• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı İMEAK DTO Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığında gerçekleştirildi. 9. Dönem 55. Meclis Toplantısına şube başkanları, meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Eylül ayı faaliyetlerinin tanıtıldığı video gösterimi sonrası  İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı  Salih Zeki Çakır, faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür edip, sözü İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a verdi.c-004.jpg

Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve Mevlid Kandili’ni kutlayarak başlayan Tamer Kıran toplantının aynı zamanda 2018-2022 Meclis ve Meslek Komiteleri görev döneminin son meclis toplantısı olduğunu ifade etti.

v-003.jpg

İMEAK DTO Kocaeli, İzmir ve Aliağa şubelerinde tek liste ile girilen seçimlerde mevcut başkanların güven tazelediğini aktaran Kıran, önümüzdeki hafta diğer şubelerde de seçimlerin yapılacağını ifade etti. DTO Genel Merkezi’nde ise Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerinin 15 Ekim 2022 Cumartesi günü Piri Reis Üniversitesi kampüsünde yapılacak seçimle belirleneceğini hatırlattı.

“40 YILLIK ODA TARİHİNİN EN ZOR VE YOĞUN DÖNEMLERİNDEN”

2018 nisan ayından bugüne olan 4,5 yıllık görev süresinin çok çabuk geçtiğini ifade den Tamer Kıran,  40. Yılını dolduran Oda tarihinin en zor ve aynı zamanda en yoğun dönemlerinden birinin geride kaldığını belirterek, “Görev dönemimizin önemli bir kısmı tüm Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinin tehdidi altında geçti. Bu süreç zarfında yine küresel ekonomik çalkantıların sıkıntılarını yakından hissettik. Bir savaşın çıkmadığı kaldı dediğimiz dönemde  hemen yanı başımızda Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında başlayan ve halen süren savaşı gördük. Bütün bunlar omuzlarımızdaki yükün daha da artmasına sebep oldu. Çok zor bir dönemdi ama Allah’a şükür hepsinin altından kalkmayı başardık. Göreve talip olurken  ‘üyelerimizle iç içe ve ulaşılabilir olacağız’ dedik ve çok yakın temaslarımızı sürdürdük. Üyelerimizden gelen her talebi değerlendirdik, ilgili kurumlara ilettik, takibini yaptık ama asla yılmadan ve yorulmadan hep daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın gayreti içinde olduk. Sokağa çıkmanın bile mümkün olmadığı pandemi günlerinde dahi, yine bu dönemde hayatımıza giren ve ilk defa deneyimlediğimiz zoom video konferans sisteminden gerçekleştirdiğimiz online toplantılarla işimizi yapmaya çalıştık. Geriye dönüp baktığımda hamdolsun başarılarla dolu bir görev dönemi geçirmenin, üzerimize aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum.  Geçen 4,5 yıla baktığımda deniz taşımacılığından, gemi inşaya, limanlara, deniz turizmi olmak üzere tüm sektörlerimizi ilgilendiren konularda onlarca başarılı işe imza attığımızı görüyorum” dedi.

z-002.jpg

“ODAMIZIN EN BÜYÜK ESERLERİNDEN BİRİ PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ’DİR”

Geriye dönüp baktığında tüm sektörlerde onlarca başarılı işe imza attıklarını ama en önemlisi olarak denizcilik eğitimi konusunda atılan adımlar olduğunu belirten Kıran,  
“Odamızın TÜDEV vasıtasıyla en büyük eseri şüphesiz Piri Reis Üniversitesi’dir. Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Balkanı olarak göreve başladığımız tarihten itibaren geçen süreçte
arkadaşlarımla birlikte bu kıymetli eserin daha iyiye gitmesi için çok çalıştık. Görev süremiz boyunca Üniversitemizin sağlıklı bir mali yapıya kavuşması için yoğun çaba sarf ettik. Üniversitemiz bu yıl da öğrencilerden büyük ilgi gördü. Yeni akademik yılda YKS ilk tercih, ek kontenjan, dikey ve yatay geçiş, Erasmus ve lisansüstü olmak üzere toplam 1.580 öğrenci kaydolmuş ve bugün itibarıyla toplam öğrenci sayımız 6.274’e yükselmiştir. Üniversitemiz sadece denizcilik fakültesi olarak değil, mühendislik fakültesi ve iktisadi idari bilimler fakültesinde tam doluluk oranlarına ulaşmış, genel doluluk oranı ise yüzde 96 olarak gerçekleşmiştir. Bölümlerimizin çoğunda giriş puanları açısından da önemli yükselmeler olmuştur. Üniversitemizde Eylül ayı itibarıyla Rektörlük devir teslimi gerçekleşti. Prof. Oral Erdoğan, görevini Prof. Nafiz Arıca’ya devretti. Oral hocamıza teşekkür ediyor Nafiz hocamıza ise yeni görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-10-06-at-19.19.47.jpeg

DTO’nun eğitim çalışmaları kapsamında 2022 yılının Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile düzenlenen protokol ile denizcilik alanında eğitim veren 9 mesleki teknik Anadolu Lisesi DTO protokol okulu olarak belirlendiğini dile getiren Tamer Kıran “Sektörün İngilizce bilen gemi insanı ihtiyacı dikkate alınarak 4 okulda İngilizce hazırlık sınıfı 6 okulda yoğunlaştırılmış İngilizce programı uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Odamız imkanları ile öğrencilerin İngilizce yardımcı kitap ve materyal temin işlemleri devam ediyor. Ayrıca, protokol okullarımızda İngilizce Terminoloji Derslerini verecek denizci eğitimcilerin teminini ilişkin maddi destek sağlanıyor. Odamız üyesi 1.200 civarında gemi acentesi mevcuttur, bu acentelerde 3.000’e yakın acente yetkili personel görev almaktadır. Bahse konu personelin her beş yılda bir yetki kartlarının yenilenmesi ve yılda yüzde 15-20 civarında yeni yetkili personelin yetiştirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda Odamız koordinesinde son iki yılda 1.235 acente yetkili personeli yetiştirilmiş, 1.136 acente yetkili personelin yapılan eğitimlerle yetkileri yenilenmiştir.” dedi.

“AYNI KARARLILIKLA GÖREVE DEVAM EDECEĞİM”

Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çok çeşitli çalışmalar yaptıklarını ama sonuç alınamayan konular da olduğunu dile getiren Başkan Tamer Kıran  “Önemli olan hiçbir sorunu ayırt etmeden sektörün taleplerini ilgili kurumlara aktardık ve netice alabilmek için uğraş verdik. Neticede kıymetli üyelerimizin büyük çoğunluğundan göreve devam etmem yönünde gelen destek üzerine Eylül ayında Yönetim Kurulu Başkanlığı için tekrar aday olduğumu açıklamıştım. Üyelerimiz teveccüh gösterirse aynı teveccüh ve kararlılıkla göreve devam edeceğimi bir kez daha huzurlarınızda teyit etmek istiyorum. Başkanlığım döneminde benimle yola çıkıp, birlikte yürüyen, her daim yanımda olan yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, Odamıza yakışan duyarlılıkta verdikleri tüm hizmetler için her bir meclis üyemize, meslek komitelerimize, komite başkanlarımıza ve üyelerine tek tek teşekkür ediyorum.  Pandemi dönemi dahil zorlu dönemlerde artan iş yüklerine rağmen büyük bir sorumluluk ve özveri ile çalışan sekretaryamıza ve personelimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” dedi

b-007.jpg
 
“SEÇİM SÜREÇLERİNİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Seçim sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Kıran, son olarak şunları ekledi; “Öncelikle tüm üyelerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum. Sizlerin bizlere desteği görevi daha şevkle yapmamızı sağlıyor. Seçim, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru. Bu süreci Odamızın 40 yılı aşan kültürüne yakışan olgunlukta yürüteceğimizden şüphem yoktur. Seçim süreçlerinin birlik ve beraberlik içerisinde, demokratik bir olgunlukta geçmesini temenni ediyor, sonuçların şimdiden üyelerimize, camiamıza ve sektörümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Şube başkanları, şube meclis başkanları, meslek komite başkanları ve meclis üyeleri sektörel görüş ve önerilerini sundu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim