Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu, 25 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda aldığı karar doğrultusunda, Geyikli–Bozcaada ve Kabatepe–Gökçeada hatlarında araç içi yolculardan ayrıca ücret alınmamasını kararlaştırdı.
Yeni düzenlemeye göre, belirtilen tarihten itibaren bu iki hat üzerinden yapılacak araçlı geçişlerde, araç içerisinde bulunan tüm yolcular için ayrıca ücret ödenmeyecek. Biletleme işlemleri yalnızca araç ücreti üzerinden yapılacak ve araçta kaç yolcu olduğuna bakılmayacak.
Uygulama hem yerli halk hem de yaz sezonunda adalara yoğun ilgi gösteren tatilciler açısından ekonomik kolaylık sağlarken, biniş işlemlerinin de daha hızlı ve pratik hale gelmesi bekleniyor.
Yeni fiyat tarifesi de belirlendi
Yapılan düzenlemeyle birlikte normal yolcu bilet ücretlerine ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre; Geyikli–Bozcaada hattında gidiş-dönüş yolcu bileti 150 TL, Kabatepe–Gökçeada hattında ise gidiş-dönüş yolcu bileti 180 TL olacak.
GESTAŞ’tan edinilen bilgilere göre, bu düzenleme ile hem vatandaşların ulaşım maliyetinin azaltılması hem de adalara ulaşımın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Özellikle yaz sezonunda artan yolcu trafiği göz önünde bulundurularak yapılan bu değişiklik, adalılar ve turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandı.
DENİZ HABER AJANSI