• BIST 10225.48
  • Altın 4338.506
  • Dolar 40.1623
  • Euro 46.8726
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 24 °C

Safiport’a verilen cezaya mahkeme ‘Dur’ dedi

Safiport’a verilen cezaya mahkeme ‘Dur’ dedi
Derince Belediyesi tarafından ruhsatsız yapılaşma gerekçesiyle Safiport Limanı’na 150 milyon TL tutarında idari para cezası hakkında mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Derince Belediyesi’nin ruhsatsız yapılaşma gerekçesiyle kestiği 150 milyon liralık idari para cezası hakkında mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Safiport, hem yargı kararını hem de Bakanlıktan gelen yazıyı gerekçe göstererek kamuoyunu yanılttığı iddiasıyla Belediye Başkanı Sertif Gökçe hakkında açıklamada bulundu

Geçtiğimiz aylarda Derince Belediyesi tarafından ruhsatsız yapılaşma gerekçesiyle Safiport Limanı’na 150 milyon TL tutarında idari para cezası uygulanmıştı. Konuya ilişkin yargı süreci başlatılırken yapılan başvuru üzerine mahkeme, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Kararın ardından yazılı bir açıklama yapan Safiport yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da kendilerine, limanda yapılan yapıların ruhsata tabi olmadığı yönünde resmi yazı geldiğini duyurdu. Bu sürecin ardından Safiport, kamuoyuna yönelik bir açıklama yayımladı

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ”

Safiport tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bilindiği üzere Derince Belediyesi tarafından şirketimize 150 milyon Türk Lirası tutarında haksız ve hukuksuz idari para cezası düzenlenmiştir. Söz konusu bu haksız ve hukuksuz ceza karşısında tarafımızca yargıya başvurulmuş olup, Mahkeme tarafından lehimize Yürütmeyi Durdurma kararı verilmiştir. İdari para cezasının hukuksuz olduğu da bu haliyle Yüce Mahkeme tarafından ara karar tespit edilmiştir.”

“BAKANLIK TARAFINDAN YAZI GÖNDERİLDİ: RUHSATA TABİ DEĞİL”

“Bununla birlikte, yapı ruhsatına tabi olup olmadığımıza ilişkin yazılı olarak T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurduk. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, LİMAN ALANINDA BULUNAN ALT YAPI VE ÜST YAPILAR İLE DOLGU ALANI YAPI RUHSATINA TABİ OLMADIĞINA dair tarafımıza resmi yazı ile bildirimde bulunmuştur. Bu haliyle de elimizde Devletimiz tarafından verilen, ‘yapı ruhsatına tabi olmadığımıza’ dair resmi yazı bulunmaktadır.”

“KAMUOYU YANILTILIYOR”

Şirket açıklamasında, kamuoyuna yönelik eleştiriler de yer aldı:

“Ortada bu kadar gerçek varken, hem Mahkeme’nin vermiş olduğu Yürütmeyi Durdurma kararı, hem de T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ruhsata tabi olmadığımıza dair yazısına rağmen, Sertif Gökçe ve diğer sorumlular kamuoyunu yanıltmaya ve şirketimizin itibarını zedeleyici ifadeler kullanmaya basın önünde devam etmektedirler.”

“GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DAVALARI DEVAM EDİYOR”

Açıklama şu sözlerle sona erdi:

“Yap-işlet-devret şeklinde işletmesi tarafımıza devredilen ve aslen bir kamu malı olan Derince Limanından 80’den fazla ülkeye ihracat yapılmakta olup, limanda halihazırda 2 bin kişi çalışmaktadır. Söz konusu bu rakamlar ileride iki katına çıkacaktır. Tüm bu gerçeklere rağmen mevcut durumu basın önünde çarpıtmak ve halkı yanlış bilgilendirmek suç olup, başta Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe olmak üzere tüm sorumlular hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dolayı açmış olduğumuz davalar devam etmektedir.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim