• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 13 °C

GMO, "Seçim İptalini" mahkemeye taşıdı

GMO, "Seçim İptalini" mahkemeye taşıdı
İstanbul İdare Mahkemesi, Gemi Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen, Türk Loydu için yapılan Seçici Heyet Toplantısı’nın aday seçimlerini iptal etmesinin ardından karara itiraz etti.

GMO İstanbul İdare Mahkemesi, Gemi Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen, Türk Loydu için yapılan Seçici Heyet Toplantısı’nın aday seçimlerini iptal etmesinin ardından karara itiraz etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gemi Mühendisleri Odası’nın açıklaması aynen şöyle:

"Değerli Oda Üyelerimiz ve Denizcilik Camiası Mensupları, Bilindiği üzere Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu’nda odamızı temsil edecek üyelerin seçimi için 28.03.2011 tarihinde Oda Merkezimizde yapılan seçimler esnasında Seçici Heyet’te yer alan 3 üyemizin oy kullanmaları ile ilgili bazı üyelerimiz tarafından oylamanın sonuçlanmasını müteakip itirazda bulunulmuş, itirazları Divan Heyetince haklı görülmemişti. Sonrasında, aynı kişilerce İstanbul 1. ve 5. İdare Mahkemelerinde seçimlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemli dava açılmıştı. Mahkeme tarafından davacıların yürütmeyi durdurma istemi reddedilmiş ve seçimlere mani bir hususun olmadığı kararı verilmişti.

Ancak, İstanbul 1. İdare Mahkemesinde görülen dava 22 ay sonra 30 Ocak 2013 tarihinde Mahkeme Başkanı’nın karşı oyu olmak kaydıyla oy çokluğu ile dava konusu işlemin iptali, başka deyişle konu seçimin iptal edilmesine temyiz yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.

Konu karar 4 Şubat 2013 tarihinde yapılan TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulumuzda ele alınmış olup; Mahkeme Başkanı’nın seçimlerde oy kullanan 3 üyemizin kanunlar çerçevesinde klas kuruluşu çalışanı olmadıklarını vurgulaması ve kaldı ki adı geçen 3 üyemizin yapılan seçimde oy kullandırılmamış olsa veya kullandıkları oy geçersiz olsa dahi seçimde 65 üyemizin oy kullandığı dikkate alındığında seçim sonucunu etkilemeyeceği gibi seçim sonucunda bir değişiklik meydana getirmeyeceği dolayısıyla yapılan seçimi sakatlamayacağı açıklaması ile karara itiraz etmiş olmasının önem arz ettiği,

Dava kararında Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulunda görev alan üyelerimizin mevcut süre içerisindeki hukuki durumları ve Yürütme Sürdürülmesi ile ilgili herhangi bir hukuka aykırı duruma değinilmediği,
Dava dosyasında Seçici Heyet içerisinde Divan’da görev alan üyelerimizin, asli işi hukuk olan Mahkeme Üyelerinin bile fikir birliğine varamadıkları bir konuda, seçimler anında almış oldukları kararın kendileri adına herhangi bir bağlayıcılığı olamayacağı, hususlarını göz önüne alarak; Davalı konumundaki TMMOB Gemi Mühendisleri Odası olarak temyiz yolu açık olduğu ve Mahkeme Başkanı’nın karşı görüşünün Odamıza haklılık kazandıracağı inancı ile konu davanın bir üst mahkemeye götürülmesine, karar verilmiştir.

Yargı aşamasının sonuçlanmamış olmasından dolayı söz konusu seçimleri iptal ederek seçimleri tekrar etmenin hukuken, seçilmiş üyelerimize karşı kazanılmış hakkın korunması ilkesine zarar vereceği düşüncesi hasıl olmuştur. Diğer taraftan Nisan 2013 tarihinde Türk Loydu Vakfı Seçimli Genel Kurulunun yapılacak olmasından dolayı, söz konusu seçimlerin 17 Mart 2013 tarihinde tekrarlanacak olması ayrı bir husustur.

Duyurulur…

Saygılarımızla,

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu"

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gmo
23 Şubat 2013 Cumartesi 10:19
yazık
Turk Loydunu ele geçirmek için bu kadar ucuz yontemler kullanarak gemi muhendisliğinin,mühendislerin itibarını 5 paralık edenleri tarih unutmayacaktır. hedefe giden tüm yollar mübahtır anlayışını yıkmalıyız,etik ve ahlak değerlerini ön planda tutmalıyız.
159.253.145.183
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim