• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Marmaris'te Şenlik Var!

Marmaris'te Şenlik Var!
Marmaris'te Deniz Kuvvetleri'nin himayesinde düzenlenecek büyük denizcilik şenliğinin tarihi 27 Nisan- 1 Mayıs 2005.
30 ülkenin gemisi şenliğe demir atacak Marmaris'te Deniz Kuvvetleri'nin himayesinde düzenlenecek ve 27 Nisan- 1 Mayıs 2005 tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali'ne otuz ülkenin yelkenli ve savaş gemileri katılacak.

Marmaris baharı, güzelliğine yakışır büyük bir organizasyona evsahipliği yaparak karşılayacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın himayesinde, Marmaris Belediye Başkanlığı'nın organizasyonu ile düzenlenen Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali'ne Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) ile Deniz Ticaret Odası destek veriyor. Otuza yakın ülkenin savaş ve yelkenli okul gemilerinin davet edildiği 27 Nisan-1 Mayıs 2005 tarihlerin arasında düzenlenen festival, gerçek bir şenlik havasında gerçekleşecek. Açılışına Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in katılacağı etkinlikle, ülkemizin denizcilik kültürüne katkının yanı sıra Marmaris'teki sezonu 12 aya yaymak hedefleniyor.

RENKLİ BİR AÇILIŞ YÜRÜYÜŞÜ Festivalde yer alan tüm denizcilerin bulunacağı büyük yürüyüşe her ülke kendi tarihi denizci kıyafetleriyle katılacak. Yelken, yüzme, plaj voleybolu yarışlarının yer alacağı festival için bir de güzellik yarışması düzenlecek. Dünya rekortmeni dalıcımız Yasemin Dalkılıç da festivalde bir dünya rekoru denemesinde bulunacak. Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası'nın bir savaş gemisi üzerinde vereceği konserin yanı sıra birçok ünlü pop yıldızımız da halka açık konserlerle şenliğe renk katacak... Festival programında neler var?    Festival süresince bir "boat show" düzenlenecek. Yerli ve yabancı savaş gemileri ziyaret edilecek, muhtelif tekne turları yapılacak. Denizcilik aksesuvarları satılacak ve deniz kitapları için standlar kurulacak. Festival programı şöyle olacak: 27 Nisan Çarşamba: Festival açılışı, festival yürüyüşü Açılış kokteyli ve protokol yemeği Açılış konseri ve havi fişek gösterisi 28 Nisan Perşembe: Yüzme yarışları, lazer, optimist sınıfı yelken yarışları, sualtı fotoğraf ve gemi maket yarışmaları ve sergi açılışı Plaj voleybolu turnuvası Askeri (SAS) gösteri Konserler 29 Nisan Cuma: Yüzme yarışları Lazer ve optimist yarışları, plaj voleybolu turnuvası, yağlı direk yarışı Askeri gösteri Harp okulu gemileriyle halkın seyre çıkışı Yasemin Dalkılıç'ın rekor denemesi Deniz İzcileri tekne donatım yarışması, su balesi, gösteri ve konserler 30 Nisan Cumartesi: Yüzme yarışları final ve ödül töreni Lazer ve optimist yarışları Plaj voleybolu yarı finalleri Deniz ürünleri hazırlama yarışması Yat yarışları, askeri gemiler filika kürek yarışı, büyük eğlence programı Konserler 1 Mayıs Pazar: Yat, lazer ve optimist yarışları Plaj voleybolu final ve ödül töreni Deniz Harp Okulu Su Kayağı Takımı ve sörf gösterileri Askeri gemiler arası halat çekme yarışması. deniz temizleme etkinlikleri Denizde geçit töreni Kapanış resepsiyonu yarışmaların ödül törenleri Konserler Güzellik Yarışması Defile, havai fişek gösterisi (Haber: SABAH GAZETESİ)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim