• BIST 12433.5
  • Altın 7289.15
  • Dolar 43.9915
  • Euro 51.2509
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 14 °C

Dört Avrupa ülkesinden GKRY’e deniz gücü desteği

Dört Avrupa ülkesinden GKRY’e deniz gücü desteği
Dört Avrupa ülkesi, İran savaşı nedeniyle Doğu Akdeniz'de artan gerilimin ortasında Kıbrıs'ın güvenliğini desteklemek için önümüzdeki günlerde bölgeye deniz kuvvetleri göndereceklerini açıkladı.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto parlamentoda yaptığı açıklamada İtalya, İspanya, Fransa ve Hollanda'nın Kıbrıs'ın korunmasına destek vermek amacıyla bölgeye deniz kuvvetleri göndereceğini açıkladı.

Avrupa ülkeleri bu kararı, İngiltere'nin Güney Kıbrıs'taki hava üssünün İran yapımı kamikaze insansız hava aracıyla hedef alınmasının ardından aldı.

Crosetto söz konusu kuvvetlerin önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'e konuşlandırılmasının planlandığını belirtti.

Öte yandan İspanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İspanya'nın bir fırkateynini Kıbrıs'a göndereceği bildirildi.

10 MART'TA GİRİT AÇIKLARINDA OLACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamada İspanya'nın, Fransız uçak gemisi "Charles de Gaulle" ve Yunan Donanması'na ait diğer gemilerle "Cristobal Colon" fırkateynini Doğu Akdeniz'e göndereceği bildirildi.

Fırkateynin, Baltık Denizi'nde refakat, koruma ve ileri eğitim görevlerini yerine getirmek üzere 3 Mart'ta "Charles de Gaulle Donanma Grubu'na" katıldığı ve 10 Mart'ta Girit Adası açıklarında olmasının hedeflendiği bilgisi paylaşıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim