MERSİN BALIĞI KORUMA ALTINA ALINIYORKaradeniz sularında yaşayan Mersin Balığı bilinçsiz avlanma ve çevresel etkiler nedeniyle hızla yok oluyor.19 Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi, Mersin balıklarını koruma altına aldı. Fakülte içinde kurulan üreme istasyonları ile balık stoklarının artırılması hedefleniyor.Mersin balığı, eti ve özellikle yumurtası yani havyarıyla ünlü araştırmalara göre Karadeniz’de yaşayan ve yılda bin tona ulaşan Mersin balığı stoku son 20 yılda hızla azalarak yılda 10 tona kadar düştü.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi yumurta bırakmak için Kızılırmak ve Yeşilırmak havzalarını seçen Mersin balığının korunması ve çoğaltılması için proje başlattı. TÜBİTAK destekli prjenin içinde mersin balığı yetiştirme istasyonu da var.
Yrd. Doç. Dr. Serap Ustaoğlu “Çok değerli balıklar çevresel etkilerle ve avlanma nedeniyle nesilleri tehlikeye girdi. Mersin balıklarının nesillerinin devamını tehlikeye sokan bir başka önemli sebep, havyar elde etmek için yumurtlamadan önce, özellikle nehir ağızlarında avlanmalarıdır. Projede bütün bu unsurlar göz önüne alınarak çalışma yapıyoruz.” dedi.
Mersin balığının üreme bölgeleri olan nehirlere baraj yapılması nedeniyle anaç balıkların nehre girişinin imkansızlaştığını anlatan uzmanlar, balıkçıları bilinçlendirmek için Mersin Balıklarını Koruma Derneği de kurdu.DenizHaber.Com
Mersin balığı koruma altında

Karadeniz sularında yaşayan Mersin Balığı bilinçsiz avlanma nedeniyle hızla yok oluyor. Sinop Su Ürünleri Fakültesi, Mersin balıklarını koruma altına aldı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim