• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Mubariz Gurbanoğlu, ortağı Anar Alizade'yi de dolandırmış!

Mubariz Gurbanoğlu, ortağı Anar Alizade'yi de dolandırmış!
Azerbaycanlı İş insanı Anar Alizade, Türkiye’de turizm şirketi kurmak için işbirliği yaptığı, Azerbaycan kökenli Mubariz Gurbanoğlu tarafından kandırıldı. İş adamı, yeni kurulan şirketteki hisselerinin kendisinden habersiz şekilde imzası taklit edilerek, Gurbanoğlu’na ait Malta adasında bir şirkete devredildiğini öğrenince savcılığa başvurdu

Azerbaycanlı İş insanı Anar Alizade, Türkiye’de turizm şirketi kurmak için işbirliği yaptığı, Azerbaycan kökenli Mubariz Mansimov Gurbanoğlu tarafından kandırıldı. İş adamı, yeni kurulan şirketteki hisselerinin kendisinden habersiz şekilde imzası taklit edilerek, Gurbanoğlu’na ait Malta adasında bir şirkete devredildiğini öğrenince savcılığa başvurdu.

Noterde yapılan devir işlemlerinde Anar Alizade’nin imzasının taklit edildiği ve Alizade’nin o tarihlerde Türkiye’ye girişi olmadığı belirlendi. Gurbanoğlu hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre; Azerbaycanlı İş adamı Anar Alizade, Singapur'da faaliyet gösteren RSR Holding'in tek sahibiydi. Türkiye'de turizm yatırımlarında bulunmak isteyen Alizade, kendisi gibi Azerbaycan kökenli iş adamı Mübariz Gurbanoğlu'yla anlaştı. 

Anar Alizade'nin RSR şiketi ve Mubariz Gurbanoğlu'na ait Palmali Gemicilik şirketlerinin yüzde 50 hisse ortaklıklarıyla, Palmali Otel Yatırım ve Turizm adında bir şirket kurdu. Singapurda'ki otelinin başında olması gereken iş adamı, kurulan şirketin tüm ilzam ve temsil yetkisini Mübariz Gurbaoğlu'nun kardeşi Marif Gurbanoğlu'na ve şirketin genel müdürü Nuray Nurcihan Peker'e bıraktı. Anar Alizade, şirketin işleyişi ve ticari yatırımları için gerekli olan ve üzerine düşen sermaye ve hukuki sorumluklarını yerine getirdi.

USÜLSÜZ DEVİRLE BODRUM'DA ŞİRKET ALMIŞ

Palmali Otel Yatırım ve Turizm şirketi faaliyetine devam ederken iddiaya göre şirketin ortaklarından RSR Holding, söz konusu şirketteki tüm hisselerini Mübariz Gurbanoğlu'nun Malta adasında bulunan Palmali Marina Holding'e devretti. Noterde devir işlemleri yapıldı. Gurbanoğlu yapılan devir işleminden kısa bir süre sonra Bodrum Yalıkavak'ta bulunan ve Türkiye'nin en büyük marinası olan Bodrum Yalıkavak turizm hisselerinin yüzde doksanını devraldı. Şirket müdürünce yapılan incelemede Anar Alizade'nin şirkette hisselerinin bilgisi ve rızası dışında devredildiğini fark etti. Bu durum, Anar Alizade'ye bildirildi.

SAHTE İMZALI RESMİ BELGE!

Olayı haber alan Anar Alizade, ortağı Mubariz Gurbanoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Anar Alizade'nin ihbarı ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık, şirketin devredildiği noterdeki evraklar üzerinde inceleme yaptı. İncelemede, Hisse devir sözleşmesi üzerindeki imzaların Anar Alizade'ye ait olmadığı ortaya çıktı. Savcılık soruşturma kapsamında hisselerin devredildiği tarihte Anar Alizade'nin Türkiye'ye girişi olmadığını da belirledi.

AĞIR CEZADA YARGILANACAK

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun devir sözleşmesinde Anar Alizade'in imzalarını taklit etmek suretiyle sahte belge oluşturduğu gerekçesiyle olayla ilgili dava açtı. Resmi belgede sahtecilik suçunda 7,5 yıla kadar hapsi istenen Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim