Türk denizciliğinin en güçlü ve köklü kurumsal temsilcisi İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 44. kuruluş yıldönümü dolayısıyla DTO Başkanı Tamer Kıran bir kutlama mesajı yayımladı. Kıran ‘’Türk denizciliğinin en güçlü ve köklü kurumsal temsilcisi İMEAK Deniz Ticaret Odamızın 44. kuruluş yılına ulaşmasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. ulaşmasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz’’ ded. Kıran mesajında şu ifadeleri kullandı:
26 Ağustos 1982 tarihinde 744 deniz tacirinin ortak iradesiyle “İstanbul Deniz Ticaret Odası” adıyla kurulan Odamız, geçen 44 yılda denizcilik sektörümüzün gelişimine öncülük eden, üyelerinin sesi olan ve ülkemizin denizcilik politikalarına katkı sunan güçlü bir kuruma dönüşmüştür. Bugün yaklaşık 11 bin üyemiz, 9 Şubemiz ve 15 Temsilciliğimizle Türk denizciliğinin bütün önemli merkezlerinde sektörümüzü temsil ediyoruz.
Odamızın bugün ulaştığı güçlü konum, kurucularımızın ileri görüşlülüğü, geçmiş dönem başkanlarımızın ve yöneticilerimizin gayretleri, üyelerimizin güveni ve çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla oluşturulan 44 yıllık ortak birikimin eseridir.
Denizcilik, bugün büyük bir dönüşümün içinden geçiyor. Yeşil dönüşüm, dijitalleşme, yapay zeka, alternatif yakıtlar ve yeni teknolojiler sektörümüzün geleceğini yeniden şekillendiriyor. Bu değişimi doğru okuyarak Türk denizciliğinin küresel rekabet gücünü daha da ileri taşımak, önümüzdeki dönemin en önemli sorumluluklarından biridir.
İMEAK Deniz Ticaret Odası, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerinin ihtiyaçlarına çözüm üreten, sektörün önünü açan ve Türk denizciliğinin geleceğine katkı sunan çalışmaların içinde olmaya devam edecektir.
Çünkü biliyoruz ki bu büyük kurum, kişilerden bağımsız olarak dayanışma ve güçlü bir kurumsal kültür üzerine yükselmektedir. Bizlere düşen ise büyüklerimizden devraldığımız bu emaneti daha da güçlendirerek gelecek nesillere taşımaktır.
Bu anlamlı yıl dönümünde, başta denizciliği Türk milletinin büyük ülküsü olarak gösteren Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Odamızın kuruluşunda emeği bulunan ve Türk denizciliğine hizmet etmiş bütün büyüklerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve esenlikler diliyorum.
Odamızın bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize, Meclis ve Meslek Komitesi üyelerimize, çalışanlarımıza ve kıymetli üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.
44 yıllık köklü mirasımızdan aldığımız güçle, İMEAK Deniz Ticaret Odamızın Türk denizciliğinin gelişiminde bundan sonra da önemli bir rol üstleneceğine ve ülkemizin denizcilik hedeflerine değerli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.
İMEAK Deniz Ticaret Odamızın 44. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.
DENİZ HABER AJANSI
































