• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Gökçeada Limni arası tekne seferleri

Gökçeada Limni arası tekne seferleri
Gökçeada'da gümrük kapısı açılması için çalışmalar tamamlandığı . Haziran ayından itibaren Yunanistan'ın Limni ve Semadirek adaları ve Gökçeada arasında düzenli tekne seferleri başlayacak.

Çanakkale'nin Gökçeada'sı ile Yunanistan'ın Semadirek (Samotraki) Adası, 4- 7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Defne Türk- Yunan Derneği tarafından bu yıl 'Temiz Deniz' temasıyla düzenlenecek 12. Türk- Yunan Dostluk Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Defne Derneği Genel Sekreteri Nilüfer Tarıkahya ve gazeteci Celal Başlangıç festival hakkında bilgi verdi. Samotraki, Limni gibi Yunanistan'a ait adalarla Gökçeada'nın mesafe olarak çok yakın, ancak ulaşım ve ilişki olarak çok uzak olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Atalay, "Biz buradan bakınca Semadirek'i nasıl görüyorsak onlar da bizi öyle görüyor. Oradaki, Limni'deki insanlar bizi, biz de onları merak ediyoruz. Bu festival ile Kuzey Ege'de iyi bir sinerji yaratılabilir. Bu festivallerin devamlılığını sağlayarak önümüzdeki yıllarda daha uzun sürecek şekilde düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.
 
GÖKÇEADA'YA GÜMRÜK KAPISI

Atalay, Gökçeada'da gümrük kapısı açılması için çalışmaların tamamlandığını ve bu yıl Haziran ayından itibaren Yunanistan'ın Limni ve Semadirek adaları ve Gökçeada arasında düzenli tekne seferleri başlatmayı planladıklarını söyledi. Gökçeada'ya açılacak gümrük kapısıyla birlikte Yunan adalarına seferler başlayacağını açıklayan Atalay, "Birbirimize olan yakınlığımızdan dolayı Kuzey Ege çanağında Yunan adalarıyla ciddi bir işbirliği geliştirerek dezavantajlarımızı avantaja çevirebiliriz. Semadirek'te hastane yok. Nüfus çok az. Gökçeada'da çok teşekküllü bir hastanemiz var. Sağlık hizmetini buradan alabilirler. Ayrıca bakanlığımız Yunan Adaları'na da hizmet vermek için üç gemi hastane hazırlıyor. Sadece turizm açısından değil, dostlukların da gelişmesi açısından bu festivali bütün gücümüzle destekliyoruz. Yaşanan krizin de ön yargıların kırılmasına büyük katkı sağladı. Gökçeada-Midilli-Samotroki arasında yıl boyunca değişimli deniz ulaşımının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
 
NELER YAPILACAK?

Defne Derneği yöneticileri Nilüfer Tarıkahya ve Celal Başlangıç da dernek olarak 10 yılı aşkın süredir ortak dil kursları, sanatsal etkinlikler, kitap yayınları, geziler ve festivaller gerçekleştirdiklerini söyledi. Tarıkahya, Dedeağaç'tan başlayacak festivalde kültür gezileri, çevre ve turizm konulu paneller, rembetiko konseri ve sirtaki gösterisi, Dereköy'de fotoğraf sergisi gibi etkinliklerin yer alacağını belirtti. Kurulacak dostluk sofrasında yöresel yemeklerin de tadına bakılacağını söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim