• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Tatil planından önce bunlara bir bakın

Tatil planından önce bunlara bir bakın
Şunun şurasında ne kaldı ki? Bir kaç hafta içinde kısa kollu giysiler, t-shirtler giyilecek ve yaz tatili planlarına başlanacak... Yaz tatilini cennet gibi bir kumsalda, serin sularda geçirmek çoğumuzun hayali olacak.

Şunun şurasında ne kaldı ki? Bir kaç hafta içinde kısa kollu giysiler, t-shirtler giyilecek ve yaz tatili planlarına başlanacak... Yaz tatilini cennet gibi bir kumsalda, serin sularda geçirmek çoğumuzun hayali olacak. Bu hayalinize eşlik etmesi için dünyanın en güzel kumsallarının bir listesini yaptık. Tatil planlarınızı yapmadan önce bu kumsallara bir göz atın!

Şeyseller

Şeyseller (Seychelles) Hint Okyanusu'ndaki 115'in üzerinde adadan oluşan bir ada ülkesi. Afrika'nın doğusunda, Madagaskar'ın ise kuzeydoğusunda yer alan Şeyseller, granit kaya parçalarına karşı uzanan parlak kumsallarıyla ünlü. Turkuaz rengi suyu sığ ve kıyılar okyanusun dalgalarından kayalar sayesinde korunuyor.

Maldivler

Hint Okyanusu'nda inci gibi dizilen Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın güneybatısındaki Maldivler, 26 mercan adasının etrafını çevrelediği irili ufaklı 1102 adadan oluşuyor. Upuzun beyaz kumsalları ve palmiye ağaçlarıyla dünyanın sayılı güzellikteki yerlerinden biri.

Bora Bora

Güney Pasifik’te Fransız Polinezyası'nda bulunan Bora Bora Adası, sadece 29 kilometre uzunlukta. Beyaz kumsalları lagunlar tarafından korunuyor. Bora Bora, nam-ı diğer “Romantik Ada”, sakin plajları, özel otelleri ve sessiz atmosferiyle görülesi bir yer. Adanın en güzel yeri, Matira Plajı olarak kabul ediliyor.

Hamptons

New York'un güneydoğusunda, Atlas Okyanusu'nda yer alan Long Island’ın en güzel plajlara sahip adasıdır Hamptons. Bozulmamış sahil şeridi Southampton’dan başlıyor ve adanın doğusuna doğru en sonundaki Montauk’ta bitiyor. Burası aynı zamanda Amerika’nın en pahalı rezidantlarına sahip bölgesi olarak biliniyor.

Lanikai Plajı

Parlak kumları, beyaz kumsallarının üzerinde yükselen palmiye ağaçları, tropikal bitkileri ve güneş ışığıyla sonlanan doğası, Lanikai’yi Hawaii’nin en güzel manzaralı plajlarından biri haline getiriyor. Mercan kayalıklarıyla korunan kıyısı, derin yeşil suları ve kartpostal mükemmelliğindeki görünümüyle dünyanın en güzel plajlarından aynı zamanda.

Nantucket Adası

Massachusetts eyaletindeki Cod Burnu'nun 48 kilometre kuzeyinde, Nantucket Boğazı'nın karşısında yer alan Nantucket kasabasıyla aynı alanı kaplayan ada, yakınındaki Tuckernuck ve Muskeget adalarıyla birlikte Nantucket ilini oluşturuyor. Yaklaşık 24 km uzunluğundaki adanın en popüler plajları Surfside ve Children’s. Madaket plajı, sert dalgaları ve kaçırılmaması gereken günbatımı manzarasıyla adanın en güzel noktalarından.

Fraser Adası

Avustralya'nın doğu sahili açıklarındaki yağmur ormanlarıyla kaplı Fraser Adası, kıyılarında altın sarısı kumlarla kaplı plajlarıyla tam bir kum adası görümünde. Zaten Fraser, dünyanın en büyük kum adası olarak biliniyor. Burası Buz Devri'nde deniz seviyesi düşünce birikmiş kumlar sayesinde kuru dev boyutlarda kumullara sahip olmuş. Deniz seviyesinin yükseldiği zamanlarda ise okyanus akıntıları daha fazla kum getirmiş ve Buz Devri sonrası kuşların ve rüzgarın taşıdığı tohum ve sporlardan bu bakire kumlar üzerinde bitkiler yeşermeye başlamış.

St. Bart's

Karayip Denizi’ndeki pek çok adadan biri olan St Bart’s, Fransız şıklığı ve ada huzurla dikkat çekiyor. Gözlerden uzak plajları, Fransız mutfakları, harika otellerinin yanı sıra bu tropikal oyun bahçesi, yüksek sosyetesiyle de popüler. 13 kilometre uzunluğundaki ada, 20 plaj ve küçük koylarla çevrilmiş, berrak suyu ve beyaz kumsallarıyla dünyanın en güzel köşelerinden.

Langkawi

Malezya'nın Tayland sınırında bulunan Langkawi Adası, sakinlik arayanlar için tam bir cennet. Eğer aradığınız şey, tenha beyaz kumsallar, temiz su ve yemyeşil ormanlarsa, bunların hepsi Langkawi’de mevcut. Pulau Langkawi’de bulunan Datai sahili, Andaman Denizi’ndeki kutsal bir mabet adeta.

Kauna'oa Plajı

Hawaii’de, Aloha State’s Büyük Adası’üzerinde bulunan Kohala kıyılarında bulunan Kauna'oa Plajı, 400 metre uzunluktaki yeni ay şeklindeki görünüme bembeyaz kumsal, palmiye ağaçları ile serin, berrak ve masmavi bir deniz sığdırıyor. Bu plajda güneşlenme, yüzme, şnorkelle dalma ve boogie dansı en büyük eğlencelerden. Ancak yüzerken dikkatli olmak gerekiyor. Zira halk plajında cankurtaran bulunmuyor.

plaj.20130329122859.jpg

plaj1.20130329122912.jpg

plaj2.20130329122922.jpg

plaj3.20130329122938.jpg

plaj4.20130329122959.jpg

plaj5.20130329123011.jpg

plaj6.20130329123022.jpg

plaj7.20130329123033.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim