• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Marmaris'te bu sene dalış yılı olacak

Marmaris'te bu sene dalış yılı olacak
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bu yıl dalış yapmaya gelecek olanların sayısında büyük bir artış bekleniyor. Geçen aydan itibaren çok sayıda üniversite grubu, dalış için Marmaris'i tercih etti.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bu yıl dalış yapmaya gelecek olanların sayısında büyük bir artış bekleniyor. Geçen aydan itibaren çok sayıda üniversite grubu, dalış için Marmaris'i tercih etti.

Marmaris'teki Paradise Dalış Merkezi'ne, Nisan-Ekim ayları arası olan turizm sezonunda önceki yıl gelen Türklerin sayısı 200'ü geçmezken, bu rakamın geçen yıl bine ulaşması sevinç yarattı. Paradise Dalış Merkezi'nin sahibi ve 26 yıllık dalış eğitmeni Behçet Kutlu, bu yıl büyük bir artış beklediklerini belirtti. Geçen aydan itibaren çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerin dalışlara başladığını ve geçen yılın rakamı olan 200'ün aşıldığını söyledi. Türkiye'de dalış merkezlerinin sayısında büyük bir artış olduğunu kaydeden Kutlu, "Türkiye'nin hemen her tarafına yayıldı. Anadolu'da bile pek çok yerde dalış merkezi var. İnsanlar önce önce öğreniyorlar, sonra da buralara dalmaya geliyorlar. Bu vesileyle de dalış turizminde yerli turist de büyük bir artış meydana geliyor. Bu senenin dalış yılı olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

SOMALİLİ KARDEŞLER DALDI

Behçet Kutlu geçen hafta dalışa gelenler arasında aralarında İsrail ile Filistinli iki ailenin olduğunu belirterek, "Birbirlerinden habersiz tekneye bindiler. Durumu sonradan öğrendiler ama bir sıkıntı yaşanmadı. Ayrı gruplarda dalışlarını yapıp gittiler. Bu hafta da Somali'den üç kardeşi ağırladık. Basında çıkan güzel haberler ülke dışından da takip ediliyor" diye konuştu. Somalili üç kardeş de ilk kez geldikleri Türkiye'yi çok beğendiklerini, dalış yapmak için de Marmaris'i seçtiklerini belirtti. Kardeşlerden Elmi Elmi (19), "Türkiye'ye ilk kez geldik. Denizin altı korkutucuydu ama yine de çok güzeldi" derken; ablası Awo Elmi (23) "Londra'dan geldik. Dalış çok güzeldi. Suyun altındaki güzelliklerin yanı sıra bir sürü de balık gördük. Aslına bakarsanız ben de iki kardeşim de yüzme bilmiyoruz. Ama korkmadık çünkü yanımızda eğitmenlerimiz vardı" dedi. Elmi Elmi'nin ikizi Sarah ise "Doğrusunu söylemek gerekirse suya ilk girdiğim zaman çok korktum. Fakat ilerleyen saatler içinde tehlikesiz olduğunu görünce keyif almaya başladık. Tekrar gelmek isterim" diye konuştu.

PROFESYONEL DALGIÇ OLACAK

Sakarya'dan Marmaris'e gelen ve ilk kez geçen yıl dalış ile tanışan Selahattin Meral, profesyonel olmaya kararlı olduğunu söyledi. Meral, "Geçen sene Marmaris'e tatile geldiğimde dalışa hobi olarak başlamıştım. Paradise'daki eğitmen arkadaşlar kursa devam edebileceğimi söyleyince, ben de kabul ettim. Başlangıç sertifikasının ardından biraz daha profesyonelliğe adım atarak kurslara devam ediyorum. Profesyonelliğe doğru gidiyorum. Artık dalmak bende tutku oldu" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim