• BIST 14501.49
  • Altın 7182.3
  • Dolar 48.091
  • Euro 56.0974
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 24 °C

Limak Filarmoni, mühendis kızlar için sahne aldı

Limak Filarmoni, mühendis kızlar için sahne aldı
Limak Filarmoni, 22 Ağustos'ta Bodrum Antik Tiyatro'da Murat Karahan ve Tamara Radjenovic'le sahne aldı; tüm bilet gelirleri mühendis kızların eğitimine aktarılacak.

Limak Filarmoni Orkestrası, Limak’ın 50’nci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel yaz konserinde 22 Ağustos’ta Bodrum Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluştu. Şef Darko Butorac yönetimindeki orkestraya, dünyaca tanınmış tenor Murat Karahan ve İngiliz‑Karadağlı soprano Tamara Radjenovic eşlik etti. Tarihi atmosferde gerçekleşen konser iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından davetlileri ile klasik müzik tutkunlarını bir araya getirdi.

Program, opera repertuarının klasikleşmiş aryalarından Türk ve dünya müziğinin sevilen örneklerine uzanan zengin bir seçki sundu. Konserin ilk bölümünde Murat Karahan, Puccini’den Nessun dorma ve Ch'ella mi creda ile Ernesto De Curtis’in Canta pe’ me parçasını seslendirerek güçlü yorumuyla dikkat çekti. Tamara Radjenovic ise Bizet’nin Habanera ve Verdi’nin Sempre libera performanslarıyla beğeni topladı. İki sanatçının birlikte seslendirdiği Agustín Lara’nın Granada yorumu gecenin öne çıkan anlarından biri oldu.

Konserin ikinci yarısında Radjenovic, Ennio Morricone eserlerinden Cinema Paradiso ve Now We Are Free yorumlarıyla izleyiciyi etkilerken; Karahan Gilbert Bécaud’nun Nathalie ve Sezen Aksu’nun Kıyamam eserleriyle geniş repertuvarını sergiledi. Orkestra, Nino Rota’nın Parla più piano ve Time to Say Goodbye (Con te partirò) gibi parçalarla gecenin farklı müzikal renklerini bütünleştirdi; konser, iki sanatçının birlikte yorumladığı Yaralı Gönül ile sona erdi.

Gelir ve program

Tüm bilet satışlarından elde edilen gelir, Limak Vakfı tarafından 11 yıldır sürdürülen Türkiye’nin Mühendis Kızları programından yararlanan kadın mühendislik öğrencilerinin eğitimine destek olmak üzere kullanılacak. Program 2022'de Global Engineer Girls adıyla uluslararası bir boyut kazanmış olup Türkiye dışında Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan, İspanya, İngiltere, Fildişi Sahili ve Mozambik'te de genç kadınların mühendislik eğitimine katkı sunuyor.

50'nci yılın mesajı

Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, konserin Limak’ın 50. yılı programlarının üçüncüsü olduğunu belirterek şunları söyledi: "50’nci yılımızı yalnızca geride bıraktığımız 50 yılı kutladığımız bir dönüm noktası olarak değil, bizi geleceğe taşıyacak değerleri çoğaltmak ve daha geniş kitlelerle paylaşmak için güçlü bir fırsat olarak görüyoruz. ... Bu anlamlı yolculukta bizimle aynı heyecanı paylaşan değerli sanatçılarımıza, Limak Filarmoni Orkestrası’na ve üç şehirde konserlerimizi bizimle paylaşan tüm sanatseverlere gönülden teşekkür ediyorum."

Darko Butorac yönetimindeki Limak Filarmoni Orkestrası, iki solistin yorumlarına eşlik ederek gecenin kusursuz bir sahne deneyimi sunmasını sağladı. Karahan ve Radjenovic’in sahnedeki birlikteliği, Bodrum konserinin ardından sonbaharda Carnegie Hall (New York) ve 2027'de Wiener Konzerthaus (Viyana) gibi prestijli sahnelerde devam edecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim