• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Fuarın en pahalı teknesi ilk gün satıldı

Fuarın en pahalı teknesi ilk gün satıldı
Dünyanın kapalı alanda düzenlenen en büyük ikinci deniz fuarı katılımcı firmalar için hızlı başladı. Fuarın en gözde teknesi 2 milyon 400 bin euroluk Numarin 78 HT, sergilendiği ilk gün satıldı.

Dünyanın kapalı alanda düzenlenen en büyük ikinci deniz fuarı katılımcı firmalar için hızlı başladı. Fuarın en gözde teknesi 2 milyon 400 bin euroluk Numarin 78 HT, sergilendiği ilk gün satıldı.

Tekne ve deniz tutkunlarının büyük merakla beklediği Avrasya Boat Show 2013 başladı. Fuar, Deniz Endüstirisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği desteğiyle düzenleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından modern teknolojiyle donatılan tekneler ziyaretçilere açıldı. Küçük, orta ve büyük boyutta yaklaşık 300 deniz aracının sergilendiği fuar, 7 salonda 85 bin metrekare alana yayıldı. Fuarın 1. salonunda dev boyuttaki megayatlar, 2.salonda orta büyüklükteki tekneler, 3. salonda yelkenli tekneler, 4.salonda transfer tekneleri, motorlar ve zodiklar, 5.salonda makine ve hidrolik ekipmanları, 6. ve 7. salonlarda ise tekne ve tekne aksesuarları sergileniyor. Avrasya Boat Show 2013’te vitrine çıkan teknelerin toplam değerinin yaklaşık 150 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

En pahalı yelkenli Hanse 575

En büyük ve pahalı yelkenli ise Trio Deniz tarafından getirilen Hanse 575 oldu. Almanya’da üretilen Hanse 575’in yaklaşık 500 bin Euro’dan alıcı bulacağı tahmin ediliyor. 17,5 metre uzunluğundaki tekne 2012 Eylül’de Cannes Boat Show’da tanıtılırken ilk kez Türkiye’ye getirildi.

Fuarın en ilgi çeken tekneleri arasında ise balıkçılar için tasarlanan uzaktan kumandalı tekneler yer alıyor. Balık avı için tasarlanan ve 300 metre uzaklıktan kumanda edilen Koltana’nın yanısıra suya değdiği anda şişen can yeleği de ilgi çeken ürünler arasında.

Ayrıca, Bavaria, Jeannau, Benetau, Azimut, Qicksilver, Delphia, Dufor, Travler gibi dünyaca ünlü markalarda birbirinden etkileyici tekne ve motoryatlarını sergiliyor. Fuarda bu yıl yaklaşık 125 bin ziyaretçi hedeflenirken, büyük tekne ve motoryat alıcılarının Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Arap ülkelerinden gelmesi bekleniyor. Fuarda kapsamında ayrıca 3 konferans da düzenlenecek. 18 Şubat’ta Gezi tekneleri yönetmeliği, 19 Şubat’ta da süperyat endüstirisi masaya yatırılacak.

Fuarın en pahalı yelkenlileri

Firma adı Yelkenli Modeli Fabrika Satış Fiyatı
Trio Deniz Hanse 575 450 bin Euro
Vira Yatçılık Delphia 46 CC 310 bin Euro

Dünya markaları en gözde ürünleriyle fuardaki yerlerini alırken, Angel Yat, Numarin, Oruçoğlu gibi yerli tekne imalatçıları da küresel rekabette yer almak için geliştirdikleri modelleri fuarda görücüye çıkardı. Motor ve makine yedek parça üreticisi, deniz araçları ekipmanları ve aksesuarları imal eden firmalar da fuardaki yerlerini aldı. Hollanda, İtalya ve Almanya gibi süperyat üretiminde söz sahibi ülkeler de CNR Avrasya Boat Show 2013’te stand açtı. Sergilenen teknelerin tamamının alıcı bulduğu CNR Avrasya Boat Show, sektöre 1 milyar dolar düzeyinde iş hacmi yaratması bekleniyor. Yurtdışından çok sayıda profesyonelin ziyaret edeceği fuarda ayrıca Hollanda’dan gelecek seçkin konukların katılımıyla sektörle ilgili konularda seminerler de düzenlenecek. Fuara Uluslar arası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) da destek veriyor.

En pahalı tekne ilk gün satıldı

Dünyanın kapalı alanda düzenlenen en büyük ikinci deniz fuarı katılımcı firmalar için hızlı başladı. Fuarın en gözde teknesi 2 milyon 400 bin euroluk Numarin 78 HT, sergilendiği ilk gün satıldı. Concept Marin tarafından getirilen Numarin 78HT, 24 metrelik uzunluğuna rağmen 38 knota kadar çıkan hızı, şık ve modern çizgileri ile dikkat çekiyor. 6 metre genişliğindeki teknede 4 kamara bulunuyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı tarafından alınan teknenin fuarın ardından sahibine teslim edileceği yeni sahibine teslim edileceği öğrenildi.

Yeni ürünler

Fuarda ilginç ürünler de ziyaretçilerle buluşturuluyor. 300 metreye kadar kumanda edilebilen av teknesi Koltana; dünyaca ünlü yat üreticileri tarafından tercih edilen, Avrupa mühendisliği işçiliği ve teknolojisi ile İtalya’da üretilen Navisystem; doğa ve çevre dostu özelliği ile fiber, ahşap yat ve teknelerin zehirli boya sökümünü gerçekleştiren The Soda Works; deniz altını ve balığı fotoğraf kalitesinde gösteren ClearPulse ve DownVision teknolojisi; dünyanın ilk aktif Noise Cancelling, DSC, GPS ve MOB özellikli deniz telsizi ICOM IC-M91D; deniz suyu ile temas ettiğinde otomotik olarak şişen Plastimo 150N can yeleği; Arthor Güç Sistemleri standında sergilenen Türk Loydu ’na sahip ilk ve tek % 100 yerli deniz motoru Ford, teknelerin vazgeçilmez aksesuarı olmaya aday, piyasadaki en hesaplı ve hafif karbon pasarellar olan Mata Carbon fuardaki yeni-farklı ürünler arasında bulunuyor.

Türkiye tanıtımı yapılan tekneler

Firma adı Yelkenli / Motoryat Modeli
Numarin 78 HT 2013 versiyonu
Merkür Uniesse 65
Fairline Targa 62, Voyage 42
Trio Deniz Sessa C68, Hanse 575, Sessa F40, Key Largo 34
Jeanneau Sun Odyssey 41 Deck Saloon,
Vira Yatçılık Delphia 46CC
Merkür Spor Quicksilver Activ 705 Cruiser
Bavaria Cruiser 56, Vision 42, Cruiser 33, Virtess 420, Sport 44 HT, Sport 35 HT
Deniz Yatçılık Absolute 55 Fly, Galeon 42 Fly
Vira Yatçılık Delphia 46 CC
Bavaria Virtess 420 Fly
Tur Marin Dufor 500 GL, Dufor 410 GL
Sirena Marine Azimut 55S, Magelleno 43
Borusan Marine Travler 36, Tofinou 9.5

Tasarım ödüllü tekne

Fuarda ilgi odağı olması beklenen bir diğer model de İtalyan tasarımcı Christian Grande imzasını taşıyan Sessa C68. World Yacht Trophy ödüllerinde ‘En İyi Tasarım’ ödülünü alan model, 43 millik yüksek süratiyle de dikkat çekiyor. 2 milyon 150 bin euro fiyatla satılan Sessa C68’den sonra ilgiyi toplayacağı düşünülen tekne ise Targa 62. Fairline marka süperyat ise etkileyici kokpit tasarımı ile dikkat çekiyor.

teknefiyatlari.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim