- BIST 10918.51
- Altın 5776.52
- Dolar 42.5168
- Euro 49.5863
- İstanbul 10 °C
- Ankara -1 °C
- İzmir 11 °C
- Antalya 10 °C
- Muğla 11 °C
- Çanakkale 11 °C
- Kalkan’da lüks teknede yangın: Kül oldu
- Mavi dönüşüm başlıyor: Aliağa Körfezi
- Sanmar’dan sertifikalı 'Yeşil enerji’ eğitimi
- İzmir, kruvaziyerde yara aldı: Yolcu sayısında düşüş
- Ada Tersanesi’nden Yeni Zelanda’ya tanker
- Arkas Bunker, DİTAŞ Denizcilik Heyetini ağırladı
- LPG tankerine korsan baskını: 9 kişi kaçırıldı
- Beşiktaş Denizcilik’ten Rusya kararı: Operasyonlar durdu!
- MIDVOLGA-2, uzman ekiplerin incelemesini bekliyor
- Dünya’da ilk: Turkon Line'a sektörün ilk inovasyon belgesi!
- 6. sondaj gemimiz ‘West Dorado’, Mersin’e geldi
- Çin'in dünya ticaretini ele geçirmek için kurduğu ağ
- Denizin ortasındaki kale 2.8 milyon TL’ye satılıyor
- Bakanlığın gemilerinden Mimar Sinan, yeniden denizde
- VentOcean, SepcoTech’in Türkiye yetkilisi oldu

Kpt. Dr. HASAN TERZİ
Tüm Yazıları
- Montrö, yurtta ve dünyada barıştır05 Nisan 2021 Pazartesi 12:07
- Gemimiz su alıyor, müdahale etmezseniz batma tehlikesi yaşayacağız06 Mart 2020 Cuma 13:12
- Kanal İstanbul’un yapılma gerekçesi ortadan kalktı mı?25 Şubat 2020 Salı 11:30
- Denizcilik Genel Müdürü’nden İletişim Başkanlığı’na “Kanal İstanbul” yalanlaması18 Şubat 2020 Salı 10:01
- Erdoğan’a “Biz hükümet olarak bu işi beceremiyoruz” dedirtiyorlar25 Ocak 2020 Cumartesi 09:18
- Kanal İstanbul’un kazaları önleyeceğine Erdoğan ikna olmadı mı?23 Ocak 2020 Perşembe 09:15
- Cumhurbaşkanı Erdoğan o sözlerle Kanal İstanbul’u eleştirdi21 Ocak 2020 Salı 15:36
- 'Kanal İstanbul daldaki, İstanbul Boğazı ise eldeki kuştur'20 Ocak 2020 Pazartesi 14:00
- Madde madde o sözlerini yalanlıyorum23 Aralık 2019 Pazartesi 21:25
- 7 düvele karşı çıkarak kazandığımızı AKP böyle terk ediyor01 Ekim 2019 Salı 09:17
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Cahit Turhan'a sitem!24 Eylül 2019 Salı 12:50
- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Boğazlar'da dünyanın en büyük deniz faciasını mı bekliyor?17 Eylül 2019 Salı 12:14
- RECEP CANPOLATSayın Abdulkadir Uraloğlu, şaibeli bir isim olan Ali Kurumahmut’a ne danışıyorsunuz?

- ARET TAŞCIYANNordic Plan 2023’e Dair

- JURNALKirli geçmişi olanlar, ahlak dersi veremez!

- Kpt. Dr. HASAN TERZİMontrö, yurtta ve dünyada barıştır

- ERTUĞ YAŞARKüresel salgın krizinin Türk gemi inşa sanayi üzerine etkileri

- Kpt. MESUT AZMİ GÖKSOYKılavuz kaptan kardeşlerime ithafen...

12
ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Çeksan Tersanesi, Başaran Bayrak tankerini suya indirdi
TCG Anadolu, tersane teknik seyrini tamamladı
Göçmenlerin imdadına Türk sahipli MINA DENIZ yetişti
Milas’taki yangın yeniden termik santrallere doğru ilerliyor
12345678
SERBEST KÜRSÜ
Koca kıta ikiye bölünüyor! Yeni bir okyanus doğuyorAfrika, her yıl yavaş yavaş ikiye bölünmeye devam ediyor. Bilim insanları 5 milyon yıl içinde yeni bir okyanusun Afrika kıtasını yarıp, Doğu Afrika'yı bir adaya dönüştüreceğini tahmin ediyor.
Yolcu gemisinde 'pornografi' skandalıFransa’dan İngiltere’ye yapılan bir feribot yolculuğunda, ekranlarda yanlışlıkla pornografik içeriklerin yayınlanması üzerine çocuklar dahil birçok yolcu büyük şok yaşadı.
Uçak Bileti Nereden Alınır?Doğru bilgi ve stratejiyle, bu süreci lehinize çevirmek ve seyahat masraflarını önemli oranda azaltmak mümkündür. Ucuza bilet almak şans değil, bilinçli bir planlama ve doğru araçları kullanma sanatıdır.
Google okyanusun ortasına üs kuruyorGoogle'ın Avustralya'nın ücra bir adasında veri merkezi kuracağını ortaya çıkardı. Tesisin, askerî bir üs olacağı, Çin'in deniz faaliyetlerinin izlenmesinde kullanılacağı iddia ediliyor.
LİMANLAR
Mavi dönüşüm başlıyor: Aliağa KörfeziAliağa Körfezi'nde deniz ekosistemini korumak ve balıkçılığı desteklemek amacıyla 'Mavi Dönüşüm' tanıtıldı.
İzmir, kruvaziyerde yara aldı: Yolcu sayısında düşüşİzmir Alsancak Limanı'nda gemi ve yolcu trafiği sert geriledi, sektör temsilcileri “İzmir rekabet gücünü kaybediyor” uyarısı yaptı.
Antalya Limanı'nın derinliği artırılacakAntalya Limanı'nın 10 metre olan derinliğinin zaman içerisinde 15 metreye çıkartılacağı, alt yapı sorununun giderilip, hat sayısını artırılacağı kaydedildi.
Somali, yeni bir liman inşasına başlıyorSomali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Muhammed Nur, gelecek yıl yeni liman inşasına başlayacağını duyurarak "Bu limanda hem bölgesel transit sistemi hem de serbest bölge yapacağız. Çok büyük bir liman olacak." dedi.
IMO VE AB
IMO Liman Güvenliği Bölgesel Çalıştayı İstanbul'da düzenlendi“IMO Liman Tesisi Güvenlik Denetçileri için Bölgesel Eğitim” Çalıştayı İstanbul'da düzenlendi.
IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar alındıUluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Deniz Çevresinin Korunması Komitesi'nin (MEPC) 81. dönem toplantısında yeni kararlar alındı.
IMO, sektörde yeni dönemin stratejik önceliklerini açıkladıUluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, daha güvenli ve çevre dostu denizciliğin sağlanması amacıyla örgütün önümüzdeki dört yıla ilişkin planlarını ve odak alanlarını paylaştı.
IMO'dan Kızıldeniz açıklamasıUluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 18 denizcilik şirketinin, Kızıldeniz'deki saldırılar nedeniyle gemileri Güney Afrika rotasına yönlendirdiklerini açıkladı.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
















