• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 9 °C

VTS Operatörü acentelere mal satıyor

VTS Operatörü acentelere mal satıyor
Türk Boğazları'nda gemi geçişlerini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Trafik Hizmetleri'nde (VTS) görevli Kaptan Gökhan Gürkan isimli deniz baş operatörü, hizmet verdiği gemilerin acentelerine ürün sattığı ortaya çıktı.

TİLKİYİ KÜMESE BEKÇİ YAPMIŞLAR

İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda gemi geçişlerini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri'nde (VTS) çalışan Kaptan Gökhan Gürkan isimli deniz baş operatörü, hizmet verdiği gemilerin acentelerine, gemi tedarik malzemesi sattığı ortaya çıktı.

Türk Boğazları'nda gemi geçişlerini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğ'ne bağlı VTS Merkezi'nde baş operatör olarak çalışan Kaptan Gökhan Gürkan, eşi Nilgün Gürkan ile birlikte 15 Eylül 2008 tarihinde 5 bin TL sermayeli Gomina Denizcilik Ltd. Şti. isimli bir şirket kurduğu belirlendi.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, 678086 Sicil Numaralı Gomina Denizcilik Ltd. Şti'nin yüzde 99 hissesinin Gökhan Gürkan'ın, yüzde 1'inin ise eşi Nilgün Gürkan'ın adına kayıtlı olduğu görüldü. Gomina Denizcilik Şirketi, Türk Boğazları'ndan geçiş yapan gemilerin acentelerine son 4 senedir yüklü miktarda gemi tedarik malzemesi sattığı ve etik kuralları dışında ticaret yaptığı öğrenildi.

Türk Boğazı'ndan geçiş yapan gemilerin, geçiş sıralamasını belirleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü gibi önemli bir kurumda çalışan bir baş operatörün, devamlı işi düşen gemi acentelerine, ürün satması etik olarak doğru karşılanmazken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün baş operatör hakkında soruşturma açması gerekirken, ödüllendirecek şekilde, Kılavuz Kaptanlık stajeri yaptırılması tam bir skandal olarak nitelendirildi.

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü üst düzey yönetiminin, Kaptan Gökhan Gürkan'ın etik kurallar dışında ticaret yaptığını bildiği halde, hiç bir işlem yapmamasının kurum içinde şaşkınlığa neden olduğu kaydedildi.

İŞTE SKANDAL BELGELER

ticaret_sicil_gomina.jpg

ticaret_sicil_gomina_0.jpg

 Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr  (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
EDITOR
03 Ekim 2012 Çarşamba 16:49
YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR
SAYIN OKUYUCULAR, BU HABERE GONDERILEN YORUMLAR BUNDAN SONRA YAYINLANMAYACAKTIR. DENİZHABER AJANSI BİR HABER SİTESİDİR. FORUM SITESI DEĞİLDİR.
85.96.156.240
Bir
03 Ekim 2012 Çarşamba 10:11
Acenta
Bunu gün yüzüne teşekkür ederim.Ayrıca hali hazırda hizmet veren ve gün geçtikce büyüyen bir acenta var bu acentanın sahibi eski vts çalışanı boğazda hizmet veren büyük acentaların elinden gemileri acaba nasıl aldı.
88.250.179.91
Ayhan Cankurt
03 Ekim 2012 Çarşamba 08:43
Günaydın
Hergün en az bir büyük tankeri hiç beklemeden mutlaka geçiş yapan birisi bu imtiyazla çok güzel bir müşteri portföyü kurmuş, yıllardır bunun keyfini sürüyormuş, boğaz geçiş listesine bakan sağır sultan bile bunu görebilirmiş, diyormuş bazı kendini bilmez kötü niyetli müfteriler.Çok ayıp bir şey bu iftiralar, esefle kınıyoruz bu müfterileri.
85.97.255.1
Bülent Dizdar
03 Ekim 2012 Çarşamba 00:51
Kimin eli kimin cebinde ???
Olay 4 yıl yani 4x 365 gün önce başlamış ve yeni su üzerine mi çıkıyor... Bu işi yapmak suç ise yapanın ve göz yumanların vay haline. Tabiiki bu arada suçu olmayan ve çok temiz arkadaşlara da bulaştırmamak gerekiyor. Zaten VTS'in kuruluşunda 7 Milyon USD gibi korkunç bir meblağ usulsüzlük yapıldığına dair rapor Önceki Cumhurbaşkanımız Sayın A.Necdet SEZER'e yazılmıştı. Başında yolsuzlukla işe başlayan kurum şimdilerde kendini açıkça aklamak için hiçbirşeyi gizlemeden ,şüpheye meydan vermeden açıklayabilmeli..Açıklayamayanlar da istifa edip ülkeyi terk etmeli. Burada sahte yada isimsiz şekilde korkak açıklamalar komik kaçıyor arkadaşlar. ..Parayı çok sevenlere de tavsiyem denize çıksınlar alın teri ile kazansınlar parayı.Yoksa bir yerlerinden acı acı çıkar benden söylemesi... Ben 1550 Tl Tekavüt ücreti alarak Besmele çekip Şükrederek yaşıyorsam herkez de yaşayabilir pekala.. Fazla maaşların olamayacağını bile bile girdiğiniz Yetim Haklarından müteşekkil Kamu kurumlarında ali-cengiz oyunları çevirenler bir gün gelir bedbaht olurlar ! Genel Müdür Bey den titremeden bu işi Kamuoyuna inandırıcı şekilde izahatini bekliyoruz hepberaber...
37.155.103.97
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim