• BIST 12899.35
  • Altın 6740.01
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1127
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Selar, 2027’de Arktik keşif kruvaziyer pazarına giriyor

Selar, 2027’de Arktik keşif kruvaziyer pazarına giriyor
Fransız girişim Selar, 2027’de Arktik keşif kruvaziyer pazarına girmeye hazırlanıyor. Şirketin 36 yolcu kapasiteli yeni gemisi Captain Arctic, enerjisinin büyük bölümünü güneş, rüzgâr ve bataryalardan sağlayacak.

Arktik bölgesinde keşif turlarına yeni bir alternatif geliyor. Fransız girişim Selar, Şubat 2027’de Norveç’te operasyonlarına başlayarak 36 yolcu kapasiteli Captain Arctic ile Norveç ve Grönland seferleri düzenleyecek.

Beş adet alüminyumdan üretilmiş sabit yelkenle donatılan gemi, ağırlıklı olarak rüzgâr, güneş enerjisi ve batarya sistemiyle çalışacak. Şirketin kurucusu Sophie Galvagnon, gemiyi “sıfıra yakın emisyonlu” olarak tanımlarken, uygun hava koşullarının bulunmadığı durumlarda biyoyakıtla çalışan elektrikli motorların devreye gireceğini belirtiyor. Galvagnon’a göre sistem, geleneksel gemilere kıyasla toplam emisyonları yaklaşık yüzde 90 azaltabilecek.

Selar’ın konsepti yalnızca çevreci gemi teknolojisiyle sınırlı değil. Şirket, klasik kruvaziyer anlayışından farklı olarak sabit güzergâh ve katı bir günlük program yerine spontane deneyimlere odaklanacak.

Aktiviteler ise yolcuların fiziksel seviyelerine göre uyarlanacak. Örneğin kayak temalı bir seferde deneyimli yolculara yönelik aktivitelerin yanı sıra yeni başlayanlar için kar ayakkabısıyla yürüyüş seçenekleri sunulacak.

2027 Rezervasyonları Yüzde 75 Doldu

Selar, ağırlıklı olarak İngilizce konuşulan seferler düzenleyecek; Fransızca programlar da sunulacak. İlk yıl Norveç ve Grönland arasında faaliyet gösterecek şirketin mevcut rezervasyonlarında Avrupalı yolcuların payı yaklaşık yüzde 80.

Şirket, özellikle 40-60 yaş arasındaki ve seyahatten dönüştürücü deneyimler bekleyen yolculara odaklanıyor. Ağustos başı itibarıyla 2027 kapasitesinin yüzde 75'inin satıldığı belirtiliyor.

Arktik operasyonlarında yaklaşık 10 yıllık deneyime sahip olan Galvagnon, ilk aylarda Captain Arctic’te bizzat görev yapacak. Selar ayrıca seyahat acenteleri için dijital eğitim programı hazırlarken, acentelerle doğrudan iletişim kurarak gemideki deneyim konseptini anlatmayı planlıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim