• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Geza Dologh İZKA'da adaylığını açıkladı

Geza Dologh İZKA'da adaylığını açıkladı
Önce Necip Kalkan'ın, halen Kemal Çolakoğlu'nun yaptığı İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevi için adaylığını ilk açıklayan isim Geza Dologh oldu.

Şu anda başkanlığını Kemal Çolakoğlu'nun yaptığı İZKA Kalkınma Kurulu'nun ilk toplantısında, kurul başkanlığı ve yönetimde kalkınma kurulunu temsil eden 3 üyenin seçimi gerçekleştirilecek.

Bakanlar Kurulu'nun Türkiye'deki kalkınma ajanslarının meclisi olarak çalışan kalkınma kurullarına temsilci gönderecek kurum ve kuruluşlarını belirlemesinin ardından, İzmir Kalkınma Ajansı'nın 100 kişilik kalkınma kurulu 25 Haziran'da toplanacak. İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında ilk toplantısını düzenleyecek olan kurulda, kurul başkanlığı için seçimler yapılacak. Ayrıca 8 kişilik İZKA Yönetim Kurulu'nda kalkınma kurulunu temsil eden 3 üyenin seçimi de gerçekleştirilecek.

Önce Necip Kalkan'ın, halen Kemal Çolakoğlu'nun yaptığı İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevi için adaylığını ilk açıklayan isim Geza Dologh oldu. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir'in kalkınma haritasını çizen kalkınma kurulunun başkanlığına aday olduğunu belirterek, kurulu daha verimli hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Vali Toprak ile görüştü

İzmir Valisi Mustafa Toprak'a göreve başlaması nedeniyle bir ziyaret gerçekleştiren Dologh, görüşmede Toprak'a İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'nı düşündüğünü ilettiği öğrenildi. İZKA'nın kentin ve bölgenin kalkınmasında önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Dologh, "İzmir Kalkınma Ajansı'nın meclisi olarak çalışan kalkınma kurulu da kentteki bir çok resmi ve sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin yer aldığı bir yapı. Bir meclis gibi çalışan bu kurulda önemli düşünceler ele alınıyor, kente yön verecek kararlar alınıyor. Ben İzmir sevdalısıyım. Bu kuruma yapacağım başkanlık ile İzmir'e faydalı olacağıma inanıyorum. Bu görevde Necip Kalkan, Kemal Çolakoğlu bulundu. Kalkınma Kurulu'nun 3'üncü başkanı da ben olurum diye düşünüyorum" dedi.

Yeni dönem

Öte yandan İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı İzmir Kalkınma Ajansı'nda kurulu temsil edecek 3 yönetim kurulu üyesi seçimleri de 25 Haziran'da yapılacak. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'ın daimi üye olarak yer aldığı İZKA yönetiminde, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu eski Başkanı Hüseyin Porsuk ile İzmir Ziraat Odası eski Başkanı Sedat Köse kalkınma kurulunu temsil ediyor. Zekeriya Mutlu ile Hüseyin Porsuk'un yeni dönemde de İZKA yönetiminde görev almak ve deneyimlerini ajansa aktarmak istediği belirtiliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
izmirli
12 Haziran 2013 Çarşamba 23:04
tebrikler
geza beyin, izmir deniz ticaret odasında 12 yıl başkan yardımcılığı, 12 yıl da başkanlık yaptığı dönemde denizciliğe olan katkıları ve başarılarını, izka'da da devam ettirmesi dileklerimle
176.41.254.38
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim