• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bakan gidiyor 11 yıldır yönetmelik çıkmadı

Bakan gidiyor 11 yıldır yönetmelik çıkmadı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Kenan Türkantos, 11 yıldır yayınlanmayan Kılavuzluk ve römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliğinin çıkmamasını eleştirdi.

Kenan Türkantos: Bakan gidiyor, 11 yıldır yönetmelik çıkmadı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Vekili Kenan Türkantos, 11 yıldır yayınlanmayan kılavuzluk ve Römorkörcülük Yönetmeliği'nin çıkmamasını eleştirdi.

İMEAK DTO Seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısı, ilginç diyaloglara sahne oldu. Salih Zeki Çakır ekibinden DTO Meclisine seçilen Yusuf Sertkaya'nın konuşması sonrası söz alan Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Vekili Kenan Türkantos, "Kırıcı olmamak için Yusuf Sertkaya'nın konuşmasına cevap vermek istemiyorum. Konuşursam kalp kırarım" diyerek başladığı konuşmasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde 11 yıldır hizmet veren Binali Yıldırım'ın yerel seçimler öncesi istifa ederek Belediye Başkan Adayı olma ihtimali olduğunu iddia ederek, "Sayın bakanın döneminden önce olan bir konu, 11 yıldır çözülemiyor. Aldığım duyumlara göre Sayın Bakanın 9 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde aday olma ihtimali var. Aday olacak isimler kanuna göre 6 ay öncesinde görevlerinden istifa edecekler. Önümüzde 3 ay var. Ancak Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği hala çıkmadı. Hayatımın yüzde 15'ini bu iş için ayırdım ancak bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri konusunda terör estirildiğini söyleyen, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Vekili Kenan Türkantos, bu işin çözülmesi için önlerinde 3 ayın kaldığını belirterek, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın bu konuda gerekli çalışmayı yapması gerektiğini söyledi.

Haber: Recep CANPOLAT / Cevat ZORBA - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mağdur
14 Haziran 2013 Cuma 21:38
kılavuzluk
denizcilik meslek liseleri ve meslek yüksekokullarından mezun olmuş, yılarca çeşitli tonaj ve ölçülerde ticaret gemilerinde kaptan olarak görev yapmış Türk denizcilerinin Kılavuz olma önündeki haksız ve adaletsiz engellerin kaldırılması konusunda da çaba göstermenizi bekliyoruz.
149.0.135.239
derya
08 Haziran 2013 Cumartesi 01:37
eksiklik-fazlalık gemi acentelerinin sucu nedir?
aynı konunun eş değeri sıkıntısı,gümrük ve ticaret bakanlığının,hiçbir suçu olmayan,ne malı getiren taşıyıcı,ne malı alan ithalatçı olmayan gemi acentelerin,gemi kaptanın getirmiş olduğu yükün,taşıma senedi ve deniz manifestonun,gümrük makamlarına eki evrakları ile ÖZET BEYANI açarak bildirimini yapmakta.SENELERDEN BERİ dünyada eşi benziri olmayan Gemi Acentelerinin ÖZET BEYANI AÇMASIN DAN dolayı günah keçisi suçu olmayan ACENTELERİN bu derdin hala çözülemedi..İMEAK DENİZ TİCARET ODASI sizler bir yarı kamukurumusunuz.Durdurun bu haksız,adeletsiz olan bu suçlamayı.Gemi Acenteleri YOK OLMAKTA,Malını servetini kaybetmekte,HAPİS e girmekteler.İMEAK DENİZ TİCARET ODASI Hukukçuları ne yapmaktalar.Gemi Acenteleri Milyon Dolarları Odamıza getirmekte.Eğer Deniz Hukukçular görevini yapamıyorsa,derhal ilişkilerinin kesilmesini,öz verisini bu adaletsizliği uğraşan kaldırtacak DENİZ HUKUKÇULARIN göreve alınmasını...ALLAH RIZASI İÇİN; İMEAK DENİZ TİCARET ODASI Yönetim kurulu Meclis Başkanlığı,yönetim kurulları sesimizi duyun....Yetii bu ilk işiniz olsun...Kaldıramasanız Gemi Acentelerinde sizlere verdikleri oylar helal olmaz..
176.240.101.186
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim