• BIST 14514.82
  • Altın 7190.74
  • Dolar 48.0763
  • Euro 56.1656
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 24 °C

Fethiye-Kaş ve Kuzey Ege’de Deniz Milli Parkı kararı!

Fethiye-Kaş ve Kuzey Ege’de Deniz Milli Parkı kararı!
Muğla’nın Fethiye ilçesi ile Antalya’nın Kaş ilçesi açıklarında bulunan deniz alanı ile Kuzey Ege’de sınırları belirlenen saha için önemli bir karar alındı. Söz konusu alanların “Deniz Milli Parkı” olarak belirlenmesine karar verildi. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre Muğla Fethiye ile Antalya Kaş açıklarında yer alan deniz alanı, Deniz Milli Parkı statüsüne dahil edildi. Bunun yanı sıra Kuzey Ege’de sınırları belirlenen saha da aynı statüyle koruma kapsamına alındı. Düzenlemeyle her iki bölgenin deniz ekosistemlerinin korunmasına yönelik resmi bir koruma statüsüne kavuşması sağlandı.

Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı

Deniz Milli Parkı ilanına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece Fethiye-Kaş açıkları ile Kuzey Ege’de belirlenen saha için yeni koruma statüsü resmiyet kazandı. Kararın, söz konusu deniz alanlarının korunmasına yönelik çalışmalar açısından yeni bir dönemin başlangıcı olması bekleniyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim