• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

ASELSAN'da bir şüpheli ölüm daha!

ASELSAN'da bir şüpheli ölüm daha!
ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz (42), geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz (42), geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Korkunç kazanın nedeni henüz belirlenemedi. Öksüz'ün kullandığı aracın kontrolden çıkarak şehir merkezi sapağında bariyerlere çarptığı ve daha sonra takla attığı ortaya çıktı.

Başkent Ankara'da kontrolden çıkan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Ölen kişinin ASELSAN Akyurt Tesisleri'nde mühendis olarak çalıştığı öğrenildi.

Güney Çevre Yolu 25. kilometrede meydana gelen kaza, Hakan Öksüz idaresindeki 06 GGR 85 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Eskişehir yolu kavşağında bariyerlere çarpması sonucu oluştu. Kazada sürücü, feci şekilde hayatını kaybetti. Otomobilin parçalarının metrelerce ileriye savrulduğu görüldü.Emniyet yetkilileri, Öksüz'ün ASELSAN Akyurt Tesisleri'nde mühendis olarak çalıştığını aktardı. Öksüz'den geriye ise otomobilden çıkan ve çocuğuyla çekildiği tahmin edilen fotoğraflar çıktı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KİMLİK VE TELEFON ORTADA YOK!

Ölen şahsın üzerini arayan polis ekipleri, kimlik çıkmayınca şahsın telefonuna bulmak için kaza yerinde arama yaptı. Ekipler daha sonra araçtaki evraklardan sürücünün kimliğine ulaştı. Şahsın ASELSAN Akyurt Tesisleri'nde mühendis olarak çalışan Hakan Öksüz olduğu anlaşıldı. Şahsın yakınlarına telefonla bilgi verildi.

KAZA MI SUİKAST MI?

ASELSAN, son yıllarda mühendislerin ölümleri ve bunlar üzerindeki şüpheler ile gündeme geldi. Daha önce psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle intihar ettikleri öne sürülen mühendisler Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Hüseyin Başbilen’in ölümleri tartışma yarattı. Bunun üzerine ASELSAN, 16 Ocak 2007’de Halim Ünsem Ünal’ın olaydan 7 yıl önce kurumdan istifa ettiğini açıkladı. Açıklamada, mühendislerin psikolojik tedavi gördüklerini belirterek, olayların intihar olduğunun tahkikatlarla kesinleştiğini bildirmişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan ise Başbilen’in ailesinin oğullarının intihar etmeyeceğini söylemesi üzerine olayla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’na soruşturma talimatı vermişti. Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006’da Ankara’nın Pursaklar yolunda aracının içinde ölü bulunmuştu. Başbilen’in bilek ve boğazı kesilmiş haldeydi. Evrim Yançeken ise Batıkent’teki evinden atlayarak intihar etmişti. Ölümlere ilişkin soruşturma sonucu henüz açıklanmadı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim