• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 22 °C

Dalış turizmi askeri gemi ile hareketlendi

Dalış turizmi askeri gemi ile hareketlendi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dalyan Deresi açıklarına batırılan 'TCSG 121' isimli sahil güvenlik gemisi, Fethiye'deki dalış okullarının umudu oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dalyan Deresi açıklarına batırılan 'TCSG 121' isimli sahil güvenlik gemisi, Fethiye'deki dalış okullarının umudu oldu. Dalgıçları şaşırtan hızlılıkta balık resifi oluşturan batık 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Askeri geminin batırılması ile ilgili su altında çekilmiş görüntüler ise ilçenin tanıtımı için kullanılıyor.

Fethiye'de dalış turizmini geliştirmek ve alternatif turizm dalları oluşturmak için mayıs ayında batırılan TCSG 121 adlı askeri gemi bölgedeki dalış sporunu hareketlendirdi. Daha batırılması sırasında güzel görüntüler oluşturan ve su altı kameraları tarafından kaydedilen görüntüleriyle ilçenin tanıtımı için kullanılan batık, dalış okullarının yüzünü güldürüyor. Fethiye'de bir batık olduğunu duyan sporcular ilçeye akın ederken, 5 ay içerisinde 3 bin kişinin batığa dalış yaptığı öğrenildi.

Fethiye'ye 30 dakika mesafede bulunan Dalyan Deresi açıklarında 28 metre derinliğe batırılan batıktan duyduğu mutluluğu belirten Europendiving Dalış Merkezi sahibi ve eğitmeni Besim Şen, Fethiye'nin ilerleyen zaman diliminde yeni dalış merkezi olacağını söyledi. Özellikle yurt dışında bu sporla uğraşanların Fethiye'deki batığa dalmak için büyük merak duyduklarını anlatan Şen, dalış tutkunlarını sevindirecek bir de haber verdi. TCSG 121 isimli batığın beklenenden çok önce balıkları kabul etmeye başladığını ifade eden Şen, geminin farklı çeşit balıklarla ziyaretçilerini karşıladığını anlattı. Besim şen, "Sahil güvenlik gemisi, Fethiye Su Altı Derneği'nin ve kentteki yöneticilerin uzun uğraşları sonucu teslim alınarak su altına indirildi. Alman yapımı olan 40 metre uzunluğundaki gemi, 28 metre derinlikte bulunuyor. Zararlı materyallerden arındırıldığı için su altı yaşamına zarar vermiyor. Büyüklüğü nedeniyle dalış tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor. Bizi en fazla şaşırtan ise en az 3 yıl gibi bir süre geçmesi gerekirken ilk yılında batığımızı su altı canlıları yuva haline getirdi. Bu da batığa dalanları ayrıca mutlu ediyor. Çünkü sadece batığı gezmiyorlar aynı zamanda farklı çeşitlerde balıkları da su altında görebiliyorlar." dedi.

KANADA'DAN BATIK İÇİN GELDİ

TCSG 121 isimli batığa dalmak için Kanada'dan Fethiye'ye tatile gelen Justine Powell da batığı anlatırken heyecanlandı. İnternet üzerinden Fethiye'de bir batık olduğunu duyduğunu ve tatil programını Fethiye'ye çevirdiğini anlatan Powell, "Bu kadar büyük bir batığa dalmak harika. Deniz altında gizemli bir dünyaya giriyor gibi oluyorsunuz. Bir de sizi karşılayan balıklar bu büyüyü iyice şekillendiriyor. Dalışa meraklı herkesin bu batığa en az bir kere dalmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"BAYRAMDA DALIŞA BEKLİYORUZ"

Batığın ilçenin dalış turizmine büyük katkı yaptığını söyleyen Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise yaklaşan bayram öncesi batığa yeni dalış tutkunlarının gelmesini beklediklerini kaydetti. Şu ana kadar 3 bin civarında kişinin batığı su altında ziyaret ettiğine dikkati çeken Arıkan, "Bu rakamlar dalış turizmi açısından hayli önemli. Batığın kış turizmine de katkı sunması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

ASKERİ GEMİNİN DENİZ DİBİNE BATIRILIŞI KAYDEDİLDİ

Mayıs ayı sonlarında batırılan TCSG 121 adlı Sahil Güvenlik Gemisi'nin batırılması sırasında kaydedilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, farklı bölgelerinden delikler açılarak içerisi su dolması sağlanan 40 metrelik geminin deniz altına yerleştirilmesi yer alıyor. Geminin kıç kısmına ve direklerine yerleştirilen kameralar geminin su yüzeyindeki halinden batış anına ve su altına inişine kadar bütün detayları kaydetmiş.

dalis_gemi.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim