan ada, dizinin Yunanistan'da yayınlanarak izlenme rekorları kırmasıyla iki ülke insanının birbirine daha fazla yakınlaşmasını sağladı.

12 yıldan bu yana adada belediye başkanlığı yapan, 'Türk dostu' olarak bilinen ve Türkiye'de pekçok yere giden Elefterias Papakalodoukas, adanın geçen yılki turizm potansiyeli ile bu seneki beklentilerini DHA'ya anlattı. Papakalodoukas, geçen yıl adanın en önemli konuklarının Türkler olduğunu belirtti. Geçen yıl 7 bin yat girişinin kayıt altına alındığını, fakat bir o kadar da kayıtsız geliş olduğunu kaydeden Papakalodoukas, "Simi ana limanına giren 7 bin Türk tekne var. Bundan ayrı olarak oteller bölgesi olan Pedi ve Kuzey limanı Emborios'ya yanaşan teknelerin kayıtlarını tutamadığımız için bu sayının kaç olduğunu tam olarak bilmemiz mümkün olmuyor. Ayrıca Archagel Mikail Panormitis Manastırı bölgesine yanaşan tekneler de var. Buralarda hiçbirini kayıt altına almamız mümkün değil. Fakat adamıza 13-14 bin teknenin geldiğini tahmin ediyoruz. Bu teknelerle de Türkiye'den 30 binin üzerinde misafirimiz geliyor" dedi.

Yaşanan ekonomik sıkıntıyı Türkler sayesinde kendilerinin fazla hissetmediğini anlatan Papakalodoukas, "Türkler adamızı sürekli tercih ediyor. Tatillerini Simi'de geçirmek için yoğun talep var. Simi bulunduğu bölge olarak, evlerinin yapısı olarak ve sakinlik olarak Türkleri çekiyor. Adamıza Türkiye'nin zengin kesim turisti geliyor. Bu da bizim açımızdan çok çok iyi" diye konuştu.

İSTANBUL'DAN TURİST ÇEKİYORUZ

Sömbeki'nin Midilli ve Sakız adaları kadar şanslı olmadığını anlatan Papakalodoukas, "Onların turizmi tabii ki bizden çok iyi. Çünkü onların karşısında 5 milyon nüfusu olan İzmir gibi bir şehir var. Gidip gelmeleri de oradan çok kolay. Biz çok uzak olmamıza rağmen yine de İstanbul'dan binlerce turist çekebiliyoruz. Bu gelenler de Datça'ya veya Bodrum'a da geçtikten sonra bize geliyorlar. Bu da tabii ki bir dezavantaj oluyor. Fakat buna rağmen yine de biz eğer Türkiye'den 30 bin turist alıyorsak bu çok iyi bir rakam" dedi.

DOSTLARIMIZ TEKRAR TEKRAR GELİYOR

Elefterias Papakalodoukas, 2013 turizminden beklentilerinin de geçen yıldan düşük olmayacağını belirtti. Papakalodoukas, "Bu sene turizmin daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü artık Datça, Marmaris gibi çevrelerde çok önemli dostlarımız var. Ne kadar ekonomik kriz olsa da buradaki dostlarımız ile sürekli görüşüyoruz. Karşılıklı gidip geliyoruz. Çünkü burayı sevmek çok ayrı. Bir gelen birkaç kez geliyor. Biz de en küçük fırsatta Datça veya Marmaris'e gidiyoruz. Karşılıklı etkinlikler düzenleniyor. Seve seve katılıyoruz. Türkiye'deki dostlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bunun için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim